G4Media.ro

Cluj: Parchetul a dispus clasarea dosarului preotului care i-a împărtășit pe credincioși…

Cluj: Parchetul a dispus clasarea dosarului preotului care i-a împărtășit pe credincioși cu aceeași linguriță

În luna aprilie, în plină pandemie, un preot clujean stârnea aprige controverse în spațiul public, după ce au apărut filmări în care se putea vedea că acesta i-a împărtăși cu aceeași linguriță, pe credincioșii prezenți la slujba din Vinerea Mare, de la Catedrala din Piața „Avram Iancu”.

Evenimentul a avut loc a doua zi după ce guvernul a anunțat măsuri nemaiîntâlnite în vreme de pace în România, pentru combaterea epidemiei de COVID-19.

Preotul a fost cercetat pentru zădărnicirea combaterii bolilor însă Parcehtul de pe lângă Judectăria Cluj anunță că a clasat dosarul.

„În raport cu situaţia de fapt, se constată că acuzaţiile aduse preotului Marian Bogdan-Sergiu, cuprinse în denunţul formulat la data de 20.04.2020 nu sunt întemeiate prin raportare la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor. (…) Anterior analizării elementelor constitutive ale infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor raportate la situaţia de fapt reţinută mai sus se constată că în mod eronat s-a precizat în denunţul penal că activitatea religioasă din Vinerea mare de la Biserica Ortodoxă „Sf. Ioan Gură de Aur” din Cluj-Napoca, la care au participat un număr de aproximativ 20 de persoane, ar fi avut loc în data de 18 aprilie, în realitate, aceasta desfăşurându-se cu o zi înainte, respectiv pe 17 aprilie 2020. (…) Constatăm că nu sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor (…), soluţia legală şi temeinică fiind aceea a clasării”, se arată în Ordonanţa de clasare emisă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

În motivare se arată, printre altele, că „este mai mult decât evidentă lipsa elementelor constitutive ale infracţiunii prevăzute de art. 352 alin. 1 C. p., deoarece din materialul probator administrat nu rezultă faptul că preotul slujitor al Bisericii „Sf. Ioan Gură de Aur” din Cluj-Napoca sau orice altă persoană dintre cele care au participat la oficierea slujbei era supusă la data de 17.04.2020 ori 19.04.2020 vreunei măsuri de carantinare sau spitalizare”.

Citește și:

Preotul clujean acuzat de zădărnicirea combaterii bolilor după ce a împărtășit zeci de oameni din aceeași linguriță: Nu mi-am pus problema că se va îmbolnăvi cineva, asta ține de credința noastră

 

Sursa Foto: preot cluj impartasanie / captura Youtube

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. OARE NEWMARXISMUL A CUPRINS ROMANIA???

 2. După actele teroriste de distrugere, de corupție și dezmățul răspândirii bolii de miniștrii guvernului Orban practicate de gruparile PNL-PSD, Cristoiu a fost singurul ce regreta linșajul sefei DNA.

 3. vine Apocalipsa, lasați biserica sa se ocupe de alinarea suferințelor.

  • biserica se ocupa numai de incasat bani de la poporul prost care nu e in stare sa-i administreze corect

 4. Porcaria facuta de acel popa prost n-are nimic de-a face cu epidemia.
  E de-a dreptul aberant, in mileniul 3, in UE sa mai fie permise astfel de imbecilitati.
  Cu sau fara pandemie, ar trebui interzis si pedepsit prin lege ritualul asta de a baga aceeasi lingurita in gurile oamenilor.
  Popi tampiti, trasi cu cheia de la Moscova!

  • @Laura Coman,
   Meritati 300 de puncte pentru comentariu. Inca se traieste in Evul Mediu. Popilor nu le pasa de bolile transmisibile, de igiena… banii sa iasa si cati mai multi indoctrinati si indobitociti. Popii nu vor fi pedepsiti deoarece societatea romaneasca(biserica, politica etc), au nevoie de naivi cu frica de dumnezeu, ca asa sunt masele manipulate mai bine.

  • @Charlie.

   Dupa ’89, unii dintre noi am sperat ca ritmul biologic isi va urma cursul si indoctrinatii de comunism si de tampenii marxiste isi vor gasi odihna, candva, la 80-90 de ani, cu o cruce crestineasca la cap.
   Se pare ca flagelul rezista si se imprastie printre tineri mai abitir decat acum 40-50 de ani.
   Ce este mai grav e ca popii sunt oameni inteligenti si (relativ) culti.
   Tocmai de aceea sunt atat de periculosi prin influenta pe care o au asupra oamenilor simpli a caror educatie si cultura (inca) se rezuma la cateva clase de scoala generala.

  • @Laura Coman

   Dar puţină lume ştie cât de eficient este controlul Moskovei asupra cercului de preoţi creştin ortodocşi din România. Iar efectul se transmite în comunitatea bigotă, prin pelerinaje şi fantasmagorii WhatsApp. Ţi se face părul măciucă, dacă-i auzi ce le tună mintea.

 5. In primul paragraf scrieti ca evenimentul s-a produs in “plina pandemie”, in luna aprilie, in vinerea mare (17 aprilie).
  Ia uite ce scriati chiar voi prima data despre eveniment:
  https://www.g4media.ro/video-impartasanie-in-masa-cu-aceeasi-lingurita-la-cluj-mitropolia-absolva-preotul-de-vina-prefectul-promite-ancheta.html
  Dupa propria voastra relatare initiala, evenimentul a avut loc in 22 MARTIE, cu o zi inainte de intrarea in vigoare a celei de-a doua ordonante militare, care impunea masurile de restrictie, inclusiv pentru slujbe si impartasire.
  Sunteti fake news, G4!

 6. popii trebui inchisi.Si impreuna cu ei si cei 99% de romani declarati credinciosi la ultimul recensamant. 0,11 s-au declarat atei.Foarte putin,mai dati din coate fratilor!

 7. grupul infractional organizat BOR nu sta degeaba

 8. Știre falsa!!!!!