G4Media.ro

CNA a amendat România TV cu 100.000 de lei pentru emisiunile despre…

sursa foto: Captură video

CNA a amendat România TV cu 100.000 de lei pentru emisiunile despre moartea ziaristei Iulia Marin/ Propunerea lui Mircea Toma de întrerupere a emisiei a fost respinsă de membrii CNA

Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat joi postul România TV cu 100.000 de lei pentru cele două emisiuni în care s-a discutat subiectul despre moartea ziaristei Iuliei Marin, transmite Pagina de Media. Propunerea de amendă a fost formulată de Monica Gubernat.

A mai existat o propunere, de la Mircea Toma, de întrerupere a programului România TV pentru zece minute, dar la vot a trecut amenda, potrivit Pagina de Media.

”Referirile făcute în două emisiuni difuzate de postul România TV la ziarista Iulia Marin și, în general, la persoane cu probleme de sănătate mintală, au fost subiectul unor ample reacții publice. CNA va analiza toate sesizările, individuale și colective, primite dinspre public și din partea membrilor Consiliului. Ambele emisiuni vor fi introduse în agenda ședinței de marți, 25 aprilie”, arată CNA săptămâna trecută.

Anunțul vine după ce un apel iniţiat de redacţia Libertatea împotriva discursului practicat de postul de televiziune România TV, descris drept discurs care „incită la ură şi discriminare faţă de persoanele cu probleme de sănătate mintală”, a fost semnat de peste 300 de redacții, organizații medicale, asociații ale societății civile și persoane private.

„Ne adresăm următoarelor autorităţi publice, dar ne adresăm şi organizaţiilor din domeniul publicităţii, precum şi firmelor private care îşi derulează campanii publicitare pe postul de televiziune România TV”, arată apelul care cere decizii ale CNA și  Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării.

Monica Gubernat, șefa CNA, a fost susținută de PSD pentru a prelua postul. Coaliția PSD-PNL-UDMR a modificat chiar și legea audiovizualului pentru a-i permite lui Gubernat să conducă acest post.

Context. România TV, televiziunea fondată de fugarul Sebastian Ghiță, a încasat zeci de amenzi de la CNA pentru derapaje. În februarie, RTV i-a dat platformă timp de peste o oră Marinei Tauber, vicepreședintele partidului pro-rus al mogului fugar Ilan Șor. Tauber a fost invitată în emisiunea lui Victor Ciutacu în ziua în care ea a organizat un nou protest împotriva conducerii pro-occidentale a Republicii Moldova, protest la care mai mulți participanți au vrut să pătrundă în clădirile guvernamentale.

Sebastian Ghiță, fondatorul RTV, a fugit în Serbia cu o zi înainte de a fi inculpat într-un dosar DNA. Autoritățile judiciare din Serbia au refuzat extrădarea lui Ghiță în România. Într-o înregistrare difuzată de RTV după fuga sa, el a prezentat două nume despre care susținea că sunt agenți CIA.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Minciunile RTV trebuie să continue. Agenda PSDNL de mințire a românilor trebuie să continue.

  2. VAm sters k k t-ul asta de post din grila de programe, asa ca doar vazand poza din articol am putut constata pana unde a reusit sa decada Turcescu.

  3. membri CNA ar fi trebuit sa dea 350.000 ron sau euro (mai bine), ca asa se lauda gunoiul de ciutacu, ca sub 350.000 spectatori adoarme , cand ii lua la misto pe membrii CNA

  4. 100.000 acopera repede PSDNLUDMR, la cate milioane au varsta in guita TV

  5. Cât înseamnă 100.000 lei in minute de reclama la postul asta? Dap, nimica toată …

  6. Am o mamaie care sta toata ziua si se uita la mizeria asta de rtv… o sa sterg din grila si o sa-i spun ca l-au interzis aia de la CNA, d-aia nu mai e. Problema e ca are vecine binevoitoare care or sa-i spuna ca ele il au

  7. Acest Ciutacu este o mizerie și ca om și ca „ziarist”.