G4Media.ro

Comisia Europeană face un nou pas în procedura de infringement împotriva Poloniei…

Comisia Europeană face un nou pas în procedura de infringement împotriva Poloniei privind independența judecătorilor

Comisia Europeană a decis miercuri să trimită un aviz motivat suplimentar Poloniei, pe care o acuză că încalcă legislația UE permițând în continuare Camerei Disciplinare a Curții Supreme să ia decizii cu impact direct asupra judecătorilor și a modului în care aceștia își desfășoară activitatea.

Comisia consideră că independența și imparțialitatea Camerei Disciplinare „nu sunt garantate”, dar continuă să ia decizii care au „un impact direct asupra judecătorilor și a modului în care aceștia își exercită funcția”.

„Aceste chestiuni includ cazuri de ridicare a imunității judecătorilor în vederea inițierii unor proceduri penale împotriva lor și, prin urmare, suspendarea temporară din funcție și reducerea salariului. Camera de disciplină decide, de asemenea, cu privire la chestiuni legate de dreptul muncii, securitatea socială și pensionarea judecătorilor Curții Supreme”, precizează Comisia.

Polonia are la dispoziție o lună pentru a răspunde la acest aviz motivat suplimentar și pentru a lua măsurile necesare prin care să se conformeze legislației UE. În caz contrar, Comisia poate sesiza Curtea de Justiție.

Citește și:

Comisia Europeană acționează Polonia în judecată la Curtea de Justiție a UE din cauza regimului disciplinar aplicabil judecătorilor

 

Comisia Europeană / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Comisia UE ar face mai bine sa se ocupe de livrarea vaccinurilor si sa salveze cetatenii europeni. De asemenea, CE ar trebui sa desecretizeze contractele cu firmele de vaccinuri si sa raspunda pentru lipsa de doze. Politica si ideologiile ar trebui lasate la urma. Dar probabil ca, de nervi si din cauza esecului cu Astrazeneca,coana mare din Berleymont vrea sa-si verse nervii pe Polonia. Ma intreb daca mai are rost aceasta UE si unde este ea atunci cand avem nevoie ?

  2. Curtea Europeană e compusa din magistrați, normal ca își apară casta,ma mir ca nu s-au luat de polaci ca nu le dau judecătorilor pensii de lux mai mari ca în Germania cum este în Republica bananiera România!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.