G4Media.ro

Comisia Europeană a trimis în spitale din 12 state membre primii 31…

Comisia Europeană a trimis în spitale din 12 state membre primii 31 de roboți de dezinfecție, din totalul de 200 / Roboții pot dezinfecta o cameră în zece minute

Comisia Europeană a anunțat, vineri, că 31 de roboți pentru dezinfecție în spitale au fost trimiși în 12 state membre, fiind primii din totalul de 200 pe care îi achiziționează pentru a reduce și a limita răspândirea coronavirusului.

„Astăzi, două spitale slovene au primit doi dintre primii roboți achiziționați de Comisie pentru dezinfectarea camerelor pacienților, contribuind astfel la reducerea și limitarea răspândirii coronavirusului. Alți 29 de roboți de dezinfecție sunt în spitale din Belgia, Danemarca, Germania, Estonia, Irlanda, Grecia, Spania, Croația, Lituania, Luxemburg și Olanda”, precizează o informare a Comisiei Europene prin care anunță că „primii roboți de dezinfecție din UE ajung în spitale”.

Roboții, furnizați de compania daneză UVD Robots, care a câștigat o licitație de urgență, pot dezinfecta o cameră de spital de dimensiuni standard în cel mult 10 minute, utilizând lumina ultravioletă.

La o singură încărcare, robotul poate dezinfecta peste 18 camere.

Potrivit CE, scopul este de a asigura un mediu steril în spitale fără a expune personalul la riscuri inutile.

„Este mai sigur pentru personalul spitalului, deoarece nu mai trebuie să manipuleze, să transporte sau să depoziteze substanțe chimice toxice, periculoase sau corozive”, precizează Comisia.

Roboții sunt activați de la distanță printr-o aplicație mobilă și nu trebuie supravegheați în camerele în care dezinfectează.

Sursa foto: ©️European Union, 2020 / Source: EC – Audiovisual Service / Photographer: Thibault Savary

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. statul cu sparanghelisti sau staul cu sparanghel?

  bai needucatilor, bai lenesilor, bai manelistilor, de ce sunteti ba corupti

  • Oare distrug si bacteriile cele mai rezistente? Pot fi o solutie pt spitalele din Romania, vestite deja pentru cazurile de infectii nosocomiale?

 2. Oare distrug si bacteriile cele mai rezistente? Pot fi o solutie pt spitalele din Romania, vestite deja pentru cazurile de infectii nosocomiale?

 3. Au aviz de securitate la incendiu?
  Se pot înscrie in partidele din coaliția de guvernare?
  Primesc sporuri de condiții vatamatoare si de covid?

 4. lichidatorii de la cernobil…
  35 de ani….

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.