G4Media.ro

Comisia Europeană: Polonia va primi bani din fondul de redresare după ce…

sursa foto: warsawinstitute.org

Comisia Europeană: Polonia va primi bani din fondul de redresare după ce va atinge etapele și obiectivele stabilite. „Nu există spațiu pentru neînțelegeri”

Polonia va primi bani din fondul de redresare al Uniunii Europene numai după ce va atinge etapele și obiectivele pe care guvernul polonez le-a stabilit de comun acord cu UE în mai multe luni de negocieri, a anunțat joi Comisia Europeană, potrivit Reuters.

Polonia este eligibilă pentru 24 de miliarde de euro sub formă de granturi și 11,5 miliarde de euro sub formă de împrumuturi foarte ieftine pentru a-și reconstrui economia mai ecologică și mai digitalizată după pandemia COVID-19.

Însă banii sunt înghețați deoarece partidul eurosceptic PiS, aflat la putere în Polonia, nu dorește să revină asupra modificărilor aduse sistemului judiciar în ultimii șapte ani, deși aceasta este una dintre condițiile stabilite de comun acord cu Comisia.

Liderii PiS au promis săptămâna aceasta că nu vor face nicio concesie și au amenințat că vor îngreuna procesul decizional al UE dacă Polonia nu va putea apela la fondul UE.

„Comisia și Polonia au discutat acest plan de luni de zile, în fiecare detaliu, a fost semnat de ambele părți, așa că nu există spațiu pentru neînțelegeri”, a declarat o purtătoare de cuvânt a Comisiei în cadrul unei ședințe de informare periodice.

„Este clar că etapele și obiectivele convenite trebuie îndeplinite”, a mai spus ea.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Concesii pe care Polonia trebuie să le faca: be gay, accept african colonisation, change your religion to either atheist or muslim!

  2. Polonia v-a primi fonduri generoase de la rețeaua globalistă a organizațiilor evanghelice americane. Dar nu pe degeaba, nu. Țara va trebui să implementeze agenda bine definită, aceea a creştino-dictaturii absolute. Se descurcă Polonia, nu-i bai. Îi va sta bine în splendida izolare.

  3. Polonia va face ce zice UE,daca vrea pnrr,daca nu asa cum spun Monica(scrantita) si Cotea(chiorul)o sa fie izolata ( politic) spun eu,fara nici o apocalipsa de nici un fel.

    • Ue izolează ba Ungaria ba polonia, Ro, Bg oricum erau și sint izolate. Vor izola pina rămîne în UE doar neamtu și francezu.

  4. Poziția corectă este aceea a CE. Popii și securiștii polonezi vor trebui să înțeleagă niște lucruri obligatorii în UE. La fel și cei din România și Bulgaria.