G4Media.ro

Comandantul armatei Kievului: Forțele ucrainene avansează în sud și au recucerit 12…

Sursa foto: GLEB GARANICH / POOL / AFP

Comandantul armatei Kievului: Forțele ucrainene avansează în sud și au recucerit 12 așezări în ultimele 24 de ore / Rusiei „nu i-a rămas altă opțiune decât să recurgă la retragere”

Forțele ucrainene au avansat șapte km în două direcții în sud și au recucerit 12 noi așezări în ultimele 24 de ore, a declarat joi șeful armatei ucrainene, Valeriy Zaluzhnyi, citat de Reuters.

Rusia a declarat miercuri că forțele sale se vor retrage de pe malul vestic al fluviului Nipru, care include Herson, singura capitală regională pe care Moscova a capturat-o de la invadarea Ucrainei în februarie.

Zaluzhnyi a declarat că forțele ucrainene au avansat în direcția de la Pervomaiske spre Herson și de la Petropavlivka spre Novoraysk, aproximativ paralel cu fluviul Nipru.

Publicitate electorală

El a spus că câștigurile teritoriale au totalizat 264 km pătrați.

„Nu putem încă să confirmăm sau să infirmăm informația privind așa-zisa retragere a trupelor de ocupație rusești din Herson. Continuăm să desfășurăm operațiunea ofensivă în conformitate cu planul nostru”, a scris el într-o postare pe Telegram.

De asemenea, comandantul-șef al armatei ucrainene a declarat joi că Rusiei „nu i-a rămas altă opțiune decât să recurgă la retragere” în regiunea Herson.

„Eforturi semnificative ale armatei noastre se află în spatele așa-numitului ‘gest de bunăvoință’ al inamicului”, a declarat Valerii Zaluzhnyi pe Twitter.

„La fel cum inamicul s-a retras din Kiev și din regiunea Harkov, a abandonat insula Șerpilor, probabila retragere din Herson sunt rezultatul operațiunilor noastre active”.

Zaluzhnyi a declarat că, în contraofensiva Ucrainei spre Hersonul ocupat, forțele sale au „distrus liniile logistice și sistemul de sprijin, au perturbat sistemul de comandă și control al inamicului”.

Cu toate acestea, el și-a exprimat scepticismul că Rusia se va retrage voluntar din toată regiunea Herson la vest de fluviul Nipru.

Un consilier al președintelui ucrainean a declarat că Rusia a vrut să transforme Hersonul într-un „oraș al morții” și a acuzat Moscova că a minat totul, de la apartamente la canalizare, și că plănuiește să bombardeze orașul din sudul Ucrainei de pe cealaltă parte a fluviului Nipru.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Va fi măcel….ca în DPR acum…dar nimic prin presa mainstream