G4Media.ro

Comisia Europeană a aprobat Planul Național de Redresare și Reziliență al României…

Comisia Europeană a aprobat Planul Național de Redresare și Reziliență al României în valoare de 29,2 miliarde euro / Cum se împart banii

Comisia Europeană a aprobat luni Planul Național de Redresare și Reziliență al României, în valoare de 29,2 miliarde de euro, din care 14,2 miliarde de euro subvenții și 14,9 miliarde de euro împrumuturi. Această finanțare va sprijini punerea în aplicare a măsurilor cruciale de investiții și reformă prezentate în planul de redresare și reziliență al României și va juca un rol crucial în a permite României să iasă mai puternică din pandemia COVID-19, arată un comunicat al Executivului european.

Finanțarea este acordată în cadrul Facilității de Recuperare și Reziliență (RRF). Planul românesc face parte dintr-un răspuns coordonat fără precedent al UE la criza COVID-19, pentru a aborda provocările europene comune prin adoptarea tranzițiilor verzi și digitale, pentru a consolida rezistența economică și socială și coeziunea pieței unice.

Comisia a evaluat planul României pe baza criteriilor stabilite în Regulamentul RRF. Comisia a analizat, în special, dacă investițiile și reformele cuprinse în planul României susțin tranzițiile ecologice și digitale, dacă contribuie la abordarea eficientă a provocărilor identificate în semestrul european și dacă consolidează potențialul de creștere, crearea de locuri de muncă și reziliența economică și socială.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

16 comentarii

 1. Nu e bine va zice lili , ba e rau va zice mastro , dar nu vreau va sari monta cu capra , ba mie nu imi place ca ii fura unu ceasu zice susu ginditor ca statuia libertatii . Tindala va da cu tifla si se infrupta la greu in timp ce voi ghiortaiti de foame .

 2. aproape 10 miliarde de euro pentru proiecte pe infrastructura. Poate pica nebunul de Citu si se reface coalitia cu Ilie Bolojan, iar Catalin Drula revine la Transporturi. Altfel se va alege praful de banii aceia, pentru ca nebunul de superman o sa puna la Transporturi pe paharnicul de Vilceanu. Cum a pus pe lacheul de Bode sau plagiatorul Sorin Cimpeanu.

  • Bine ar fi!

  • Cu Catu reformistul la volan, sunt foarte „linistit”. Probabil ne vom multumi cu prima transa, aia care vine in avans. Ca la urmatoarele checkpoint UE o sa ne puna „sa repetam clasa”.

  • postacii USR+AUR au uitat ca acum este activ parchetul european.
   Proiectele aprobate se vor face, indiferent cine va conduce ministerul.
   Va pripiti sa trageti concluzii dupa numirea unui interimar. Numirea lui Bode ca interimar nu inseamna mare lucru.

  • @george
   Subestimezi cleptomania si incompetenta sefilor tai din USL. Parca nu stii mai bine.
   Sa fim seriosi, Florinache nu a fost in stare nici macar sa conduca beat o masina, fara sa fie prins.
   Se impiedica de primul jalon si adio bani.
   Corectiudine, competenta, profesionalism? Astea’s kriptonita pentru supermanul nostru de Dorobanti.

 3. USR egal AUR egal PCR

 4. Sa vedeti acum furt si praduiala cum n-a fost nici macar pe vremea FSN-ului. Uniunea bolsevica Europeana a dat unda verde la dictatura, coruptie si jaf generalizat din banul public. Baietii destepti si serviicile vor ramane cu banii, noi, poporul, cu datoriile si mizeria.

 5. Liber la furat pentru PNL, PSD și toată șleahta lor de mafioți.

 6. Toate contractele pentru aceste proiecte mari vor fi date firmelor de partid si ale serviciilor. Bineînțeles ca rezultatele vor fi de-o calitate îndoielnică pentru ca o parte importanta din banii alocați proiectelor va reprezenta dijma.

 7. Doar noi si Italia, restul țărilor primesc banii din granturi si apoi împrumuturi cu dobânzi și comisioane…

 8. Dacă cineva trebuia să fie lângă Ursula von der Leyen trebuia să fie Ghinea că ştia doi erau acolo ca o baligă în soare la dospit.
  Acuma că iarăşi v-aţi urcat pe munca altora faceţi şi ceva pentru că nu v-aţi pregătit deloc să implementaţi ce tocmai aţi semnat sau trebuie iarăşi să vină Ghinea să vă facă treaba ca să aveţi cu ce va lăuda iarăşi pe munca altora ca prostii să vă voteze?

 9. Banii se impart pe hartie!
  Precum in Programul de guvenrare al aliantei 2020-2024, ala cu 269 de Pagini, din care in 2021 guvernul zombilitic a facut fix ZERO!!!
  Crede careva ca acest PNRR va avea alta soarta, decat BANI pe hartie, cand el prevede Jaloane unde STIM bine cata pricepere si capacitate adminsitrativa si COMPETENTA colcaie in Romania cand e vorba despre IMPLEMENTARE si Termene!??!
  Ghinea spune clar: NU indeplinesti Jaloanele, PIERZI Banii!
  Vor curge CE?
  Infrigementurile sau la ce metode va recurge Commisia Europeana cu incompetenta Romanie?!!!
  Pe hartie vor ramane, fix ca Programul de guvernare al aliantei PNL-USR PLUS-UDMR 2020-2024 de care va spun de 1 AN aproape, precum Programele de guvernare Orban 1 sau Orban 2 sau precum Programul de guvernare al PSDragnea din 2016!!!

  FIX BANI pe hartie, mai vorbim!!!

 10. Ia uita cata lipsa de incredere are Comisia europeana in Romania:

  „ORDIN pentru DNA de la Comisia Europeană, riscăm să ratăm banii: Rată de ocupare a procurorilor din DNA de minimum 85% în 2023.
  România trebuie să aibă o rată de ocupare a procurorilor din DNA de minimum 85% la mijlocul anului 2023, potrivit obiectivului intermediar din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) pe care îl are de îndeplinit, a declarat, luni, un înalt oficial al Uniunii Europene, la Bruxelles.

  „Legat de DNA, în ceea ce priveşte recrutarea şi rata de ocupare, în acest domeniu există recomandări în cadrul MCV (Mecanismul de Cooperare şi Verificare, n.r.), pe care le-am inclus însă şi în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, ceea ce înseamnă într-adevăr că obiectivul intermediar (din PNRR, n.r.) se referă la rata de ocupare de cel puţin 85% care trebuie atinsă până la începutul lui 2023, astfel încât România, la acest obiectiv intermediar, să poată dovedi Comisiei că l-a îndeplinit – 85% trimestrul II 2023. Acesta este obiectivul intermediar consemnat în Planul de Redresare legat de rata de ocupare la DNA pentru funcţii de procurori”, a afirmat reprezentantul Comisiei Europene.

  P-asta NU au spus-o nici Ursula nici conducatorii nostri…mi-e sila cand ma gandesc la vorbele goale ale Ursulei debitate azi la Bucuresti….

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.