G4Media.ro

Clasamentul internațional al universităților Times Higher Education 2020: Două universități românești sunt…

Foto: Pexels.com

Clasamentul internațional al universităților Times Higher Education 2020: Două universități românești sunt pe locurile 801+, iar șapte ocupă un loc în intervalul 1000+

Universitatea Oxford, California Institute of Technology și Cambridge conduc clasamentul internațional al universităților realizat de Times Higher Education. World University Rankings 2020 dat publicității pe 11 septembrie arată că universitățile britanice înregistrează per total un declin față de anii trecuți, pe fondul creșterii finanțărilor din educație și cercetare în Germania și China. România este prezentă în Times Higher Education 2020 cu 9 universități (față de 7 anul trecut), dintre care două se clasează în grupa de locuri 801-1000, iar celelalte sunt pe poziții 1001+. Surpriza de anul acesta este căderea Universității din București pe poziția a patra, între instituțiile din România prezente în clasament.

Times Higher Education a publicat miercuri, 11 septembrie 2019, World University Rankings 2020 (clasamentul internațional al universităților 2020). Deși Universitatea Oxford din Marea Britanie conduce clasamentul pentru al patrulea an consecutiv, 18 din cele 28 de instituții de învățământ superior din Marea Britanie aflate în primii 200 în acest top au ocupat anul acesta poziții inferioare celor de anul trecut, se arată în comunicatul THE. Universitățile britanice înregistrează acest declin pe fondul unor investiții tot mai mari în educație realizate de alte state.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

 

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. „iar șapte ocupă un loc în intervalul 1000+”
    Un interval are un minim și un maxim.

  2. Daca vreti invatamant de calitate, scoateti slugile PSD-ului din sistem.

    Dar la noi nu se poate, ne place sa fim lichele.

  3. Puzderia asta de universitati de la noi vor vrea pentru dottore pensii nesimtite, precum au salariile astazi, peste niste ani. De unde si pentru ce, cand ele nu au decat rezultate submediocre.