G4Media.ro

Comisia Europeană a lansat platforma publică de monitorizare a Planurilor de Redresare…

Comisia Europeană a lansat platforma publică de monitorizare a Planurilor de Redresare și Reziliență

Comisia Europeană a lansat astăzi tabloul de bord privind redresarea și reziliența, o platformă publică online menită să arate progresele înregistrate în ceea ce privește punerea în aplicare a Mecanismului de redresare și reziliență în ansamblu, precum și a planurilor naționale, arată un comunicat de presă al instituției.

Potrivit acestui comunicat, tabloul de bord este, în primul rând, un instrument de afișare transparentă a informațiilor destinate cetățenilor UE cu privire la punerea în aplicare a MRR. Acesta va servi, de asemenea, ca bază pentru pregătirea rapoartelor anuale ale Comisiei privind punerea în aplicare a MRR și a raportului de evaluare către Parlamentul European și Consiliu, precum și pentru dialogul privind redresarea și reziliența dintre Parlament și Comisie.

Alte detalii incluse în comunicatul CE:

Site-ul web al tabloului de bord privind redresarea și reziliența conține secțiuni dedicate îndeplinirii jaloanelor și a țintelor, precum și secțiuni privind plățile din cadrul MRR. Pe site sunt disponibile și date specifice compilate de Comisie, cum ar fi cheltuielile pentru fiecare domeniu de politică și o defalcare a cheltuielilor verzi, digitale și sociale în cadrul mecanismului. Tabloul de bord furnizează, de asemenea, informații calitative prin intermediul unor analize tematice ale punerii în aplicare a planurilor în domenii de politică specifice.

Tabloul de bord conține două tipuri de informații:

  • Date colectate de Comisie în cadrul monitorizării punerii în aplicare a planurilor de redresare și reziliență. Acestea includ informații privind îndeplinirea jaloanelor și a țintelor, astfel cum au fost raportate de statele membre și evaluate de Comisie. Sunt incluse, de asemenea, informații privind plățile, precum și date elaborate de Comisie, cum ar fi cheltuielile din fiecare dintre cele șase domenii de politică ale MRR și cheltuielile sociale din cadrul mecanismului, astfel cum sunt definite în actul delegat privind MRR din 2 decembrie 2021.
  • Date colectate de statele membre cu privire la 14 indicatori comuni de raportare, astfel cum sunt definiți în actul delegat privind MRR din 2 decembrie 2021. Aceste date permit monitorizarea progreselor înregistrate în ceea ce privește punerea în aplicare a planurilor naționale de redresare și reziliență în vederea atingerii obiectivelor comune ale MRR, indicând, de asemenea, performanța globală a MRR. Majoritatea indicatorilor de raportare măsoară contribuția MRR la mai mulți piloni de politică. De exemplu, indicatorul „Capacitatea sălilor de clasă din structurile de îngrijire a copiilor și educaționale noi sau modernizate” contribuie atât la pilonul 4 (coeziunea socială și teritorială), cât și la pilonul 6 (politici pentru generația următoare, cum ar fi educația și competențele) al MRR. Statele membre vor raporta cu privire la indicatorii comuni de două ori pe an, până la 28 februarie și 31 august. Comisia va actualiza ulterior datele de pe
  • site-ul web al tabloului de bord până în aprilie și octombrie. Prima raportare cu privire la indicatorii comuni va avea loc în februarie 2022.

Această primă versiune a tabloului de bord, astfel cum a fost publicată astăzi, conține date privind planurile prezentate până în prezent de statele membre, aprobate de Comisie și de Consiliu (22 de planuri până la ora actuală). Cifrele vor fi actualizate pe măsură ce vor fi aprobate mai multe planuri. Jaloanele și țintele vor fi considerate ca fiind îndeplinite odată ce un stat membru a furnizat Comisiei dovezi că a îndeplinit jalonul sau ținta, iar Comisia le-a evaluat pozitiv printr-o decizie de punere în aplicare (o etapă la care nu s-a ajuns încă pentru niciun stat membru).

Comunicatul integral poate fi citit aici

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

9 comentarii

  1. Acum sunteti in stare sa intelegeti de ce nu vor ungurii, slovacii si polonezii sa accepte verificarea ca model de cheltuire a banilor . Tot mai traiti in bula voastra politica ?

  2. Drumul UE este unul singur si cei care credeau ca pot face ce vor cu banii se inseala .

  3. Ultimile relicve politice de impotrivire s-au consumat si ele .Primavara din Ungaria se apropie si este posibil sa vedem Polonia modificindu-si intelegerea cit de curind .Romania nu are alta sansa decit sa faca ce i se spune .

  4. Opozitia din Romania si-a consumat deja mesajul . Nu poti fura din PNNR si degeaba arata unii ,mincinos cu degetul, ei fiind tocmai cei care au fugit de aceasta raspundere colosala .

    • Intreaga campanie electorala a partidelor aflate in opozitie bazata pe antivaccinism si hotie din banii PNNRului se fisie usor ,usor .Tindala se strimba si el de atita ris .

  5. :)) zidul rusinii in curand pentru niste tari bine stiute
    Punem pariu ca Romanica o sa se faca de cacao maro?