G4Media.ro

Comisia Europeană încurajează statele UE să elibereze deja certificatele de călătorie /…

Sursa foto: captură video

Comisia Europeană încurajează statele UE să elibereze deja certificatele de călătorie / Comisarul pentru Justiție: Nu ne permitem un blocaj uriaș la 1 iulie

Comisarul pentru Justiție, Didier Reynders, a declarat marți în plenul Parlamentului European că toate statele membre ale Uniunii Europene ar trebui să înceapă să emită certificatele de călătorie, pentru că altfel ar putea apărea „un blocaj uriaș” la 1 iulie 2021.

„E important să începem chiar de acum cu eliberarea acestor certificate. Cu cât mai multe probleme rezolvăm acum (…), cu atât va fi mai ușor procesul pe durata verii. Altfel, riscăm să avem un blocaj uriaș la 1 iulie și nu ne putem permite acest lucru”, a declarat comisarul european la dezbaterea din Parlamentul European în urma căreia se va da votul final pentru introducerea certificatelor de călătorie în UE.

Didier Reynders a precizat că 7 state membre au început deja să elibereze certificatele pentru cetățenii lor și alte șase au făcut toate verificările necesare în sistemul european pus la dispoziție de UE.

Statele membre eliberează diferite tipuri de adeverințe pentru persoanele vaccinate, care sunt testate sau s-au vindecat după ce au avut COVID-19.

„Dacă vrem o introducere armonioasă a certificatului digital, Comisia încurajează statele membre să treacă la eliberarea acestora, utilizând prevederile legale naționale”, a spus comisarul.

Comisia Europeană a înființat gateway-ul UE, unde statele membre își pot încărca cheile de semnătură care dovedesc validitatea certificatelor.
Sistemul a fost lansat la 1 iunie.

Şapte state membre ale Uniunii Europene – Bulgaria, Cehia, Danemarca, Germania, Grecia, Croaţia şi Polonia – au decis să se conecteze la portalul ce permite verificarea certificatelor digitale privind COVID şi au început să elibereze primele certificate, a precizat Comisia Europeană pe site-ul său, la 1 iunie.

Sursa foto: Captură video

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. 20 de state in 22 de zile? Greu de crezut.
    Ceea ce se poate însă, (unele dintre state o fac deja) este introducerea codului QR, pe certificatele naționale. Scanarea sa, transmite exact același lucru cu scanarea codului QR, al certificatului de călătorie european… fiind același.

    Certificatele Dv actuale, au acest cod QR? Daca îl au (certificatele noastre franțuzești îl au, cel din stânga paginii) nu este neaparat nevoie de cel european.

    • E o încercare disperată de a stopa libera circulație în țările UE…. Cam tot ce era mai bun la această Uniune va dispărea încetul cu încetul….Sau, mai bine zis, pas cu pas 🙂

  2. In mare parte dintre noi am avut vivid.De ce mai avem nevoie de inca o măsură de a ști cine a avut și cine nu.Sper sa fie doar pentru imaginea oamenilor politici ,că au activitate.