G4Media.ro

Coloanele de camioane se mențin la frontiera cu Ungaria, după introducerea unui…

sursa foto: Inquam Photos / Adel Al-Haddad

Coloanele de camioane se mențin la frontiera cu Ungaria, după introducerea unui nou sistem informatic/ Timpii de așteptare, până la trei ore

Coloanele de camioane formate încă de săptămâna trecută la frontiera cu Ungaria, după ce ţara vecină a introdus un nou sistem informatic folosit de autorităţile de frontieră, se menţin luni, când trecerea prin principale puncte de control durează până la trei ore, în cazul traficului greu.

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad au declarat, pentru AGERRPRES, că timpii mari de aşteptare pentru procedurile de trecere a frontierei dinspre România spre Ungaria sunt cauzaţi în principal de „intrarea în uz a noului sistem informatic aparţinând autorităţilor maghiare”, informaţie care apare şi pe aplicaţia online de monitorizare a traficului la frontiere, de la site-ul Poliţiei de Frontieră.

La Nădlac II, punctul de trecere de pe autostrada pan-europeană, coloana de autocamioane este de aproximativ cinci kilometri, iar timpul de aşteptare pentru ieşire din ţară pe cele patru artere deschise pentru traficul greu este de cel puţin 180 de minute.

La Nădlac I se aşteaptă cel puţin 90 de minute, iar la Vărşand – 180 de minute.

În judeţul Bihor, potrivit aplicaţiei Poliţiei de Frontieră, se aşteaptă 100 de minute la Borş I şi 40 de minute la Borş II, iar în judeţul Satu-Mare, la Petea, se aşteaptă 180 de minute.

Pe sensul de intrare în România, aglomeraţie este doar la Nădlac II, unde se aşteaptă aproximativ o oră.

Autorităţile precizează nu este afectat traficul uşor, respectiv nu se înregistrează timpi de aşteptare mari pentru cei care călătoresc cu autoturisme, autocare sau microbuze.

La începutul săptămânii trecute, după implementarea unei noi aplicaţii la controlul de frontieră de către autorităţile ungare, la Nădlac II s-a aşteptat şi şase ore pe arterele de ieşire din ţară dedicate traficului greu, aici formându-se o coloană de autocamioane care a depăşit 10 kilometri pe autostrada pan-europeană.

sursa foto: Inquam Photos / Adel Al-Haddad

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

 1. La pușcărie!

 2. Cand nu va duce capul si votati ani la rand PSD PNL ALDE PMP AUR care nu au nici cea mai mica intentie sa se alieze cu cerintele UE ptr ridicarea MCV ca sa putem intra in spatiul schengen , o sa ne frece unguru cum vrea el la granita si nu numai cu ei .

 3. Minciuni , timpul de așteptare real este de peste 7 ore ! Rușine politiei de frontiera pentru timpii mincinoși și neactualizati !

 4. Alaltăieri am trecut pe la Turnu Arad!
  Pe aplicație arata 10 minute, însă am stat o ora ….15 mașini!
  Între timp, în spatele meu , coada era deja de 3 km!
  Organele maghiare nu au chef de lucru, ..asta e!
  Ai noștrii……niște fraieri!
  Ar trebui să răspundă cu aceeași monedă….însă iau poziția aplecată!