G4Media.ro

Baza Sportivă Cireșarii de 31.000 mp din inima Sectorului 1 ar putea…

Baza Sportivă Cireșarii de 31.000 mp din inima Sectorului 1 ar putea fi redată copiilor. De-a lungul anilor a fost lăsată în paragină intenționat și a fost ținta rechinilor imobiliari

Complexul Sportiv Cireșarii are 31.000 mp. Se află într-o zonă scumpă din Sectorul 1 și este în gestiunea Ministerului Educației care de curând a anunțat că îl va reamenaja pentru a-l reda copiilor.

„Ministerul Educației va asigura finanțarea, prin Compania Națională de Investiții (C.N.I.-S.A.), în vederea realizării unui teren multifuncțional pentru handbal, baschet, volei și tenis, clădire pentru vestiare, alei pietonale, spații verzi.

Valoarea totală a proiectului pentru terenul multifuncțional este de 2.982.421 lei. De asemenea, Ministerul Educației, prin ISMB, a decis suplimentarea şi finanţarea unui număr de posturi adecvat importanţei unui Club al Copiilor în care sunt înscriși peste 2.000 elevi.”, spune Ministrul Educației Sorin Câmpeanu potrivit unui comunicat oficial.

În prezent, Baza Sportivă Cireșarii are lacătul pe poartă și se află într-o stare vizibilă de degradare. Pentru că de-a lungul anilor a fost lăsată de izbeliște, a fost invadată de vegetație. Deoarece le este interzis accesul, copiii și locuitorii din zonă obișnuisc să alerge sau să se plimbe pe trotuarul care o înconjoară.

  • „Mi se pare groaznic. Noi ne-am mutat aici când copilul meu avea 8 ani. Acum are 18. Nu am putut să intrăm în parc niciodată. Întodeauana ne plimbăm în jurul parcului. Parcul este complet neîngrijit și e neplăcut pentru noi, pentru că nu avem unde merge să ne plimbăm. Am făcut foarte multe reclamații. La ultima dintre ele mi-au spus să nu le mai scriu pentru că o să îmi răspundă același lucru. Că este o bază sportivă și un club școlar și că populația nu are ce să caute în parc pentru că vandalizează și ei (n.r.: Ministerul Educației) nu au bani să o întrețină.”, a declarat una dintre locuitoarele din zonă.

Pentru că zona este foarte bine cotată pe piața imobiliară, dintotdeauna, Baza Sportivă Cireșarii a fost ținta rechinilor imobiliari. Primarul Sectorul 1 Clotilde Armand spunea că printre cei care voiau să pună mâna pe ea s-au numărăt și câțiva apropiați ai fostului lider PSD Liviu Dragnea.

Sursa Foto: G4Media.ro

„Mai mulți primari au încercat să preia complexul de la Ministerul Educației în administrarea Primăriei Sectorului 1. Toți s-au izbit de ceva. Se numește PSD. Da, toți cei care au refuzat să predea această bază au fost miniștri PSD. Nume grele precum: Ecaterina Andronescu, Liviu Pop, Mihnea Costoiu și chiar Liviu Dragnea (există un act de la Ministerul Dezvoltării din epoca Dragnea care spune că nu se poate preda această bază către primărie). O să citiți mai jos de ce este importantă această precizare.

Anul trecut am avut o întâlnire cu Ministrul Educației și am stabilit împreună modalitatea prin care Primăria Sectorului 1 să preia Baza Sportivă Cireșarii. Și ce să vezi? A apărut ”peste noapte” un binevoitor care vrea să ”sponsorizeze” Baza Sportivă Cireșarii în ciuda solicitărilor și a demersurilor făcute de Primărie.

Astăzi a fost ședința Consiliului de Administrație de la Cireșarii unde a apărut acest ”binefăcător”. Am fost curioasă să aflu cine este. Respectivul are legături cu afacerea Tel Drum și ferma Periș, cel care ducea datoriile PSD în Cipru.”, spunea într-o postare pe Facebook primarul Sectorului 1.

Lucru confirmat și de ong-istii care au militat pentru salvarea ei.

„Știm sigur că a fost lăsată intenționat în paragină. Chiar în comisiile în care am fost se tot insista să existe o dezvoltare imobiliară. Se mergea pe principiul că hai să facem o bază sportivă și să facem și hotel, și restaurante pentru că e foarte greu să ții o bază sportivă numai din terenuri și din sporturile care se practică acolo. Total neadevărat.”, a declarat pentru G4Media.ro, Daniel Trifu, vicepreședinte Eco-Civica.

Deși Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand susține că Baza Sportivă Cireșarii va fi reabilită în baza unui protocol care ar urma să fie încheiat între Ministerul Educaţiei şi Primăria Sectorului 1, Ministerul Educației a anunțat într-un comunicat oficial că parteneriatul va fi de fapt între Clubul Copiilor Sector 1 – Cireșarii, Inspectoratul Școlar al Municipiului București și Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară (USAMV) din București, ai căror studenți vor da o mână de ajutor în amenajarea și îngrijirea spațiului verde. Potrivit Ministerului Educației, lucrările de modernizare vor începe chiar de luni.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Iar o iau razna postacii , iară va frecat Clotilde.
    😄

    • Eventual sa va lase sa faceti un P+8, cu etaj retras dar de la cota 0 in jos. S-ar vinde si asa. Da-l dreaq de parc

    • momentan nu s-a facut nimic, s-a adus un excavator si o remorca :)) mai vorbim cand se face ceva in mod real.

  2. USAMV bagati si ei acolo! Nu tot ei au dat terenul pentru mallul Baneasa?