G4Media.ro

Ciucă anunță că guvernul va dubla alocaţia zilnică a fiecărui elev participant…

Ciucă anunță că guvernul va dubla alocaţia zilnică a fiecărui elev participant la olimpiade naţionale

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a anunţat vineri că Guvernul va dubla alocaţia zilnică a fiecărui elev participant la olimpiade naţionale şi va majora semnificativ valoarea premiilor pentru elevii care câştigă olimpiadele la acest nivel, transmite News.ro.

Ciucă s-a întâlnit la guvern, împreună cu ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu, cu lotul olimpic de matematică al României, clasat pe locul I la cea de-a XXXIX-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru seniori.

„Speranţa noastră pentru viitor sunteţi voi şi se discută mult în spaţiul public despre ce fac olimpicii români când finalizează studiile liceale, după ce optează pentru universităţile de prestigiu. Nu vreau să vă conving să faceţi altceva, faceţi ceea ce credeţi voi că este de făcut, dar nu uitaţi că tot ceea ce aţi învăţat s-a întâmplat aici în familia voastră, în şcoala românească, alături şi îndrumaţi de profesorii români care v-au adus să performanţi la nivelul acesta. Ca atare, măcar să va aduceţi aminte, să apreciaţi şi să onoraţi munca pe care au făcut-o părinţii voştri şi profesorii voştri. Restul depinde doar de voi. Iar noi să putem să facem ceea ce se cuvine astfel încât să vă sprijinim cât mai mult şi să vă convingem că indiferent unde veţi învăţa în viitor, atunci când consideraţi că se cuvine, să vă întoarceţi acasă. E responsabilitatea noastră, a Guvernului, mai ales cât sunteţi încă acasă, făcând performanţă sub culorile României, să generăm un sistem de promovare bazat pe merit şi valoare profesională autentică în societate, în care performanţa să fie recunoscută”, a declarat premierul Ciucă.

Pentru performanţele obţinute la olimpiadele internaţionale, bursele vor fi acordate tuturor elevilor premianţi care au reprezentat România, indiferent de sistemul de învăţământ – public sau privat. (sursa foto: Freepik)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Auzi ce zice plagiatorul analfabet facut premier de Iohannis la apelul bocancilor, ge’alul Danciuca: „sa generam un sistem de promovare bazat pe merit si valoare profesionala autentica in societate, in care performanta sa fie recunoscuta”! 🙂 🙂 🙂
  In Romania socialisto-sekuristo-militarizata condusa de mafia PSD-PNL-UDMR????
  Babaete, majoritatea celor cu valoare profesionala pleaca din tara, doar in strainatate le e recunoscuta performanta!
  Aici, tu numesti in functii pe fata lui Vela PNL, pe baiatul lui Buzatu (PSD Vaslui), pe baiatul lui Dancila etc, pile, cunostinte, relatii, animale politice, cu totii niste loaze…

 2. Cu 10 olimpici nu se face primăvară și oricum la final pleacă în vest. Degeaba avem câteva vârfuri și restul sunt praf. Dar cine sa înțeleagă asta?

 3. Mai dă-le Nicule 100 de lei.

  • Că venim cu pachețel de acasă, sa nu ia nea Ciuca banii de la speciali și plagiatori!

 4. Problema lor nu e ce fac acum si nici macar ce vor invata in facultate. Problema lor e ca un inginer roman face mai putini bani decat un maturator occidental. Multe din lucrurile pe care si le cumpara un inginer occidental nu sunt chiar lux (locuinta cu o camera in plus, sa poti face videoconferinta de acasa), si costa la fel de mult in orasele unde ar putea lucra in Romania sau in Franta.

  Referitor la maturatorii de la Yale, in caz ca nu stiati, olimpicii romani nu pot plati scoala, caminul si rahaturile pe care cheltuieste un tanar din bursa, nici in SUA, nici in Regatul Unit. Multi trebuie sa lucreze ca sa faca bani in plus in facltate. Sigur, o sa spuneti, munca nu e o rusine, dar un copil fara facultate si fara scala profesionala nu poate lucra decat mizerii gen cantina, in timp ce burdujii si moroienii huzurescu.

 5. După război multi viteji se arată.
  Degeaba se iau măsuri după ce s-au terminat probele naționale.

 6. Du-te, bă, plagiatorule pensionar special la 50 de anișori, cu ” sistemul tău de promovare bazat pe merit” si te-ascunde in budă sau taci dreak din gură. Unde vezi ti promovare pe merit si pe competenta In Romanika bananiera?
  Tu semnezi zi de zi numiri de analfabeti cu universitati boschetare(amante, panarame, pitiponci si pitipoance, copilași de securici so securici, plagiatori) si vorbesti de promovare pe meritocratie si competenta unor tineri care au muncit si vor munci mult, corect, din greu. Si dai comunicate mizerabile.
  Baaaaa, lasa-i in pace, jos labele de pe olimpicii români!
  Unde vrei să se întoarcă, aici In mocirlă cu șefi incompetenți, analfabeti si nesimțiți și cu un premier el însuși plagiator care blochează verificarea lucrării? Să fie în instituții conduse de patachine de-ale voastre, botoxate, proaste, needucate si patachini cu nspe masterate de la bude care nici limba maternă nu stiu să o vorbească corect?
  Ce vă mai place să vă trageți in poze ipocrite cu copiii ăștia, apoi să vă întoarceți iar la matrapazlacurile voastre de doi bani gauriti!
  In loc de vorbe goale, treceți la asanarea grajdului dacă chiar vreți să se întoarcă.
  O facultate de top presupune multă muncă și corectitudine, aici vă ștergeti la fund in grup(pitiponci, pitipoance, plagiatori si securici) cu diplomele lor .
  :(((((((((((((((((((((((((((