G4Media.ro

Comisia Europeană vrea să introducă o lege a media, pentru a împiedica…

Comisia Europeană vrea să introducă o lege a media, pentru a împiedica preluarea de către grupurile mari de presă a rivalilor lor mai mici

Comisia Europeană intenţionează să introducă de anul viitor reguli pentru a împiedica preluarea de către grupurile mari de presă a rivalilor lor mai mici, precum şi interferenţa guvernelor, a afirmat luni comisarul european pentru piaţa internă Thierry Breton, transmite Reuters.

Această iniţiativă vine pe fondul limitării libertăţii presei în Polonia, Ungaria şi Slovenia şi a preocupărilor că distribuirea publicităţii de stat prin media pro-guvernamentale favorizează influenţa politicului asupra media.

„Pentru remedierea acestor preocupări, Comisia Europeană va prezenta anul viitor o Lege a libertăţii media”, a declarat Breton în cadrul Forumului european al mass-media (European News Media Forum).

„Dorim să luăm măsuri împotriva tuturor tipurilor de interferenţă nejustificată în activităţile companiilor noastre de media. Trebuie să ne asigurăm că există garanţii ale pluralismului media, inclusiv al celor online, astfel încât niciun (grup) să nu devină prea mare”, a spus el.

Acesta a adăugat că legea propusă va viza de asemenea interferenţele străine ostile, statele în care au loc alegeri fiind considerate cele mai vulnerabile.

Breton a menţionat că executivul european va lansa o consultare pentru a obţine feedback din partea media şi a altor părţi înainte de adoptarea noilor reglementări, relatează Agerpres.

Sursa Foto: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Incercare de pacaleala. Deja le-au cumparat.

  2. Statul român e construit de PSD pe baza minciunilor media.

  3. Presa aliniata presei corporaliste leftiste este oricum propaganda. S-a vazut clar cum au scris despre Bideu, BLM, pandemie. Mai preocupata sunt de cenzura ce o face BigTech. Ca degeaba protejezi tu presa mai mica de cea corporalista, daca BigTech suspenda si cenzureaza tot ce are chef, presa inclusiv. Numai traim si timpul presei clasice, ci in timpul internetului.