G4Media.ro

Clanul universitarilor din Alexandria. O afacere de partid ținută de mama, fiul…

Clanul universitarilor din Alexandria. O afacere de partid ținută de mama, fiul și nora

Universitatea Valahia din Teleorman este ținută în viață prin înscrierea membrilor PSD, care alimentează facultatea cu studenți din partid tratați preferențial, au declarat pentru G4Media.ro surse din mediul universitar. Facultatea arată ca o mare afacere de familie și de partid: decanul Facultății de științe și inginerie, Oana Panagoreț, care este și consilier județean PSD, și-a angajat fiul, Dragoș Panagoreț și nora, Andrea Panagoreț, amândoi membri PSD, la Universitate în posturi de profesori. Contactată de G4Media.ro, Oana Panagoreț neagă că ar face presiuni în partid pentru a-și asigura numărul de studenți și spune că încă de la înființare a fost prevăzut în contract ca specialiștii Primăriei Alexandria să beneficieze de școlarizare gratuită. Premierul Viorica Dăncilă s-a înscris în 2008 la un curs de master la Universitatea din Alexandria, la care a renunțat însă din lipsă de timp, din 2009 fiind europarlamentar la Bruxelles.

(Foto: Dragoș Panagoreț, sursa: Facebook)

 • ”Organizația județeană a Partidului Social Democrat, filiala Teleorman face presiuni pe membrii fără studii superioare să se înscrie la Facultatea de Științe și Inginerie Alexandria din Cadrul Universității Valahia din Alexandria. Motivul? Decanul acestei facultăți, Ioana Panagoreț, în prezent și consilier județean PSD (fost consilier local PSD) bună prietenă a președintelui Liviu Dragnea și a primarului municipiului Alexandria, Victor Drăgușin, trebuie să ”completeze” locurile pentru ca facultatea să funcționeze. Aceasta a transformat facultatea în afacere de familie, totul cu ajutorul administrației publice locale și al primarului Victor Drăgușin. Astfel, și-a angajat fiul, Dragoș Panagoreț, membru PSD Alexandria, dar și nora, Andrea Panagoreț, membru PSD Alexandria. Și nu sunt singurii care fac presiuni în partid pentru a aduce ”studenți” din PSD”, au declarat pentru G4Media.ro surse din mediul universitar. Potrivit acestora, peste 80% dintre studenții ultimilor ani ai facultății au carnet de membru PSD. ”Pentru a nu rămâne nimic scris, examenele de licență desfășurate la facultatea cu pricina, atât prima probă, cât și susținerea lucrării sunt oral”, mai susțin sursele G4Media.ro.
 • ”Studenții pesediști sunt sfătuiți să aleagă susținerea lucrării la decanul facultății pentru a avea și note mari. Iar supunerea este răsplătită. De exemplu, în acest an, la examenul desfășurat în urmă cu o săptămână, studenții de la Economia Comerțului, Turismului și Serviciilor au fost departajați de calitatea de membru de partid. Toți social-democrații au obținut note de 10 pe linie. Nu trebuie să amintim că nota obținută la prima probă a fost identică și la cea de-a doua probă. Un lucru anormal într-un examen. Este aberant ca din cei 46 de studenți, cu toții să aibă același nivel atât la prima, cât și la cea de-a doua probă”, susțin sursele G4Media.ro

Oficial, Facultatea de Ştiinţe şi Tehnologie Alexandria este condusă de decanul Conf. univ. dr. Ioana Panagoreț şi de directorul Departamentului de Stiinte si Inginerie – Conf. univ.dr. Laurentiu Baranga.

Oana Panagoreţ este cea care ar fi pus bazele facultăţii din Alexandria. Într-un interviu publicat de cotidianul Adevărul povestea că „provine dintr-o familie de oameni simpli, din localitatea Conţeşti. De mic copil, mi-a plăcut să fiu implicată în cât mai multe activităţi. Încă din clasa întâi am făcut parte până la terminarea clasei a opta, din Ansamblul de căluşari de la Conţeşti, ansamblu care mi-a deschis destule porţi spre Europa, la vremea aceea. (Sursa: Adevărul)

„Secretar UTC pe vremea comunismului, Ioana Panagoret a primit în 2004 de la preşedintele Ion Iliescu ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de Mare Ofițer. Din 2011, Ioana Panagoreţ a fost, mai întâi, inspector-general adjunct şi apoi inspector general plin la Inspectoratul Şcolar Teleorman.

În 2007, pe vremea când reprezenta PSD în consiliul local Alexandria, a militat pentru deschiderea Facultăţii din Alexandria care are, în prezent, patru specializări: Administrarea afacerilor, Ştiinţe administrative, Ingineria sistemelor şi Agronomie. A devenit, de atunci, directorului Campusului Universitar Valahia din Alexandria.

Conform cv-ului, este licenţiată în fizică la Universitatea din Bucureşti şi în Istorie la Universitatea Valahia din Târgovişte, unde și-ar fi luat și doctoratul.

Din 2016, Oana Panagoreţ este şi consilier judeţean al PSD în Teleorman, iar declaraţia de avere din 2017 arată că este vicepreşedinte PSD Alexandria.

Site-ul facultăţii este sărac în informaţii despre cadrele care susţin cursuri aici şi care sunt competenţele care îi califică pentru activitatea academică. Chiar şi aşa, din orarul afişat pe site rezultă că fiul şi nora Ioanei Panagoreţ sunt şi ei plătiţi de Universitatea Valahia din Târgovişte pentru a susţine cursuri studenţilor.

 • Oana Panagoreț devine foarte defensivă atunci când e întrebată despre toate aceste lucruri: “Nu știu de ce nu apar CV-urile profesorilor pe site-ul Universității. Nu știu să răspund la întrebarea asta. Eu chiar nu înțeleg ce rost au întrebările astea într-o universitate de stat. Aveți impresia că noi stăm la ușă și facem înscrierile pe partide sau ce? Eu nu fac presiuni la adresa nimănui să se înscrie la facultate. Și mi se pare total aiurea să fiu întrebată așa ceva. Noi suntem așa de puțini aici încât nici n-am reușit să facem o popularizare, așa cum mi-aș fi dorit eu, în toate școlile și peste tot. Da? Pentru că îmi pare rău s-o spun, dar suntem o universitate de stat, care a fost înființată în scopul de a veni în sprijinul tuturor tinerilor din județ, care n-au posibilități materiale să poată merge la universități consacrate și constat că vin tineri care au terminat liceul de doi sau trei ani, care n-au știut de existența noastră. Universitatea Valahia și-a început activitatea în Alexandria și la momentul acela a fost prevăzut în contract ca în fiecare an dintre specialiștii din Primărie sau dintre angajații Primăriei care doresc să se perfecționeze să poată face școlarizare gratuită. Și foarte mulți angajați din primăria Alexandria au făcut și master, și studii de licență gratuit la noi. Așa e prevăzut în contract.”

Andreea Panagoreţ, noră, lector universitar şi doctor, conform orarului afişat pe site-ul facultăţii este titulara cursului de „Managementul relaţiei cu furnizorul”. Nu există nicio informaţie despre pregătirea academică pe care Andreea Panagoreţ ar avea-o.

Dragoş Panagoreţ, fiul Ioanei Panagoreţ, conferenţiar universitar şi doctor, susţine cursul de Macroeconomie la anul I. În același timp, susține o afacere în domeniul comerțului în Alexandria.

Pasionat de ciclism și de tenis, după cum consemnează presa locală, Dragoş Panagoreţ nu are nici el un cv publicat pe site-ul instituției.

Acesta ne-a declarat că nu poate furniza o poziție oficială cu privire la acuzațiile care se aduc familiei sale: “Din punctul meu de vedere, nu pot da nicio informație oficială pe această temă, eu fiind doar profesor acolo. Cea care poate veni cu un punct de vedere oficial e mama, așa că vă rog s-o contactați pe ea. Despre faptul că CV-ul meu nu apare pe site, nu am nicio idee de ce. Dar nu eu sunt persoana care se ocupă de întreținerea site-ului, așa că habar nu am.”

Surse locale susţin că cei doi, Dragoş şi Andreea Panagoreţ sunt şi ei înrolaţi politic în Partidul Social Democrat. Mai mult, Dragoş Panagoreţ este cel care ar fi preluat de la mama sa administrarea căminelor din Campusul Universitar care, din lipsă de studenţi, sunt închiriate sezonier doritorilor.

Colaborarea academică din familie a dus la apariţia mai multor articole unde cei trei Panagoreţi sunt co-autori, printre ele numărându-se „Methods of Assessing the Economic Efficiency of Small and Medium Farms” publicat pe researchgate.net.

Ioan Augustin este actualul viceprimar al Alexandriei, cu normă întreagă, şi, conform orarului afişat pe holurile facultăţii, a fost profesor de sport lunea, joia, miercurea şi vinerea la Facultatea Valahia din Alexandria. Conform CV-ului postat pe site-ul primăriei este profesor de sport şi doctorand al Universităţii Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport. Conform declaraţiei de avere, pentru munca prestată la Universitatea Valahia în calitate de „Lector Doctorand” a primit, în 2017, 560 de lei.

Ioan Voicu, fost viceprimar, actual director al Direcției de Asistență Socială Alexandria, serviciu al Primăriei Alexandria este şi el angajat al Universităţii din Valahia ca „Lector Doctorand”, pentru care ar fi primit, în 2016, 5.500 de lei. Fost fotbalist cu aspiraţii de divizia A în anii 70, Nini Voicu este absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Economice, secţia Economia Industriei, Construcţiilor şi Transporturilor, o secţie care are corespondent astăzi secţia de Inginerie Economică. Nu există date publice despre cursul predat de acesta studenţilor din Alexandria.

Și fina primarului Victor Drăgușin, Cristina Teodorescu, cunoscută publicului după ce a reclamat la CNCD mai mulți teleormăneni pentru critici postate pe Facebook, face parte din gama personajelor școlarizate pe bani publici la „Universitatea Partidului”, așa cum e cunoscută această instituție de învățământ în județ. În acest caz, școlarizarea gratuită a fost determinată de faptul că statutul Cristinei Teodorescu ar fi acela de „reprezentant al comunității”, în ciuda faptului că nu a trecut vreodată prin vreun proces electoral, care să justifice această poziție transcrisă în hotărârea de Consiliu Local, ce îi garantează cursuri gratuite la Valahia.

PSD ar fi chiar o pepinieră pentru facultate. Exisă voci care spun că mulţi dintre actualii absolvenţi sau studenţi de la Universitatea Valahia din Alexandria provin din actualul partid de guvernământ.

Al doilea om ca importanţă în ierarhia Universităţii Valahia din Alexandria este directorul Departamentului de Ştiinţe şi Inginerie – Conf. univ.dr. Laurentiu Baranga. În contrast cu ceilalti profesori, acesta are un CV stufos, publicat pe siteul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară unde, în iulie 2017, a vrut să obţină atestatul de abilitare în domeniul „Inginerie şi Management în Agricultură şi Dezvoltare Rurală.

Directorul Departamentului de Ştiinţe şi Inginerie este absolvent al Facultăţii de Management al Universităţii Ecologice Bucureşti şi este doctor al Universităţii Valahia din Târgovişte. Are studii postuniversitare la Academia de Poliţie şi la Colegiul Naţional de Apărare. Pe lângă funcţii academice la Universitatea Valahia din Alexandria şi la Universitatea Titu Maiorescu din Bucureşti, Laurenţiu Baranga se declară membru ORNISS – consilier, adjunct sef serviciu si director adjunct din 2009. Nu a depus nicio declaraţie de avere. A candidat în 2012 din partea Forţei Civice la Senat în Vâlcea. Presa locală l-a acuzat că ar face politică ilegal pentru că ar fi angajat al unei structuri de securitate care nu îi permite implicare în partide politice.

Dumitru Goldbach, candidat la primărie Alexandria din partea PRU în 2016. Ulterior a a trecut la liberali. Este lector universitar şi predă marketing la Universitatea Valahia din Alexandria. Este și el doctor al Universităţii Valahia din Târgovişte, universitatea-mamă a puiului teleormănean.

La sediul Universității Valahia din Alexandria se desfășoară multe dintre întânirile importante ale Partidului Social Democrat. Vizitele importante ale lui Liviu Dragnea în județul Teleorman au loc în aula Universității Valahia.  Liviu Dragnea a și participat la deschiderea anului universitar precedent tot acolo, acela fiind și locul unei faimoase declarații a liderului PSD, care remarca inutilitatea diplomelor în zilele noastre: „Sincer, poate atunci când am învăţat noi, când am fost noi în facultate, poate eram mai proşti. Noi aveam un singur manual şi se pare că am ieşit ingineri, profesori, oameni care au învăţat. Nu ştiu cât interes privat este în a fi mai multe manuale. Rugămintea mea la ministrul Educaţiei la domnul secretar de stat, poate se gândesc serios şi fac o propunere foarte bine argumentată. Poate va aplecaţi mai mult asupra a ceea ce însemna programă şcolară. Nu cumva este prea mare încărcătura, ca şi număr de ore. A făcut cineva socoteală într-un mod serios dacă nu cumva este prea mare şi îl afectează pe copil? ”. (Detalii aici)

În anul universitar 2008, Viorica Dăncilă s-a înscris, împreună cu soțul său, la Universitatea Valahia din Târgoviște-Centrul teritorial Alexandria, la programul de studii postuniversitare – masteratul de Administrație Publică Europeană. În prima sesiune, Viorica și Cristinel Dăncilă au ,,promovat” în noiembrie 2008, cu nota maximă, examenul la Istoria UE – curs susținut de lectorul universitar Ioana Panagoreț. Cu toate că din 2009 Dăncilă exercita la Bruxelles mandatul de europarlamentar, în aceeași manieră, cei doi masteranzi, deși, aflați la mii de kilometri distanță de Universitatea din Alexandria au ,,promovat” în lipsă examen după examen, la disciplinele: Elemente de drept internațional, Drept comunitar, Sisteme și regimuri politice în UE, Politici pentru integrare europeană (semestrul I).

În semestrul al II-lea au început să apară problemele, căci examenele la disciplinele Drept administrativ comparat, Organizarea administrației publice locale în statele UE, Funcția publică comunitară, Gestiunea fondurilor europene, Contencios internațional și european nu au mai fost promovate de către familia Dăncilă, profesorii titulari de la Târgoviște nefiind impresionați de funcția de europarlamentar a doamnei Dăncilă.

În ciuda tuturor ,,eforturilor” făcute de Ioana Panagoreț, directorul Centrului teritorial Alexandria, în cele din urmă Viorica Dăncilă i-a transmis că nu poate susține nici restanțele semestrului II, nici lucrarea de disertație, având în vedere că treburi mult mai importante o rețineau la Parlamentul European. Surse din universitate ne-au declarat că de același regim preferențial a beneficiat și fiul Vioricăi Dăncilă, înscris la aceeași universitate, în contextul în care nu s-a prezentat la vreun curs ori examen. Victor Dăncilă ar fi înscris student la facultatea de administrație publică europeană.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

18 comentarii

 1. cu „ditamai” universitatea, cu asa eminente, si totusi este unul din cele mai sarace regiuni din Romania. Cam toate orasele universitare au o oarecare dezvoltare, si renume, dar aici miroase a pur hotie PSDista

  • Universitatea Valahia pare a fi noua Stefan Gheorghiu, unde se duc slugile de partid ca sa nu spuna lumea ca n-au o diploma.

  • Este Universitatea Valahia din Targoviste , iar la Alexandria este doar o filiala. Deci responsabilitatea revine universitatii de mana a cincea, din Targoviste. Ma intereseasca, daca familia de panacoti sunt profesori, oare ei indeplinesc criteriile minimale pentru post ???? Daca nu, se incalca niscavai legi, cineva ar trebui sa raspunda.

 2. Pudilica, tu nu ai trecut mai tata pe aici? Cred ca nu. Pari putin mai sus decat astia…

 3. Ca si la Spiru Haret se dau doctorate pe banda rulanta si apoi posturi pt o pensionare „decenta”. Dimensiunea fraudei a luat proportii uriase.

 4. Este Universitatea Valahia din Targoviste , iar la Alexandria este doar o filiala. Deci responsabilitatea revine universitatii de mana a cincea, din Targoviste. Ma intereseasca, daca familia de panacoti sunt profesori, oare ei indeplinesc criteriile minimale pentru post ???? Daca nu, se incalca niscavai legi, cineva ar trebui sa raspunda.

 5. Pute ingrozitor afacerea asta. Ce vreti totusi sa faceti din tara asta! Opriti va, ati distrus tot!

 6. Da, exact ca la Ștefan Gheorghiu, numai că acolo veneau „oameni ai muncii,” dar aici vin numai excroci să „studieze”. Se umple țara de „doctori” în științe ciudate. Pe unde naiba mai scoatem noi „batista”?

 7. Panagoreata a reusit un lucru extraordinar aducand o universitate DE STAT (asadar nu mai faceti comparatii bizare cu facultatile private) in Alexandria. e un foarte bun manager, sediul ala (care este extrem de curat si frumos organizat) este in totalitate la acest nivel datorita ei. Ca si nota informativa, da, e pipotoasa si are tendinta clara de a-si ajuta studentii..ce e rau in asta? Sau v-ati obisnuit prea tare cu profesori care sa va trateze ca pe niste prosti?
  Sala aia de festivitati o inchiriaza cui solicita: PSD, PNL, Oriflame, mie, tie. Stiti de ce? Ca facultatea asta se si auto-finanteaza (ca de, statul nu are bani pentru invatamant).
  Cat despre CV-uri profesori..daca nu ati fi fost rau intentionati, ati fi informat corect: profesorii in proportie de 80% vin din Targoviste. Cautati-le CV-urile pe acel site, iar daca nu le gasiti, luati de gat Universitatea Targoviste, nu pe Panagoreata din Alexandria.
  Da, am fost studenta la Valahia…si surpriza, prima proba a examenului de licenta a fost una scrisa, sinteza mai exact! Oral a fost doar sustinerea lucrarii de licenta. Iar daca acum e altfel, stati calmi: din litera legii nici macar Panagoreata, oricat de prietena ar fi cu Dragnea, Voicila si Iohanis, nu poate iesi.
  A, inca ceva: nu-s in PSD, nu-s bugetara (desi bugetara zau mi-ar placea) si nu-s neam cu vre-un Panagoret.

  Ce va mai place sa terfeliti putinele lucruri bune care se intampla intr-un oras uitat de toti!

 8. Nu peste mult timp,ciorile vor deveni majoritare în România!

 9. Avem.si s noi mai multi gealati acolo di Contesti,unul dintre iei este distinsul viceprimar al comunei satul de bastina.al domnei lector ,domnul Raboj Teodor,care vrea sa deviana.ingener,dar culmea cind sa ia bacul ghinion ia ramas nota mica,a facut contestatie si ce sa vezi i toamna noroc chior a loat.bacu.,ba esti.prost.da ma la.lot.,pai cum ,uite asa,pai adevenit.dastept,nu ma sa corectatnla Rulmentul la noi in.judet.a ,bai sa sa fiu al dracului ,sa fi dar sa dus cu subiectele.facute,camai dorel al nostru ese iginer.sa fiu ue al dracului cind o isi macaraua inginer moare Tuta pe asfalt .cea mai tare univrsitate

 10. pt. Laura . Ne spui ca lucrezi in mediul privat ? Si , orice tinar intelligent si pregatit , din Alexandria , poate merge la o facultate prestigioasa in Buc. ( 80 km. ) !Laura , Laura , simt ca ascunzi ceva ….

  • :)) casatorita, cu copil mic si cu un serviciu la privat (unde nu tragi mata de coada ca sa treaca ziua) era cam greu sa fac o facultate in Bucuresti!:) Si pentru o tipa ce nu si.a terminat studiile superioare din motive medicale (studenta fiind in anul III la Univ. Bucu, cand a trebuit sa aleg intre a putea pastra sarcina sau a termina facultatea), crede-ma, facultatea din Alexandria a fost o mana cereasca! Si bonus: am invatat pe rupte, am fost pe locurile bugetate, mi.am facut singura lucrarea de licenta ..old fashion, stii? Adica iei cartile..le citesti din scoarta-n scoarta..:)

 11. S-a ajuns la situatia penibila ca un orasel prafuit, un sat mai mare, capitala unui judet imbatranit si depopulat, sa aiba universitate. De ce nu si la Videle o universitate? Aici ar putea preda conf.dr. Dancila. Cum ajung sa aiba grade universitare oamenii astia? De exemplu, doctorasul PSD , Nicolae Bacalbasa de la Galati, remarcat mai ales prin limbajul sau buruienos, avea deja grad de conferentiar cu ani buni inainte sa apara facultatea de medicina de la Galati. Direct conferentiar fara sa fi predat vreodata, neavand la cine.

 12. @Laura, parca le zici din carte ! Ma rog, din cartile pe care zici ca le-ai citit din scoarta in scoarta. Ne poti spune 3 titulri ? Sau cu ce-ai ramas dupa citirea lor ? Sau cine le-a scris ? Ceva nu se … invarte rotund acolo. Prea te-a invatat cineva sa faci reclama ieftina …

 13. pt. Laura !….Laura , Laura , ti-am spus ca ascunzi ceva ! PRIN RASPUNSUL TAU confuz ( lipsit de elemente concrete ) si arrogant , specific politrucilor marunti , de provincie , ai confirmat ! De fapt , nu asteptam nici un raspuns de la tine !

  • Doamne, ce va mai place conspiratia!:)) Cu exceptia numelui, tot ce am spus e 100% adevarat, ca va place ori ba!:)

   Adriana, la ce nu ti-am raspuns concret? Intrebai de ce unii tineri nu fac studiile superioare in Bucuresti (ca-s „doar” 80 km) si prefera Alexandria. Mi.am permis sa iti raspund dandu-ti exemplul meu, motivatia mea. Ce raspuns mai concret doreai?:) Sa iti spun de ce colegii mei de an au ales sa faca o facultate in Alexandria? Nu stiu, iti zic sincer, nu m.a interesat sa aflu!:)

   Laurel, titlul lucrarii mele de licenta a fost Probatiunea in procesul civil …dam un mic examen, test, ceva?:) M.a stresat atat de tare lucrarea aia (ca de, old fashion fiind, am insistat sa mi.o fac singura versus sa platesc pe careva sa o faca), ca si de ma trezesti la 2 noaptea, iti vorbesc despre mijloacele de proba!:)

   Nu se intampla prea des lucruri bune in orasul asta uitat de toti..dar cand totusi apare ceva bun, nu mai terfeliti. Facultatea asta poate fi o sansa pentru multi sa evolueze intelectual.

   Fiti constructivi, nu distructivi!:)

  • Raspuns arogant?:))) Unde e ala?:)) Si, zau asa, de ar vorbi politrucii ca mine..m.as baga instant in politica deoarece n-as mai avea senzatia intensa de greata vis-a-vis de respectiva categorie!:)
   Sesizez la tine o doza de desconsiderare a celor care nu sunt din Bucuresti..urata faza..dar care poate imi spune ceva despre ce fel de om esti tu..

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.