G4Media.ro

Cluburile sportive școlare și palatele copiilor trec de la Ministerul Educației la…

Sursa foto: Pixabay

Cluburile sportive școlare și palatele copiilor trec de la Ministerul Educației la primării/ Clubul Copiilor Valea Jiului: „Educația românilor nu este un obiect care poate fi mutat dintr-un loc într-altul”

Cluburile sportive școlare și palatele copiilor vor trece din administrarea Ministerului Educației, în administrarea primăriilor și consiliilor locale, potrivit unui anunț făcut de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Clubul Copiilor din Valea Jiului vine cu argumente împotriva acestei decizii, menționând că educația nu este un obiect ce poate fi mutat dintr-un loc în altul, ci ea reprezintă piatra de temelie pentru viitorul fiecărui român, conform unui comunicat de presă transmis de către personalul angajat al clubului și adresat ministrului educației.

Clubul Copiilor din Valea Jiului susține că angajații din acest sistem au fost nevoiți să cumpere din fonduri proprii materiale necesare diverselor activități extrașcolare din dorința de a le oferi elevilor accesul la o educație de calitate, însă în loc de sprijin, întregul patrimoniu este transferat autorităților locale. Acest aspect va conduce însă, la neputința autorităților locale de a mai face față unei finanțări complementare, dar și imposibilitatea angajaților și a cadrelor didactice de „a deveni peste noapte funcționari publici”, cel puțin în Valea Jiului, se mai arată în comunicat.

„Valea Jiului este zona în care societatea pune mare preț pe educație, iar pentru că în zonă nu sunt alte alternative, educația extrașcolară ocupă un loc foarte important pentru a șlefui talentele și a oferi certitudini de oameni valoroși pentru societate” a precizat personalul angajat al clubului.

În plus, Clubul Copiilor precizează că palatele, cluburile copiilor sau cluburile sportiv școlare nu au primit niciodată fonduri europene, iar desființarea acestor instituții de educație extrașcolară va conduce la ruinarea mai multor domenii de activitate (arte, științe tehnice, muzică) și poate duce chiar la moartea sportului românesc.

„De aceea vă rugăm să luați în considerare schimbarea acestei decizii sau opinii, care nu duce la nimic bun și duce doar la vrajbă, în loc ca noi toți să facem ceea ce ne pricepem mai bine și anume, educație” a adăugat personalul angajat al Clubului Copiilor Valea Jiului.

Context:

Conform Edupedu.ro, Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a anunțat la DCNews trecerea Cluburilor sportive școlare și a palatelor Copiilor din administrarea Ministerului Educației în administrarea primăriilor și consiliilor locale.

Ministrul a dat exemplu Baza Sportivă Cireșarii, din Sectorul 1, în care a implicat universitatea al cărei rector este în igienizarea și curățarea terenului.

 • Baza Sportivă Cireșarii este “sediul Clubului Copiilor Sector 1, unitate de învățământ pentru activități educative. Anul trecut, potrivit unor imagini prezentate de Edupedu.ro, Clubul apărea acoperit de bălării și în mare măsură abandonat.

 

 • Tot atunci, în august anul trecut, Sorin Cîmpeanu anunța că va elabora un proiect de acord pentru a colabora cu Primăria Sectorului 1 în vederea modernizării spațiului și că va lua măsuri pentru reabilitarea lui.

 

 • Înca din 2016, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a adoptat un proiect de hotărâre prin care cerea Guvernului trecerea din domeniul public al statului în domeniul public al municipiului Bucureşti şi administrarea CGMB a Bazei Sportive Cireşarii.

 

 • Sorin Cîmpeanu este vicepreședinte PNL Sector 1.

Ministrul Cîmpeanu a spus marți, 17 mai, că ministerul nu a reușit să aibă grijă de baza sportivă Cireșarii: „Aș vrea să vă spun un lucru, în premieră. Am luat decizia de a prezenta guvernului un exemplu de descentralizare. Mai exact, toate palatele copiilor, toate cluburile școlare, Clubul Cireșarilor de exemplu și toate cluburile administrative școlare, să treacă din administrarea centralizată a Ministerului Educației, pentru că s-a dovedit că nu putem gestiona eficient aceste entități pe întreg teritoriul, către autoritățile locale.”

El e precizat că își dorește ca prin lege să nu poată fi modificată destinația timp de 10 ani, iar oamenii să poată vizita cluburile sportive.

Sursa foto: Pixabay

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. In câteva orașe mari bazele astea sportive sunt țintite de „dezvoltatori”
  https://www.g4media.ro/baza-sportiva-ciresarii-de-31-000-mp-din-inima-sectorului-1-ar-putea-fi-redata-copiilor-de-a-lungul-anilor-a-fost-lasata-in-paragina-intentionat-si-a-fost-tinta-rechinilor-imobiliari.html
  La țară unde primăriile sunt în general în faliment asta e ce le mai trebuia.

 2. Administrația Centrală nu va mai avea bani, pe când cea Locală o va boeri începând de la anul odată cu noile impozite pe proprietate!

  • PS
   Să știți ca taxele și impozitele locale nu fac parte din taxele și impozitele la care se referă politicienii 😅

 3. Bag mana-n foc ca miza e imobiliara – baze sportive, terenuri, cladiri etc.

 4. Oare Campeanu si-a pus in cap sa distruga tot ce mai era bun pe la Ministerul Educatiei?.Ce fel de profesor universitar e asta care in loc sa faca ceva folositor pentru copii,elevi fuge de orice raspundere !