G4Media.ro

CNCAN: Sistemul de monitorizare a radioactivității mediului din Ucraina funcționează normal și…

Sursa foto: Unsplash / Romain Chollet

CNCAN: Sistemul de monitorizare a radioactivității mediului din Ucraina funcționează normal și nu indică depășiri peste valorile normale / Măsurătorile efectuate în România confirmă valori normale ale nivelului de radiații

Sistemul de monitorizare a radioactivității mediului din Ucraina funcționează normal și nu indică depășiri peste valorile normale, iar măsurătorile efectuate în România confirmă valori normale ale nivelului de radiații, precizează, luni, Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN).

CNCAN menționează că, în România, nivelul radiațiilor este monitorizat permanent prin Rețeaua Națională de Supraveghere a Radioactivității Mediului (RNSRM), din cadrul Agenției Naționale pentru Protecția Mediului (ANPM). Specialiștii din Laboratorul Național de Referință Radioactivitate verifică datele monitorizate 24/7 și le transmit Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, astfel încât să se asigure o informare promptă a factorilor de decizie naționali și internaționali, precum și a populației.

Comunicatul CNCAN:

Referitor la unele materiale de presa privind centrala nuclearoelectrica Zaporojia, Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN) face următoarele precizări:

Sistemul de monitorizare a radioactivitatii mediului de pe teritoriul Ucrainei functioneaza normal și nu indica depasiri peste valorile normale.

Totodată, menționăm că măsurătorile efectuate la nivel național confirmă valori normale ale nivelului de radiații.

CNCAN, prin Centrul Operativ pentru Situații de Urgență, urmărește în permanență evoluția situației din punct vedere al monitorizării radiologice.

În România, nivelul radiațiilor este monitorizat permanent prin Rețeaua Națională de Supraveghere a Radioactivității Mediului (RNSRM), din cadrul Agenției Naționale pentru Protecția Mediului (ANPM). Specialiștii din Laboratorul Național de Referință Radioactivitate verifică datele monitorizate 24/7 și le transmit Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, astfel încât să se asigure o informare promptă a factorilor de decizie naționali și internaționali, precum și a populației.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter