G4Media.ro

Comisia Europeană: Amânarea Brexitului necesită acordul tuturor statelor membre UE. Președintele Juncker…

Comisia Europeană: Amânarea Brexitului necesită acordul tuturor statelor membre UE. Președintele Juncker este în contact cu liderii statelor membre

„Am luat notă de votul din această seară”, se arată într-o declarație de presă făcută de un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, imediat după ce Parlamentul Marii Britanii a decis să respingă un al doilea referendum și să ceară o amânare a termenului de 29 martie, prevăzut pentru ieșirea Regatului Unit din Uniunea Europeană.

Potrivit sursei citate, preluată de The Guardian, o decizie în acest sens va putea fi luată doar de Consiliul European și va fi nevoie de unanimitate de voturi, iar președintele Comisie Europene, Jean-Claude Juncker, „este în contact permanent cu toți liderii”.

O reacție a venit și de la Londra.

În circumstanțele date, este mai vital ca niciodată să continuăm să lucrăm strâns cu cei mai aproiați vecini ai noștri. M-am bucurat să-l văd pe ministrul irlandez al Finanțelor, a scris pe Twitter ministrul britanic al Finanțelor, Philip Hammond, citat de Guardian.

Înaintea votului, însă, Franţa arăta o scurtă amânare a Brexitului dincolo de data de 29 martie şi considera că Regatului Unit i-ar reveni sarcina de a încerca să redeschidă negocierea acordul de retragere din UE respins de două ori de către parlamentul de la Londra, potrivit Agerpres.

Sursa foto: Shutterstock

Citiți și: BREAKING Două voturi cu impact. Parlamentul Marii Britanii a decis amânarea ieșirii din UE și a respins un al doilea referendum pe BREXIT. Ce urmează 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.