G4Media.ro

Comisia Europeană a demarat investigații privind creșterea prețurilor la gaze, electricitate și…

Comisia Europeană a demarat investigații privind creșterea prețurilor la gaze, electricitate și certificate de emisii de dioxid de carbon

Comisia Europeană investighează dacă unele companii au încălcat legislaţia din domeniul concurenţei, ceea ce ar fi dus la creşterea preţului electricităţii, al gazelor şi al certificatelor de emisii de dioxid de carbon, au afirmat, miercuri, surse europene, citate de Agerpres.

„Comisia Europeană a demarat mai multe investigaţii cu privire la activitatea unor companii. Sunt diferite aspecte care se au în vedere: abuzuri de poziţie dominantă şi comportamente anticoncurenţiale pe piaţa energetică”, au afirmat sursele menţionate.

De asemenea, Executivul european are indicii că preţul certificatelor de emisii de dioxid de carbon ar fi influenţat de mişcări speculative.

„Pe de altă parte, există anumite informaţii că ar exista mişcări speculative care ar influenţa semnificativ evoluţia preţurilor de emisii. Astfel, Comisia a solicitat ESMA (Autoritatea Europeană pentru Valori Mobiliare şi Pieţe – n.r.) să analizeze aceste aspecte, iar un raport preliminar ar putea fi gata la mijlocul lunii noiembrie. Urmează ca, până la începutul anului viitor, să fie gata o analiză mai detaliată pentru a vedea exact despre ce este vorba”, au mai precizat sursele europene.

Preţul unui certificat de emisii este în prezent 60 de euro, faţă de 20 de euro, cât era la mijlocul anului trecut.

Sursa foto: Facebook/ Comisia Europeana

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. CE ar trebui sa inchida Casele de Pariuri. Nu e nevoie de-o ancheta ca sa intelegi ce s-a intamplat. E mereu aceeasi poveste. Unii muncesc si altii se joaca cu banii lor. Teribil.

    Un abuz dus la extrema.

    • Ar trebui sa inceapa verificarea in propria lor curte.
      Ca de acolo a pornit toata mizeria, de la Timmermans in special.

  2. UE vrea și cu sula-n cur și cu sufletu-n rai.

  3. Si Putin ce zicea? 🥳