G4Media.ro

Comisarul european pentru energie cere plafonarea prețului la gazele rusești

Sursa foto: Facebook / Kadri Simson

Comisarul european pentru energie cere plafonarea prețului la gazele rusești

Comisarul european pentru energie, Kadri Simson, a cerut joi ca blocul comunitar să plafoneze prețul exporturilor de gaze rusești către Europa, relatează Reuters.

„Cred cu tărie că avem nevoie de o plafonare a prețului tuturor importurilor de gaze rusești, la un nivel care să le facă în continuare atractiv să exporte în Europa”, a declarat Simson, înaintea unei reuniuni a miniștrilor europeni ai energiei care va avea loc vineri și care va dezbate diverse opțiuni pentru a controla prețurile ridicate ale gazelor.

Simson a declarat că UE este pregătită să introducă un plafon de preț separat, în special pentru gazul utilizat pentru producerea de energie.

De asemenea, UE ar trebui să negocieze cu furnizorii săi de gaze prin gazoducte pentru a încerca să scadă prețurile și a precizat că, în cazul în care acest lucru nu reușește, ar putea fi posibilă o plafonare mai amplă a prețurilor, a spus ea.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

5 comentarii

 1. UE trebuie sa cumpere gaz la gramada si sa faca oferta de pret, ii vonvine rusnacului bine, daca nu, nu. Nu mai milt de 50% din necesar de consum….

 2. Și eu cred ca ar trebui sa se plafoneze preturile la iPhone pentru ca e făcut în China care încalcă drepturile omului etc.

 3. Care gaze rusești?!

  • +1.

   Too late. Doamna Kadri Simson pare ca nu a apucat sa citeasca ziarele din ultimele 2-3 zile.
   Pentru ca nu mai sunt gaze rusesti pe conducta pentru ca nu mai e conducta.
   Asa ca ce mai e de plafonat?