G4Media.ro

Comisia Europeană anunță un ajutor de urgență pentru Ucraina de 1,2 miliarde…

Comisia Europeană anunță un ajutor de urgență pentru Ucraina de 1,2 miliarde euro

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat luni că executivul european vrea să acorde Ucrainei un nou pachet de ajutor financiar pentru a depăși ”criza creată de acțiunile agresive ale Rusiei”.

Prima tranșă va fi de 1,2 miliarde de euro – împrumuturi și granturi nerambursabile, și e nevoie de aprobarea Consiliului UE și a Parlamentului European, potrivit unui comunicat al Comisiei.

Ursula von der Leyen a mai spus că executivul UE va începe rapid negocierile pentru un alt pachet de asistență financiară.

Von der Leyen a avut luni o convorbire cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Sursa foto: Twitter/ Ursula von der Leyen

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Ce bucurie pe marii hoti, baronii Ucrainei …

  • Te roade că UE nu abandonează Ucraina. Ești gata să fii sluga Chinei, rusule?

  • @vladimir n-ai folosit tot arsenalul oamenilor „intelijenti”. Uite aici: „sluga chinei, rusule amic cu Kim, pupator de moaste iraniene, petrecaret cu MbS”

 2. Profitul din vaxxin se duce pe apa sambetei

 3. Ciudat rusul spune ca vine si iți ia casa iar EU iți da bani sa o renovezi sau poate bani merg la înarmare.

 4. O fi bine?!

 5. Aia se cheama mita nu ajutor din partea UE

 6. Bani irosiți aiurea! Vor ajunge pe mâna baronilor locali!

 7. O sa le trebuiasca vreo 2000 de miliarde de Euro pentru reconstructia Ucrainei 🤣

  • Ptr. o piața de desfacere de 40 milioane o scot in câtva ani sau crezi ca Rusia vrea Ucraina ptr. altceva. Bani mișca lumea si așa un chilipir mai rar o sa vinde EU in Ucraina de 10.000 de miliarde. Ce naivi sunt uni care cred ca lumea se învârte in jurul principilor EU. Întrebare este daca Ucraina vrea sau considera ca sunt mai câștigați ca de plătit tot plătesc la fel ca Romania si nu ne putem plânge e mai bine sub EU decât Rusia poate asta vor si ei daca tot sunt sluga măcar sa pot sa merg la unu care e mai omenos cu mine.

 8. @Clau,care principii? Care omenie? UE a arătat că nu are principii și că nu îi pasă de cetățeni când a tăcut din gură atunci când Italia, Franța, Austria au introdus masuri naziste care contravin articolelor fundamentale din carta UE. Dar face mare gargară ca legile UE să primeze în fata legilor naționale, dar doar atunci când aceste legi dau mai multă putere Uniunii asupra statelor membre. Drepturile fundamentale ale cetățenilor nu mai primează. Au cumpărat câte 10 doze de vaccin pt fiecare cetățean. În baza căror studii? Cum au decis că vor avea nevoie de așa multe doze? Pe șpagă? Pandemia asta ne-a arătat cât de coruptă este UE.
  Singurul lucru bun din toată nebunia asta.

  • EU nu a avut niciodată principi doar sau folosit de ele ptr. propriul interes. E ușor de văzut dac vrei si la fel este si cu alți , crede cineva ca China produce ieftin din principi. Poate explica cineva cum de moneda Japoneza sau Chineză este atât de slaba la ce economie au. Interesul poartă fesul.