G4Media.ro

Cîțu, schimbare de optică față de bugetari: Anul acesta nu este nimeni…

Cîțu, schimbare de optică față de bugetari: Anul acesta nu este nimeni dat afară, toată lumea îşi primeşte sporurile

Premierul Florin Cîţu a declarat joi că bugetarii vor primi aceleaşi salarii şi sporuri ca în 2020 și a spus că nu se vor face concedieri, conform Agerpres. Poziționarea lui Cîțu vine după două luni în care a vorbit constant despre tăierea sporurilor și despre nevoia de reformă în sistemul bugetar, ceea ce a provocat proteste zilnice ale sindicatelor.

El a fost întrebat despre anunţul sindicatelor, care îl acuză de lipsă de dialog social, privind prelungirea calendarelor de protest.

„Asta fac sindicatele, încearcă să susţină angajaţii, dar, în acelaşi timp, mesajul de fiecare dată pentru sindicalişti şi pentru angajaţii din sectorul bugetar este acelaşi: în 2020, când toată economia trecea prin cea mai mare criză din ultima sută de ani, când în sectorul privat au fost 1,4 milioane de oameni în şomaj tehnic, (…) a trebuit să facem eforturi, oameni care plăteau taxe ca să susţină salariile celor din sectorul public, sectorul public a primit creşterea salarială normală, nu a fost nimeni dat afară. (…) Anul acesta nu este nimeni dat afară, toată lumea îşi primeşte sporurile, îşi primeşte aceleaşi salarii ca în 2020. Eu nu văd aici o problemă”, a declarat Cîţu, citat de Agerpres.

Cîțu a punctat și faptul că șefii sindicatelor ar fi neschimbați de 30 de ani. (Sursa Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

55 comentarii

 1. Foarte bine, asa trebuie, bravo.
  Va mai voteaza strabunica

  • Tu de asta te-ai dus la vot? Ca să rămână niște oameni fără job? Ce imbecil ești! Frustrarea este mare când ajungi o scursură umană, este?

  • @hEugen,
   Da, bă, viermuș, aia vrem, să nu mai ținem degeaba un milion de bugetari paraziți și inutili. Vrem investiții, nu atârnători la buget!!!

  • @Eugen-mai ce-mi place mie de minciunile voastre.Nu ramane nici un bujetar fara job.Doar li se taie din sporuri si vouchere.Bujetarii e greu de dat afara.Chiar daca e multi si plimba hartii,ori te trateaza cu dosul ca niste scursuri umane cum spui tu.Cei dati afara sunt privatii care sustin bujetarilor toate aceste privilegii.Nu mai faceti pe naivii ca sigur nu sunteti.

  • @aidiplm consideri că toți funcționarii publici sunt paraziti și inutili? Daca ai copii nu-i mai trimite la școală, dacă te îmbolnăvești nu mai merge la spital, dacă se ia cineva de tine sau de familia ta nu suna la poliție, dacă îți ia casa foc nu suna la pompieri, dacă îți ocupa cineva abuziv un teren nu te mai judeca cu el….doar toți fp sunt paraziti și inutili așa că nu are rost sa te încurci cu așa oamenii.
   Nu contest că sunt fp care nu își fac treabă așa cum trebuie sau care sunt mai multi într-un departament, dar nu te gândi că este o regula.

  • Nu uita, Darie:
   USL=PSD+PNL

  • Sporurile, voucerele si salariile mari ale bugetarilor sunt cele care duc la cresterea preturilor.
   In plus, bugetarii, prin existenta lor, pri multimea de stampile si hartii pe care le pretind celor din privat, incurca afacerile acestorasi ii fac pe cei corecti si muncitori sa plece din tara.
   Nesimtirea bugetarilor din romania e fara margini.
   Si ei toti voteaza cu psd.
   Asa ca cu onl si usr, nu va mai vota nimeni

  • Cu pnl si usr nu va mai vota nimeni

 2. las ca o sai dati afara cand ajungem ca grecia in 2009
  noroc ca nea lasat ceausescu cu 0% datori din PIB
  voi tot adunati pe datori si dati sporuri taietorilor de frunze
  in timp ce fraieri muncesc la privat

 3. Chiparosule, ne_ai speriat un pic!
  Unii dintre noi nu știm la caterinca,am luat-o de bună că ne tai sporurile și ne dai afara .
  Hai avelo baftalo, frumosule!

  • Le intorci portofelul pe dos in fata lor, i scuipi pe fraieri in freza si apoi zici ca ploua si ei te cred si apreciaza in continuare….Asta inseamna sa fi mafiot.

 4. Câțu Mâțu Cuțu nu are sânge în instalație să ia măsuri nepopulare și rămâne doar un fătălău. Bine că nu i-am votat și nu-i voi vota vreodată.
  PNL=PSD

  • Cuțu nu a fost capabil să ia un cinci la examenul de treaptă, el nu are nici-o pregătire, ce naiba…..

  • El ar fi vrut, dar daca seful sefului guvernului a zis „nu”, ramane „nu”, caci premierul trebuie sa semneze … sau cum era?! 😆

 5. O sa mai votez penele la anu si la multi ani. Las ca va voteaza bugetarii si secretarul de stat de la usr cu pensie de 13 mii la 42 de ani.

  • Ai votat cu PNL-ul? Ce prost ești :)))))

 6. Cat de ipocrit e Vasilica asta:
  ” Vasile Florin Cîţu: Bugetarii trebuie să muncească fără vouchere și pensii speciale.
  21.08.2019
  Liderul senatorilor PNL Florin Cîţu a declarat că salariile bugetarilor sunt duble comparativ cu cele din sectorul privat. Liberalul a precizat că, în acest context, bugetarii trebuie să fie de acord să lucreze fără a primi vouchere, tichete de vacanţă, sporuri şi pensii speciale.
  „Vine momentul adevărului! În medie salariile nete ale bugetarilor sunt duble faţă de cele din sectorul privat. DUBLE! Dar comparaţia nu este corectă. Nu surprinde toate informaţiile. Bugetarii primesc tichete de vacanţă, tot felul de sporuri, zile libere şi cel mai important siguranţa că indiferent de cât prost îşi fac meseria nu pot să concediaţi. Tot ce primesc în plus bugetarii este susţinut de taxe plătite de privaţi”, a scris Florin Cîţu, pe Facebook.
  Liberalul mai spune că bugetarii sunt privilegiaţii societăţii, iar toţi românii, atât cei din ţară cât şi cei din diaspora lucrează pentru ca bugetarii să trăiască bine.
  „Este clar că bugetarii sunt privilegiaţii societăţii. Fără niciun dubiu. Trebuie să avem curajul să recunoaştem TOŢI acest lucru. Restul românilor, din ţara şi din străinătate, muncesc pentru că bugetarii să trăiască bine, chiar dacă majoritatea sunt praf la locul de muncă. (Există o parte dintre bugetarii care merită fiecare leu pe care îl primesc. Ei sunt singurii care rămân în guvernarea liberală.) O DISCRIMINARE nenorocită care trebuie să dispară din societate. AJUNGE!!!”, a completat Cîţu.
  „Sunt două soluţii pentru a elimina acesta discriminare promovată şi susţinută de guvernele socialiste. Dacă bugetarii vor să-şi păstreze aceste beneficii atunci trebuie să accepte să plătească taxe mai mari pe venit decât cei din sectorul privat. Nu este o soluţie optimă. Taxele distorsionează comportamentul şi am avea alte probleme neprevăzute. Ar funcţiona doar în cazul pensiilor speciale şi al veniturilor din prezenţa în diferite consilii de administraţie- adică taxarea sinecurilor.”
  Vasilica Florinica Catu asta va ramane o amintire trista, mai urata ca Dancila… rusine!!!

  Rămâne această soluţie. Bugetarii trebuie să accepte să muncească fără vouchere, tichete de vacanţă, tot felul de sporuri, pensii speciale şi mai ales trebuie să accepte să fie concediaţi atunci când nu-şi fac treabă. A lucra în sectorul public nu trebuie să mai arate că un premiu. Că şi cum cel care ajunge acolo a câştigat la loterie şi este aranjat pe viaţă. Este inadmisibil să dai şpagă să lucrezi în sectorul public când economia privat importă forţă de muncă din exterior! Acest sistem bolnav şi falimentar implementat de PSD+ALDE DISPARE cu venirea liberalilor la guvernarea României!”, a explicat liberalul.

  • pai da…asta se inscrie perfect in ceea ce declara citu mai ieri : 10 feb. 2021 — … Florin Cîțu a declarat că promisiunea de majorare a pensiilor cu 8% făcea parte din programul electoral, nu din programul de guvernare.

   ce sa mai…. te poti baza pe dumnealui 🙂

  • Printre privilegiați nu se numără oare: IT-isti, avocați, ziariști cei care au scutiri și alte facilități? Cum e posibil ca să permiți pt avocați sa își facă propria casă de asigurări și de pensie sa nu contribuie la cea națională….pai lasă fiecare categorie profesională să aibă posibilitatea să opteze. Dar sunt foarte multi parlamentari care provin din aceasta breaslă și vă dați seama de își pregătesc culcușul.

  • 1) Desfintarea structurilor regionale de la inspectoratul de sta in constructii .
   2) Prima condamnare pentru nerecunosterea holocaustului .
   3) Investitie de 123 de milioane de dolari in baza militara de la Cimpia Turzii .
   4) Banca Centrală Europeană (BCE) și Banca Națională a României (BNR) au prelungit până în martie 2022 aranjamentul-cadru de furnizare de lichiditate în euro pentru BNR in valoare de 4,5 miliartde de euro…
   5) Gigantul american Tesla, controlat de Elon Musk, și-a deschis sucursala din România prin intermediul căreia urmează să deschidă stații Supercharger.
   6) Guvernul a aprobat în ședința de miercuri actul normativ prin care este abrogată Legea 173/2020 privind interzicerea vânzării de acțiuni pe care statul le deține la companii și societăți naționale, pe o perioadă de doi ani
   7) Constituirea, sub directa coordonare a Ministrului Finanțelor și a Ministrului Cercetării, Inovării și Digitalizării, a Grupului Interinstituțional de Lucru, denumit GLI-CYBER, ce va fi responsabil cu identificarea setului de măsuri, precum și cu elaborarea cadrului legislativ, necesar operaționalizării la București a Centrului de competențe industriale, tehnologice și de cercetare în materie de securitate cibernetică (Centrul CYBER).
   8) Elaborarea de către ministere sau alte autorități publice centrale a unui Memorandum până la data de 4 februarie 2021, referitor la măsurile de reducere a pierderilor și/sau plăților restante înregistrate la data de 31.12.2020 de către operatorii economici definiți prin Ordonanța Guvernului nr. 26/2013
   9) Toate legile pe justitie propuse de PSD au fost respinse in parlament
   10) LEGE privind unele măsuri pentru prevenirea si combaterea antitigănismului
   11) Ministrul de justitie a trimis catre guvern hotarirea de desfiintare SIIJ dar inca nu exista nici aici o decizie definitiva .
   12) Senatul a adoptat structura de sprijin a procurorilor europeni delegaţi în România pentru operaţionalizarea Parchetului European, condus de Kovesi urmeaza schimbarea avocatului poporului si eliminarea pensei speciale a parlamentarilor.

   13) Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului a adoptat miercuri inițiativa legislativă de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor.
   14) Guvernul a -adoptat-proiectul-de-lege-pentru-desfiintarea-SIIJ-
   15) A fost eliminat sporul pentru personalul instituţiilor Prefectului de 30%, iar valoarea punctului de pensie de menţine la 1.442 de lei în 2021, realizându-se o economie la bugetul de stat de aproape 9 miliarde de lei.
   16) Se prorogă până la 1 aprilie 2022 intrarea în vigoare a Legii 195/2020 privind statutul personalului feroviar. Se instituie un cadru legal necesar pentru ca sumele rămase necheltuite din alocările pentru facilităţile transport studenţi să poată fi utilizate de către universităţi în anii următori şi pentru alocarea de burse pentru studenţi. Se modifică Legea educaţiei naţionale în sensul stabilirii dreptului studenţilor să beneficieze de tarif redus cu 50% pe mijloacele de transport
   17)Voucherele de vacanță sunt suspendate,
   18) Se reduce bugetul alocat bisericilor

   19) Art. 369.Incitarea la violență, ură sau discriminare Incitarea publicului, prin orice mijloace, la violență, ură sau discriminare împotriva unei categorii de persoane sau împotriva unei persoane pe motiv că face parte dintr-o anumită categorie de persoanese pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani 19) Academia Oamenilor de Ştiinţă din România, pe scurt AOSR, a fost desfiintata raminind fara nici un ban de la buget. Sumele sunt trimise catre investitii .

   1) Prima companie municipală care va fi desfiinţată este Compania Turistica Bucureşti, a anunţat duminică preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru.

   .2) Se desfiinteza Compania MunicipalaParcuri şi Grădini prin încetarea contractului de delegare.
   3) ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ privind modificarea și completarea Ordonanţei de urgență a Guvernului nr. 224/2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar pentru întreprinderile din domeniul turismului, structuri de cazare, structuri de alimentație şi agenții de turism, a căror activitate a fost afectată în contextual pandemiei de COVID-19, precum şi privind unele măsuri fiscale

   4). LEGE privind stabilirea unor măsuri pentru punerea în aplicare a Regulamentului (UE) 2017/1.939 al Consiliului din 12 octombrie 2017 de punere în aplicare a unei forme de cooperare consolidată în ceea ce priveşte instituirea Parchetului European (EPPO)
   5) 22 02 2021Proiect de lege privind desfiintarea SIIJ
   6)Direcția Națională Anticorupție (DNA) a trimis în 2020 în judecată cu 30 la sută mai multe dosare decât în anul precedent, însemnând 306 cazuri cu 505 inculpați, conform bilanțului de activitate prezentat joi în sistem de videoconferință.

   Din totalul de inculpați trimiși în instanță, 160 au ocupat funcții de conducere, control, demnități publice ori alte funcții importante.
   7)O grupare de 7 persoane condusă de un fost ofițer MAI – care se ocupa cu filaje ilegale la adresa unor oameni de afaceri din Cluj, pe care apoi îi șantaja – a fost trimisă în judecată de procurorii DIICOT
   8) Se anuleaza cumulul pensiei cu salariul de la stat, iar fiecare persoană să decidă dacă doreşte să încaseze pensia sau salariul.
   9) Se vor angaja noi salariati doar daca se respecta anvelopa salarială care a fost aprobata în buget. Deci, asta nu înseamnă neapărat că vor fi cheltuieli mai mari de personal, doar că pot să se angajeze și dacă se păstrează în anvelopa salarială, foarte bine.
   10)Ce urmeza :
   Reformă în tot aparatul public şi în companiile de stat. Reforma sistemului de pensii. Reforma sistemului de salarizare. Reforma ANAF. Restructurarea companiilor de stat care au pierderi de 30 de ani. Arieratele companiilor de stat au ajuns la 63 miliarde lei (în jur de 53 miliarde lei din 2014, la care se adaugă dobânzi şi penalităţi).Vinzarea sau privatizarea activelor neperformante detinute de stat .Modernizarea PosteiRomane , restructurarea Tarom . eu zic ca este un bun inceput .
   11)

  • @albina: NU iti e rusine sa indrugi mizeriile astea, auzi:
   „10)Ce urmeza :
   Reformă în TOT aparatul public şi în companiile de stat. Reforma sistemului de pensii. Reforma sistemului de salarizare. ”

   Da, da, „reforme” in aparatul de stat cu bugetarii-n brate!
   Adica, Vasilica premierul de paie ne-a spus CLAR: nici un bugetar NU pleaca acasa, nici un VENIT al nici unui bugetar NU va scadea(!!!) iar noua lege a salarizarii amanata la sfantu asteapta BLOCHEAZA orice marire a puctului de pesnie!
   De la ametita de Raluca Turcan asteaptaa Romania Reforme in Sistemul public de saalrizare si pensii?!
   Pai, vasilica asta s-a facut de ras de cate ori a deschis gura!!
   Azi vasilica promitea ceva maret, iar dupa 3 zile UITA de promisiunile de reforma, pentru ca il pun repede la punct Orban si PNeii lui si liderii aliantei!
   Cat depsre autoritatea lui in fata Minsitrilor a spus CLAR Dan Barna la DIGI 24: Catu Vasilica nu are nici o treaba cu Ministrii, NOI Partidele ii evaluam, NOI decidem”, Catu Vasilica „poate emite si el pareri in Guvern depsre activitatea unui Minister”!!!!
   Autoritatea e la liderii celor 3 partide care au aratat CLAR ca NU au nici un chef de REFORME, aSsa cum au MINTIT Johannis, Orban si Vasilica in campanie!
   Dovada: Minsitrii au Refuzat sa prezinte Planurile de redresare ale Companiilor de stat CERUTE expres de papusarul Vasilica, asa a motivat Vasilica intarzierea Bugetului: astept Planurile de Redresare a Companiilor de stat si o ANALIZA a Sporurilor ca sa ELIMINAM aceste Sporuri si sa face curatenie!
   Nici NU l-au bagat Minsitrii si liderii partide in seama: Sporuri NEATINSE, Bugetul pe 2021 FIX ca cel pe 2020, nici un bugetar NU pleaca acasa iar Companiile de stat primesc BANI si vor primi ca si pana acum, acum 2 zile CE Hunedoara e exemplul perfect: asa se va intampal cu fiecare Companie de stat, iar Vasilica le va DA(ca si PSD) tot ce vor cere, asa s-a laudat Raluca Turcan: „am indeplinit toate cerintele minerilor, le-am DAT tot ce au cerut, vor incepe lucrul”!
   NU vor face nici o REFORMA a Statului roman, nu mai debita aberatii de la partid, esti ridicola!

 7. G4media, ii zice „schimbare de optica”!
  E ipocrizie de cea mai joasa speta!
  Rusine, Vasilica Florinica Catu!!

 8. Cu cine sa faci reforma ? Cu vasilica olteanul ?
  Asta pana nu ne baga in faliment, nu se lasa !

  Catu admote.incompetenta platita la rang de expertiza! Asa cum e platit si el acolo, o nulitate a economiei, pe post de prim ministru!

  Marsh catule cu dleata ta de bugetari, putori si hoti ce suntrti!

 9. Ce ai făcut băi nene atunci nici restructurare, nici tăieri de salarii sporuri sau de personal, nici eliminarea cumularzilor din sistemul bugetar?????? Ai lătrat degeaba pe la tv si au rămas la fel . Lasă că muncim noi ăștia din privat mai mult să fie bani la buget să le dai la ăștia să o ducă bine. Tot ce ai facut ai eliminat niste vauchere de care depinde horeca iar acum multe firme își vor închide activitatea si vor trece în subteran la negru. Multe firme din turism se infiintase doar ptr aceste vauchere aveau angajați plăteau taxși impozite la stat iar acum.statul rămâne cu o gaură în buget imensă. Așa Câțu dă-i tare.

 10. PNL şi PSD trebuie să dispară din politică. Nu se mai poate cu mincinoşii ăştia.

  • Imi spuneti de ce USP PLUS sustin si ei privilegiile bugetarilor!?
   Ia uite ce a declarat Dan Barna zilele trecute la Digi 24 referitor la Cheltuielile uriase cu Salariile si Sporurile bugetarilor in Bugetul pe 2021, la intrebarile insistente ale lui Prelipceanu daca VENITURILE bugetarilor vor scadea dupa modificarea Legii Salarizarii(aia care urma intial, cum ne-a aburit Vasilica Catu, sa scoata Sporurile!): NU, Veniturile bugetarilor NU vor scadea a accentuat Barna, multe Sporuri aiurea vor fi eliminate(sporul de calculator, a exemplificat Barna), dar VENITURILE nu vor scadea!
   Inseamna ca daca multe sporuri vor fi eliminate, inseamna ca Salariile le veti CRESTE, ca sa NU scada Veniturile, a insistat Prelipceanu!!
   DA, a raspuns CLAR Dan Barna!
   Gasiti pe Site-ul DIGI 24 Emisiunea lui Prelipceanu Jurnalul de seara din 23 Februarie 2021!

  • este cea mai mare dezamăgire pt votanții lor. Au ajuns la putere si au aceleași metehne =psd/pnl

  • Da, lili, pot să răspund.

   Fiindcă e un guvern PNL cu nişte USR şi UDMR ataşat, USR nu are cine ştie ce putere, fiindcă românii au votat aproape dublu cu PNL faţă de USR.

   Dacă data viitoare veţi vota masiv cu USR, se vor putea face mai multe lucruri.

   Şi nu, nu sunt dezamăgit de USR, îi voi vota din nou fiindcă toate celelalte partide sunt nişte mizerii uriaşe, în timp ce USR are măcar câţiva oameni capabili.

   Nu există partid mai bun decât USR.

  • Scuzati-ma, dar nu sunt de acord!
   Cine ii impiedica pe USR PLUS sa sustina REFORMAREA Admisnitratiei publice stufoase, clientelare, ineficiente, cine ii impiedica sa se opuna PNLului, daca dvs vreti sa spuneti ca USR PLUS vrea, dar nu are cuc ine!
   Sa iasa USR PLUS si sa sustina asta, apoi sa-l vedem pe Johannis, pe Orban, pe Vasilica Florin Catu ce vor spuen!!
   De ce tac complici?!
   Dvs sunteti de acord ca in Buegtul 2021 PRIVILEGIILE bugetarimii, cum le numea chiar Vasilica Florin Catu, raman NEATINE!?
   Ma indoiesc eu ca se vor atinge de ele, in cei 4 ANI, motivez de ce: si Orban si Vasilica Florin catu si Dan Barna, toti al Digi 24 la intrebarile insitente ale lui Prelipceanu DACA Veniturile bugetarilor vor SCADEA, au raspuns cu aceleasi cuvine: „Veniturile bugetarilor nu vor scadea’!
   Am vazut emisiunea de acum acteva zile cu dan Barna la Digi 24: Dan Barna a spus CLAR: „Veniturile bugetarilor NU vor scadea.”
   „Atunci, inseamna ca Salariile bugetarilor vor creste dupa eliminarea unor Sporuri(sporul de calculator, de exemplu)”, a spus Prelipceanu, „daca Veniturile nu scad”!
   „Vor creste sau vor ramane la fel”, a raspuns Dan Barna!
   Gasiti emisiunea pe Site-ul DIGI 24!
   Nu cred ca se vor atinge de bugetari, uitati-va cum MINTE Vasilica Florin catu depsre „reforma ANAF”!
   Anul trecut si acum vreo 10 zile la Digi 24 acelasi Vasilica se lauda ca a REFORMAT ANAF si NU a dat afara nici 1 angajat: a „reformat” din pix,a dica a desfiintat Posturile neocupate, dar nici 1 angajat nu a plecat ca somer, Vasilica a spus asta la prelipceanu, motivand ca „reforma” nu insemana neaparat sa „dai oameni afara”!!!
   Acum, Vasilica vrea air REFORMA ANAF, scrie Programul de guvernare al aliantei PNL-USR PLUS-UDMR 2020-2024, e obiectivul principal al Ministerului de finante, Pagina 7/269, din programul de guvernare:
   „Finante publice si fiscalitate.
   Obiective specifice.
   Reforma ANAF și schimbarea paradigmei relației stat-contribuabili vor fi obiectivul principal. Va fi accelerată digitalizarea ANAF și va fi finalizată procedura de conectare a aparatelor de marcat cu jurnal electronic la sistemul informatic național de monitorizare al ANAF și implementarea sistemului de facturare electronică care permite transmiterea în timp real a facturilor emise către ANAF.”

   Fl Catu, in 8 Ianuarie 2020, cursdeguvernare-ro:
   „Reforma ANAF în viziunea lui Florin Cîţu: Vor fi eliminate 150 de posturi de conducere și aproape 2.000 de posturi din structură. INFORMATIZARE până la jumătatea anului 2020.
   „Până la jumătatea anului, ANAF să fie informatizat. Vorbim despre casele de marcat, o chestiune aşa de simplă… Să legăm casele de marcat la sistemul ANAF. Am făcut tot sistemul privat să cumpere case de marcat sofisticate, dar ANAF nu are sistemul gata. A trebuit să prorog acest lucru, pentru că altfel trebuia să dau amenzi oamenilor. Trebuie să mergem în CSAT pentru a grăbi lucrurile. Obiectivul meu este să ai maxim un control pe an, complex”, a spus ministrul.

   Azi, in Februarie 2021 NIMIC din ce a promis Vasilica!
   Promisiunile astea ale lui din Ianuurie 2020 se regasesc in Programul de guvenrare lui 2020-2021!!!
   Din acest motiv nu cred ca promisiunile lui Vasilica vor fi implementate!!!

 11. Cuțu, un ipochimen inutil țării.

 12. Asa-i.
  In 2019 n-am facut nimic (n-a fost timp).
  In 2020 iarasi n-am facut nimic (de-abia ne-am acomodat cu sistemul si-a mai venit si pandemia, mama ei!).
  2021 Nu facem nimic fiindca toti sindicacalistii (in total 30 de persoane) au inceput sa foloseasca polonicul in direct la Tv.
  2022 nu vom face nimci fiindca avem alegeri peste 2 ani.
  2023 nuvom face nimic fiindca alegerile bat la usa.
  2024 nu vom face nimicc fiindca suntem in an electoral, nu?
  2025 nu vom face nimic fiindca… deja suntem istorie!

  Cam asta va fi istoricul evolutiei pnl…… pe scara istoriei! Ma rog, se va transforma in noul pzd!

  Catule, tu de ce mai stai acolo la guvernare? Ca nu-ti gasesti alta slujba????

  • Între timp, Bucureştiul e mutilat iremediabil din cauza trădării PNListe.

 13. Alo, dl @Bibi de la Inspecția Financiară ? N-aveți nevoie de protecție personală, că la bănetul pe care-l duceți acasă lună de lună…?! Haideți, spuneți „da”, că încă dau bine cu cornu’ și lucrez și peste program…!
  PS. Știu și să gătesc la ceaun, că nu e mare diferență…, știți dvs ce vreau să spun…

 14. Am înțeles. Mult trâmbițata ”reformă” începe cu o amânare. Cam așa se fac toate reformele în România, stat eșuat.

 15. am obosit si nu mai sper ca țara noastră își va găsi cu adevărat conducători demni. Oamenii de calitate nu intra in politica. Cel putin nu in cea actuală.

  M-am săturat să tot muncesc oar să-mi justific existenţa
  Şi-aş vrea şi eu să huzuresc, da-i tot mai mare concurenţa

 16. Daca e asa cred ca multi vor gandi ca mine: inchid firma si merg la negru, mai iau si un job part-time. Ce rost are sa platesc atat la buget daca statul ma ia de fraier?!
  Deci e cum spuneau unii PNL = PSD = Aceeasi mizerie.

 17. mai baiatule, esti tampit?
  Am inteles ca orban sacrifica partidul ptr interesele lui, dar chiar credeam ca tu vrei sa faci ceva. DA! pnl, psd= aceeasi mizerie! Rusine! Noi pe cine sa mai votam? Daca ai tu solutii, fa ne pe toti bugetari, sa ne fie bine tuturor!
  @ ptr care motiv se lauda bode ministrul bun la toate care nu face nimic, ca minusterul de interne are celmai mare buget din ultimii ani? Anul tre ut ati cumparat peste 7000 masini noi, zeci de mii pistoale, numai ptr politisti aveti bani? Politia s a umplut de sindicate si sindicalisti care cer bani si drepturi cu nemiluita! Pe politisti cine ii pune la treaba? Se stie ca nici 20% nu muncesc cu adevarat, restul doar vin la serviciu.

  • Şi care ar fi dezavantajul?!!!!
   80 % dintre polițişti ( adică cei care ” doar vin la serviciu”) nu fac altceva, într-o mare măsură, decât să le lase banii contribuabililor acolo unde le este locul cuvenit, respectiv în buzunarele acestora.
   Sau tu eşti atât de naiv, încât poţi crede că românii , în mare parte, chiar îşi doresc poliţişti perfecţi ?
   Te-nşeli, stimabile.
   Fă-ţi un proces de conştiinţă şi aminteşte-ți când ai încălcat ultima oară legea fără să fi fost sancţionat de către vreun poliţist, deşi ai fi meritat-o din plin.
   Nu ai fost „scuturat” de poliţie, într-o astfel de siruație, tocmai datorită acelui procent de 80 %.
   Dacă nimereai un poliţist din celălalt procent, acum ai fi înjurat excesul de zel.
   Ipocrizia este sfântă. Ne caracterizează.
   Iar cu privire la miile de „maşini”, pistoale, biciclete şi toate zdrangănelele poliției, acestea sunt fabricate în mediul privat pentru a fi vândute.
   Ştii care-i paradoxul?
   MAI-ului îi sunt vândute la megasuprapreţ…pentru că tare-s buni banii de la stat, când sunt luați de către privați.
   Ia-ți o pauză!!!

 18. Si cu asta s-a dus și momentul resetarii statului român.
  Un asa-zisa „libertarian” care toată ziua posta chestii cu „socialiștii” cei nașpa(n-o să uit cum scria „AMR 5 zile”, „AMR 3 zile” si Discotecarul de Orlando ar fi trebuit măturat si arestat, chipurile; acum, Orlando moare de râs de la Curtea de Conturi:(((((( ) ține acum în brațe acea parte dintre bugetari reprezentata de pilosii de orice culoare politică(fii, fiice, cumetri, amante, nași, fini, pretenari ), bine plătiți, cu program de muncă rezonabil, ba i-a si vaccinat cu prioritate, le-a făcut loc înaintea vulnerabililor:((((( ca să plece liniștiți în vacanță la vară.
  Mediul privat in dificultate in acest moment, parte importantă a electoratului Coaliției PNL -USR poate să se ducă dreak.
  Bugetarii pilosi(se stiu ei care, nu toți, că unii trebuie să și muncească și acolo), sporurile si vaccinarea lor sunt cele mai importante pentru guvernul de dreapta al Romanikai, la fel ca pe vremea pesedimii.

 19. Ce e asa greu de înțeles, situația a prezentat-o
  Kelemen Hunnor. Anumite sporuri vor fi cuprinse salariu de la 1 ianuarie 2022.Imi vine sa rad ca cei mai revoltați ca nu setaie sporurile sunt postacii pesedisti.

 20. Bravo Catule!! AI INCEPUT BINE MULT TRAMBITATA REFORMA. Lasule! Mafia pesedista mana in mana cu mafia penelista si mafia udemerista ti-au facu felul.Poti sa-ti dai lejer demisia. Nu am votat PNL, dar imi pusesem mari sperante in tine si in guvernul tau cu mari rezerve in privinta penelistilor din guvern. Acum, cand vad cat de neputincios esti, exact ca un vierme strivit sub calcaiul mafiei transpeatinice mi-au disparut subit toate sperantele. Astept cu nerabdare momentul cand va veti dezbara de USRPLUS. Ministrii lor se zbat ca sa realizeze cat de cat reforma. Voi, in schimb, folosind toate caile, inclusiv televiziunile aservite, B1TV, RealitateaTv, Ghita Tv, etc., loviti in ei din toate pozitiile, doar, doar vor renunta la guvernare pentru ca sa va dea voua prilejul de a reinvia defunctul USL, pentru a va face de cap dupa bunul plac , ca apoi sa dati vina pe USRPLUS ca au dat bir cu fugitii. SUCCESURI mari in realizarile voastre va dorim,ca sa ne conduceti pe noi, fraierii, spre ,, noi culmi de progres si civilizatie”!!! Felicitari celor care v-au votat!!!…

 21. Javre mincinoase, mai rău decât comuniștii, bolșevici odioși, vă dați de dreapta excrocilor, nu sunteți decât niște hoți ordinari

 22. Acest individ a devenit dezgustator, exact ca predecesorul sau, Discotecarul !
  Amindoi sint produsele de laborator ale securitatii. Acum a venit rindul citului in serviciul activ. Stie cineva care o fi numele de cod al citului, numele ala folosit de papusarii lui de la servicii.

 23. Noi am avut asteptări mari!
  Mâțu trage Câțu de coadă!
  Stagnare si regres!
  Baliverne!
  Guvernul mieu!
  Pensionarii speciali sa se înmulțească,
  Bugetarii de Lux sa infloreasca,
  Sporurile sa va descreasca,
  Amantele sa va ocrotească,
  Averile sa se dospeasca,
  Pușcăria sa va primească!

 24. După ce au depesedizat tot aparatul bugetar de stat, cum să le mai taie acum sporurile ? Pai nu au populat ei toate instituțiile statului cu toți lacheii politici, toate rubedeniile și toate curvele, vezi cazul de la Apele Române, ce mai vreți acum ?
  Urmează tunurile la buget acum.
  Reforma s-a incheiat fraierilor.

 25. Ne-am imprumutat 10% din pib si catu nu e in stare sa faca niste corectii minim necesare.
  Catule ce ziceai si si faci?

 26. Si aveam mare incredere si speranta in acest domn Catu,ca va reseta Romania.Dezamagire…A pierdut 4 voturi…

 27. Luati minciuni de la Vasilica:
  Ziarul BURSA, 1 Octombrie 2020:
  „FLORIN CÎŢU: „Implementarea facturii electronice VA ADUCE 20 miliarde lei la buget, anul VIITOR.
  Implementarea facturii electronice va aduce 20 de miliarde de lei (2% din PIB) la buget în 2021, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă online, Florin Cîţu, ministrul Finanţelor. Acesta a mai spus că de la anul plata taxelor se va putea face online. România este ţara din UE cu cea mai mică colectare la buget raportat la dimensiunea economiei, circa 27% din PIB anul trecut.
  Ministrul a afirmat: „O să se poată face plata tuturor taxelor prin ghişeul.ro. Pentru anul viitor îmi menţin obiectivul de a creşte veniturile la buget, iar implementarea facturii electronice, după ce facem conectarea caselor de marcat (la serverele ANAF) la finalul acestui an, va aduce la buget 20 de miliarde de lei în plus, anul viitor. Este un obiectiv ambiţios”.
  Florin Cîţu a mai susţinut că INFORMATIZAREA ANAF a dat ROADE, iar companiile declară venituri mai mari şi le plătesc faţă de anul trecut. Deficitul bugetar – diferenţa dintre venituri şi cheltuieli – pentru acest an se ridică la 8,6% din PIB, circa 91 de miliarde de lei. România mai pierde la buget circa 10 miliarde de euro din neîncasări de TVA. Cîţu a declarat în mai multe rânduri de când conduce MFP că va DIGITALIZA Administraţia fiscală şi că va combate evaziunea.
  „Ceea ce am promis pentru ANAF am FACUT şi se vede în veniturile lunii august. Veniturile declarate sunt mai mari, veniturile încasate (pe luna august – n.r.) sunt mai mari decât erau anul trecut. Menţinem acelaşi ritm şi continuăm reforma în Ministerul Finanţelor Publice, în ANAF, chiar cu opoziţia unora dintre cei care au rămas acolo şi sunt de ani de zile şi cred că ar trebui să rămână pe veci. Vom continua reforma”, a spus Cîţu.

  Pai, daca INFORMATIZAREA ANAF a dat roade, cum de regasim FIX aceeasi promisiune in Programul de guvernare 2020-2024 al lui Catu?!
  Cum sa scrii in Programul de guvernare la Pagina 7/269 la Ministerul Finantelor ca:
  „Obiective specifice.
  Reforma ANAF și schimbarea paradigmei relației stat-contribuabili VOR FI obiectivul principal. Va fi ACCELERATA Digitalizarea ANAF și va fi FINALIZATA procedura de conectare a aparatelor de marcat cu jurnal electronic la sistemul informatic național de monitorizare al ANAF și implementarea sistemului de FACTURARE Electronică care permite transmiterea în timp real a facturilor emise către ANAF.”, cand tu, Vasilica ai spus in 1 Octombrie 2020, ca „Ceea ce am promis pentru ANAF am FACUT şi se vede în veniturile lunii august.”

  Ai FACUT sau NU ai FACUT Digitalizarea ANAF?!
  Daca ai FACUT-o, asa cum te-ai laudat la 1 Octombrie 2020, de ce apare iar in Programul de guvernare 2020-2021, la Pagina 7/269!??
  Apoi: De ce NU apar in Bugetul pe 2021 cei 20 Miliarde lei promisi de Catu prin Factura electronica!?
  Pentru ca „Factura electronica” e inca NEFINALIZATA, cum scrie Programul de guvenrare!!

  MINTE Vasilica asta cat vrea, stie ca Progarmul ala de guvenrare ala e un mare NIMIC, fix ca la PSDragnea!!!!
  Vasilica, sa nu uiti si tu alea 10 Spitale, inclusiv maternitati CONSTRUITE, adica NOI NOUTE promise in Programul de guvernare 2020-2024 al maretei aliante!!!

 28. 1) Desfintarea structurilor regionale de la inspectoratul de sta in constructii .
  2) Prima condamnare pentru nerecunosterea holocaustului .
  3) Investitie de 123 de milioane de dolari in baza militara de la Cimpia Turzii .
  4) Banca Centrală Europeană (BCE) și Banca Națională a României (BNR) au prelungit până în martie 2022 aranjamentul-cadru de furnizare de lichiditate în euro pentru BNR in valoare de 4,5 miliartde de euro…
  5) Gigantul american Tesla, controlat de Elon Musk, și-a deschis sucursala din România prin intermediul căreia urmează să deschidă stații Supercharger.
  6) Guvernul a aprobat în ședința de miercuri actul normativ prin care este abrogată Legea 173/2020 privind interzicerea vânzării de acțiuni pe care statul le deține la companii și societăți naționale, pe o perioadă de doi ani
  7) Constituirea, sub directa coordonare a Ministrului Finanțelor și a Ministrului Cercetării, Inovării și Digitalizării, a Grupului Interinstituțional de Lucru, denumit GLI-CYBER, ce va fi responsabil cu identificarea setului de măsuri, precum și cu elaborarea cadrului legislativ, necesar operaționalizării la București a Centrului de competențe industriale, tehnologice și de cercetare în materie de securitate cibernetică (Centrul CYBER).
  8) Elaborarea de către ministere sau alte autorități publice centrale a unui Memorandum până la data de 4 februarie 2021, referitor la măsurile de reducere a pierderilor și/sau plăților restante înregistrate la data de 31.12.2020 de către operatorii economici definiți prin Ordonanța Guvernului nr. 26/2013
  9) Toate legile pe justitie propuse de PSD au fost respinse in parlament
  10) LEGE privind unele măsuri pentru prevenirea si combaterea antitigănismului
  11) Ministrul de justitie a trimis catre guvern hotarirea de desfiintare SIIJ dar inca nu exista nici aici o decizie definitiva .
  12) Senatul a adoptat structura de sprijin a procurorilor europeni delegaţi în România pentru operaţionalizarea Parchetului European, condus de Kovesi urmeaza schimbarea avocatului poporului si eliminarea pensei speciale a parlamentarilor.

  13) Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului a adoptat miercuri inițiativa legislativă de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor.
  14) Guvernul a -adoptat-proiectul-de-lege-pentru-desfiintarea-SIIJ-
  15) A fost eliminat sporul pentru personalul instituţiilor Prefectului de 30%, iar valoarea punctului de pensie de menţine la 1.442 de lei în 2021, realizându-se o economie la bugetul de stat de aproape 9 miliarde de lei.
  16) Se prorogă până la 1 aprilie 2022 intrarea în vigoare a Legii 195/2020 privind statutul personalului feroviar. Se instituie un cadru legal necesar pentru ca sumele rămase necheltuite din alocările pentru facilităţile transport studenţi să poată fi utilizate de către universităţi în anii următori şi pentru alocarea de burse pentru studenţi. Se modifică Legea educaţiei naţionale în sensul stabilirii dreptului studenţilor să beneficieze de tarif redus cu 50% pe mijloacele de transport
  17)Voucherele de vacanță sunt suspendate,
  18) Se reduce bugetul alocat bisericilor

  19) Art. 369.Incitarea la violență, ură sau discriminare Incitarea publicului, prin orice mijloace, la violență, ură sau discriminare împotriva unei categorii de persoane sau împotriva unei persoane pe motiv că face parte dintr-o anumită categorie de persoanese pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani 19) Academia Oamenilor de Ştiinţă din România, pe scurt AOSR, a fost desfiintata raminind fara nici un ban de la buget. Sumele sunt trimise catre investitii .

  1) Prima companie municipală care va fi desfiinţată este Compania Turistica Bucureşti, a anunţat duminică preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru.

  .2) Se desfiinteza Compania MunicipalaParcuri şi Grădini prin încetarea contractului de delegare.
  3) ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ privind modificarea și completarea Ordonanţei de urgență a Guvernului nr. 224/2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar pentru întreprinderile din domeniul turismului, structuri de cazare, structuri de alimentație şi agenții de turism, a căror activitate a fost afectată în contextual pandemiei de COVID-19, precum şi privind unele măsuri fiscale

  4). LEGE privind stabilirea unor măsuri pentru punerea în aplicare a Regulamentului (UE) 2017/1.939 al Consiliului din 12 octombrie 2017 de punere în aplicare a unei forme de cooperare consolidată în ceea ce priveşte instituirea Parchetului European (EPPO)
  5) 22 02 2021Proiect de lege privind desfiintarea SIIJ
  6)Direcția Națională Anticorupție (DNA) a trimis în 2020 în judecată cu 30 la sută mai multe dosare decât în anul precedent, însemnând 306 cazuri cu 505 inculpați, conform bilanțului de activitate prezentat joi în sistem de videoconferință.

  Din totalul de inculpați trimiși în instanță, 160 au ocupat funcții de conducere, control, demnități publice ori alte funcții importante.
  7)O grupare de 7 persoane condusă de un fost ofițer MAI – care se ocupa cu filaje ilegale la adresa unor oameni de afaceri din Cluj, pe care apoi îi șantaja – a fost trimisă în judecată de procurorii DIICOT
  8) Se anuleaza cumulul pensiei cu salariul de la stat, iar fiecare persoană să decidă dacă doreşte să încaseze pensia sau salariul.
  9) Se vor angaja noi salariati doar daca se respecta anvelopa salarială care a fost aprobata în buget. Deci, asta nu înseamnă neapărat că vor fi cheltuieli mai mari de personal, doar că pot să se angajeze și dacă se păstrează în anvelopa salarială, foarte bine.
  10)Ce urmeza :
  Reformă în tot aparatul public şi în companiile de stat. Reforma sistemului de pensii. Reforma sistemului de salarizare. Reforma ANAF. Restructurarea companiilor de stat care au pierderi de 30 de ani. Arieratele companiilor de stat au ajuns la 63 miliarde lei (în jur de 53 miliarde lei din 2014, la care se adaugă dobânzi şi penalităţi).Vinzarea sau privatizarea activelor neperformante detinute de stat .Modernizarea PosteiRomane , restructurarea Tarom . eu zic ca este un bun inceput .

 29. Tipic politicianul roman una zice si alta face.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.