G4Media.ro

Comandantul armatei britanice, discuție telefonică cu șeful Statului Major al Rusiei, pe…

Sursa foto: Twitter / Chief of the Defence Staff

Comandantul armatei britanice, discuție telefonică cu șeful Statului Major al Rusiei, pe fondul acuzațiilor privind plănuirea unui atac cu „bombe murdare” de către Kiev

Comandantul armatei britanice a avut o convorbire telefonică cu omologul său rus, Statului Major al Rusiei, generalul de armată Valeri Vasilievici Gerasimov, în această după-amiază, relatează Sky News.

Aceasta are loc pe fondul afirmațiilor repetate ale Rusiei – fără dovezi – potrivit cărora Ucraina ar plănui un atac cu „bombe murdare”.

Potrivit Ministerului Apărării, șeful Statului Major al Apărării, amiralul Sir Tony Radakin, a respins acuzațiile Rusiei potrivit cărora Ucraina plănuiește acțiuni de escaladare a conflictului și a reafirmat sprijinul de durată al Regatului Unit pentru Ucraina.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării a adăugat: „Liderii militari au fost amândoi de acord cu privire la importanța menținerii unor canale deschise de comunicare între Marea Britanie și Rusia pentru a gestiona riscul de calcul greșit și pentru a facilita dezescaladarea”.

„Conversația a urmat convorbirii telefonice a secretarului apărării cu omologul său rus de ieri și unei convorbiri telefonice între miniștrii de externe ai Franței, Regatului Unit și SUA de aseară”, mai transmite Londra.

Convorbirea a avut loc la cererea Ministerului rus al Apărării.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Conversatia s-a derulat cam asa: „If you use nuclear weapons in Ukraine, we’ll hit you with everything we’ve got”