G4Media.ro

Cîțu, în campanie de umanizare pe fondul competiției din PNL, susține că…

captura

Cîțu, în campanie de umanizare pe fondul competiției din PNL, susține că s-a îngrășat 20 de kg în America la începutul anilor 90 pentru a putea juca fotbal: „Am văzut America cu echipa de fotbal”

Chiar dacă nu și-a anunțat oficial candidatura pentru președinția PNL, Florin Cîțu a intrat într-o campanie de umanizare, miercuri seara fiind prezent în podcastul lui Mihai Morar. Într-o manieră relaxată, premierul a povestit despre cum îi place să bea cafea, despre cum a trăit în America, a dezvăluit că n-avea bani și că s-a îngrășat 20 de kg pentru a putea juca fotbal.

Congresul PNL va avea loc în septembrie, iar Cîțu ar putea intra să-l contracandideze pe acutualul lider al partidului, Ludovic Orban.

Câteva declarații făcute de Cîțu în podcastul lui Mihai Morar:

  • Acolo (în America) nu aveam niciun ban și a trebuit să lucrez. Am lucrat din prima zi, am spălat vasele un trimestru, am lucrat la cantină în campus, poștaș în campus și am lucrat apoi la un centru audiovizual unde era OK și iarna și vara și jucam fotbal în echipa universității, a colegiului.
  • Tot timpul eram la școală, muncă, antrenament de dimineață până seara și așa am văzut America în primii ani, cu echipa de fotbal. Eram mijlocaș stânga sau atacant.
  • Când am ajuns în America aveam 50 kg si americanii au zis ești bun la mingi dar uită-te puțiin la fundașii noștri, care erau toți cei mari, puternici și m-am pus la antrenament și am făcut sală un trimestru, în care am pus 20 de kg pe mine și am mers mai departe. Si apoi am jucat,  în primul an am fost mai puțin titular, abia mai apoi a fost ok (…)
  • Eu fac dimineață un expresso la prima oră. Nu prea mai ies să beau o cafea, nu toți apreciază o cafea bună. Le dau cafea bună, mulți beau cu lapte.”, a mărturisit Florin Cîțu.
  • Îmi place, de fapt să ies, să stau la o cafea, sunt câteva locuri bune în București. Aceasta este partea bună a globalizării și a faptului că România totuși se dezvoltă. Chiar și în perioada asta de criză, de pandemie multe cafenele au fost ok și am consumat și eu de la ele să le ajut.
  • (…) Asta îmi lipsea, să stau la terasă și să beau cafea. Oamenii au nevoie de componenta asta socială, să stai la o terasă, să bei o cafea, să mănânci ceva, să ieși din zona ta, să fii cu prietenii.”

Sursa Foto: Captura

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

29 comentarii

  1. ce jurnalisti…asta ati retinut voi? ca nu bea cafea cu lapte si ca s-a ingrasat 20kg…
    Daca se va uita cineva pe YouTube la podcast, la 1:36:15 vorbeste de cartile pe care le recomanda:
    The Parasitic Mind: How Infectious Ideas Are Killing Common Sense, Gad Saad
    Escaping Paternalism: Rationality, Behavioral Economics, and Public Policy
    , Glen Whitman and Mario J. Rizzo
    How to Fail at Almost Everything and Still Win Big, Scott Adams
    Skin in the Game
    , Nassim Nicholas Taleb
    Antifragile: Things That Gain from Disorder (Antifragil)
    , Nassim Nicholas Taleb

    mai promovati si voi cartile ca vedeti ca-s numai analfabeti in jurnalism.

    • Comentariu perfect de prostalau care nu s-a chinuit sa citeasca articolul. Liviu pliviu pleava neica nimeni.

    • Îi multumesc lui Bogdan Liviu pentru acest comentariu: 1) habar n-aveam că Florin Cîţu îl citește pe Taleb, incep sa re-devin optimist 2) cu ocazia asta am descoperit seria de podcasturi, interviul merită văzut integral 3) e acolo și un interviu foarte bun cu Bolojan

      Comentariile urite nu ma uimesc. Reactiile exagerate, isterice și negative la un fapt pozitiv seamănă mult cu zvircolirile exorcizatului posedat de mania de a vedea raul in tot ce mișcă.

    • Oho, pai si analfabeta Veorica putea „recomanda” astfel de carti…
      S-ar fi gasit sigur careva care sa ii „recomande” si ei ce carti sa ne „recomande”!!!
      Ascultandu-l vorbind pe Citulica asta, credeti ca citeste asa ceva?!
      Eu nu.
      In opinia mea, palaria de Premier e mult prea amre pentru el, individul e un simplu contabil care stie sa TAIE la Cheltuieli, care NU vorbeste despre CUM Crestem Veniturile, cum REFORMAM Romania, omul e cum sa TAIE!
      NU sunt BANI de Pensii, TAIEM!
      Cititi mai jos ce inseamna REFORMA sitemului de pensii si vedeti ca Premierul si cei care il inconjoara habar NU au, sunt depasiti total de COMPLEXITATEA Reformelor de care Romania are nevoie urgenta!
      Ei vor TAIA, sa vor „echilibra”, cumva, o Romanie complet dezechilibrata in 30 de ani de politrucii care ne-au mintit si care si-au facut averi uriase!

      „Ionut Dumitru: „Nu cred că există nicăieri în lume pensionari la 40 și ceva de ani și cu pensii mai mari decât salariile.”
      „Ce ar însemna reforma pensiilor?
      Problemele sistemului de pensii sunt STRUCTURALE: prea puțini Contributori și prea mulți Pensionari, ceea ce generează o problemă de sustenabilitate financiară, care se va agrava în anii următori, mai ales începând din 2030, prin pensionarea așa-numiților „decreței”, spune pentru Europa Liberă Ionuț Dumitru, economist-șef la Raiffeisen Bank și fost președinte al consiliul Fiscal.
      „​Vor ieși cohore mari la cel moment, iar dacă acum lucrurile sunt nesustenabile, atunci vor deveni dramatice. O Reforma adevărată înseamnă să stimulezi CRESTEREA numărului de Contributori, adică să Stimulezi piața forței de muncă, să aduci cât mai multe VENITURI la Bugetul de asigurări sociale(bugetul de pensii). Avem foarte PUTINI Salariați care plătesc taxe și impozite în totalitate, la nivelul maxim, dar aveam și o parte din contributori care au alte forme de venit și plătesc mult mai puțin sau deloc, cei din construcții, IT, PFA, PFI, microîntreprinderi care maschează venituri salariale și NU plătesc taxe și impozite. Avem categorii EXCEPTATE și Regimuri PREFERENTIALE care diluează foarte mult Baza de impozitare și după aceea ne mirăm de ce nu încasăm la bugetul de stat”.
      Probleme majore sunt și în privința cheltuielilor: vârsta efectivă de pensionare este mult mai mică decât media europeană, aceasta în condițiile aceluiași sistem de privilegii în virtutea căruia anumite categorii profesionale se pot pensiona și la 45 de ani. „​Nu cred că există nicăieri în lume pensionari la 40 și ceva de ani și cu pensii mai mari decât salariile. E o aberație de neconceput într-o țară normală. Să sperăm că există voință politică pentru că e o nedreptate pe care o facem pensionarilor obișnuiți”, spune Ionuț Dumitru.

  2. Catu este un ridicol, produs al pnl-ului, de o calitate slaba, copil de securist si un premier de talia lui dancila. In capul lui incompetenta este la ea acasa.

    La pnl am gasit psd!

    • Ridicoli sunt pesedistii care il ataca fara motiv pe Citu.
      Astazi Ciolacu si-a chemat colegii de breasla tractoristi la parlament pentru a „protesta” impotriva guvernului pe motivul alocarilor din PNRR, un program care numai despre agricultura nu e si nu pentru ca asa a stabilit Citu ci pentru ca obiectivele au fost deja stabilite de CE.

    • Il ataca fara motiv? Serios George? Cutu este o mizerie de premier, este Dancila al PNL-ului. Mai stii cum zbiera cutu si visa bugetele paralele ale lui Teodorovici? S-a dovedit ceva? NU! Deci Cutu a cazut de papagal. Mai stii cand a fugit din parlament ca sa nu-l puna PSD-ul premier? Ce om normal la cap face acest lucru? Cutu este un papagal, un 0 barat, o rusine de om. Nici nu mai vorbesc de imprumuturile de miliarde de euro ale lui Cutu care nu se regasesc in bugetul Romaniei. Cutu a pus Romania pe butuci.

    • @George: Vreti sa ne luminati si sa ne spuenti de ce considerati ca e mare Premier Florin Citu?!
      CE a FACUT el de cand e Premier, in afara de vorbe goale si de poomisiuni marete ESUATE cu succes(!!), precum Eliminarea Sporurilor bugetarilor sau Planurile de redresare a Companiilor de stat, de care chiar PNLul lui alaturi de UDMR si chiar USR PLUS nu vor sa auda?!
      Spun si USR PLUS pentru ca de exemplu, Companiile de stat din Transporturi(CFR, CFR Marfa, CFR Calatori, Metrorex) apartin de Catalin Drula, dar nici Planurile pentru ele NU exista, desi Florin Citu le-a cerut in 3 Ianuarie 2021!!!

  3. Niels Schtecker

  4. Ca cetatean roman, ce sa zic, ma bucur nespus ca avem un premier pe care-l recomanda doar faptul ca a fost numit de sacrificiu, la fel ca Ciolos, (Grindeanu, Tudose), si Dancila.

    • măcar la ponta a fost pe față

  5. Sí el s-a intrat dinspre Mexico?

  6. Ma bucur sa avem asa un PM , scolit in SUA . Acum pe agenda publica sunt autostrazi, reforme .Imi aduc aminte in vremea dictaturii lui Dragnea pe toate televiziunile se vorbea doar de drepturile puscariasilor.

    • Scolit in SUA, in anii 90′ (saracie crunta in RO), pe banii cui?
      Asta e intrebarea…

    • scolit in SUA , dar nu a ramasa nimic in capul lui, are niste declararii de toata jena, si ia niste deciziii si mai si
      asta cu autostrazi , reforme, mai usurel, ca pana acum la partea de autostrazi altvcineva e responsabil nu el, iar alte reforme …

    • Citu ne scuipă în față iar.
      Cică ăia de la Colegiul Grinnell au acordat în 1992 singura bursă pentru est-europeni unui elev care terminase de 2 ani liceul tehnologic din Rm Vâlcea și nu intrase la ASE.

    • @Dan . ma intrebam intr-o vreme cum si-au asigurat viitorul greii din fostele directii de securitate. aveau rezerve intre liceeni si studenti mi-a fost clar si atunci.
      in cazul Florin-Vasile C. nu sunt probe si poate ca nu mai traiesc fostii „recuperatori” de talente. stiu insa ca anumite colegii si universitati puteau sa te primeasca generos si sa-ti dea o bursa daca era un roman in board sau cineva cu conexiuni, relatii. am avut un coleg, printre ultimii din grupa, care a fost admis la un master, apoi doctorat la o astfel de universitate americana. nu reusise un scor bun nici la engleza. parintii, cadre universitare in Romania ii invitasera pe profesorii de acolo la conferinte in Romania. continuarea este limpede. interesant ca si fiul colegului a urmat acelasi parcurs, cu cariera o cariera universitara fulminanta. la nici 30 de ani profesor universitar.

  7. Nu inteleg cum a recuperat Citu lacunele in educatie, din moment ce-a picat treapta a 2 a și de 2 ori admiterea la ASE, dacă era component al echipei universitare de fotbal.
    Bine, eu nu inteleg cum a ajuns el in America in anii 90, cand plecau doar olimpicii internationali, cu asemenea medii la școală, că ăia se uită la GPA.
    E un subiect care nu e adus în discuție, pe nimeni nu intereseaza se pare.
    Ce-i drept, Romanika a avut-o si pe Danciloasa ca premier, si ea a picat treapta a 2 a si pe Tăriceanu repetentul si pe Ponta absolvent de particulară si plagiator.

    • simplu. a intrat la un colegiu pentru studii „underground” cu o bursa pe baza unor recomandari si a unui test toefl. nu stiu daca a dat si „gre” . apoi o univeristate de stat, publica. la universitatile de stat americane puteai sa ajungi daca chiar si un mediocru.
      acum totusi inteleg de ce nu e atat de clar, sigur pe rationamentele lui de om cu doctorat si de ce probabil l-au zburat din top managemetul bancii X.
      juca mult … fotbal european in timpul studiilor.
      totusi chiar si cu anumite scapari logice este mult peste cel mai coerent si „competent” dintre pesedisti, distinsul domn Grindeanu.

    • precizzri
      in anii 1990 toefl, gre.
      erau si sunt si universitati de top din categoria „state”, UCLA.
      la universitatile de stat nu erau toti mediocri .
      sincer cred ca i-a prins bine acestui studii dlui Florin-Vasile. putea intra intr-un sfarsit la ASE.
      probabil ajungea p.m. la 35 de ani nu la 48 din partea ..PSD.

  8. Deci asa si-a platit studiile din America, muncind cu ziua…
    Mai, ne lasi?

    • Da, da, sarmanu’ de el, spala farfurii prin taverne intunecoase… si curata WCuri, dar asta n-a mai spus, i-o fi rusine!
      Asa se „castiga” banii ne spune Premierul muncitor, „prin munca grea”!!!
      Doar ca la PNL vedem cum clientela analfabeta ajunge fara probleme, fara Concurs in cele mai BANOASE si privilegiate Functii publice, fara sa munceasca, doar carnetul de partid deschide orice Functie in Statul roman, unde stai bine pe BANI multi, nu trebuie sa „speli vase” sau sa distribui scrisori!!

  9. Nici Papa de la Roma nu-l mai „umanizeaza”!
    Florin Citu nu are deloc charisma, nu „place”, omul e sters, discursul lui e catastrofal, nu are deloc puterea de a declansa emotii pozitive(doar negative!)… pur si simplu, nu are, ii lipseste puterea de a atrage oamenii, asa cum au liderii…
    Il vad total lipsit de empatie… ori, empatia este una dintre calitățile de bază ale unei persoane carismatice, „umane”, placute!
    În spatele unei persoane incapabile de empatie se ascund emotii negative, frustrarea, lipsa încrederii în sine sau, dimpotrivă, o grandomanie și un ego mult prea inflamat!
    Asta vad la Florin Citu si spun demulta vreme: e tot mai arogant, infatuat, vesnic frustrat(iar aseara cand i-a jjignit pe jurnalisti asta a aratat!), cred ca aroganta lui vine din lipsa de incredere, din faptul ca el NU e recunoscut, cred nici nu il baga in seama liderii coalitiei(amintiti-va Eliminarea Sporurilor si Planurile de redersare a Companiilor de stat=ESEC Florin Citu!)… si-atunci devine arogant si ne tot „ameninta” ca „stie el ce face”!!!
    Numai el „stie”!
    Cum sa se mai „umanizeze” acest arogant?!

  10. Campania de umanizare pentur cine? ca doar baronii PNL aleg … adica chestii gen GRINDA, ALEXE, CHIRICA, primari pedoli, lipitori de afise, animale politice, manageri-spital-pompe-funebre, chelnerite ……….

    ar fi putut fi o solutie pentru PNL pentru ROMANIA, DAR NU E !!!!!!

    E DOAR UN USL-ist ….

    mi-e scarba de „umanizarea asta a lui”, numai minciuni, vorbe goale, politicianiste …

    A avut de trecut niste teste de-a lungul guvernarii, pe care le-a picat cu magna cum laude

  11. Sa radem cu bazaconiile lui Vasilica Zombie!
    A mai spus una de pomina:
    „Vreau ca românii să se urce pe autostradă la Constanța și să ajungă lejer la Viena să bea o cafea”!!
    Pana or ajunge romanii sa dea o fuga „pe autostrada de la Constanta la Viena sa bea o cafea”, nu crezi ca avionul o sa ramana mult si bine singura optiune, mai Vasilica ipocritule!!??

  12. In plus, in timp ce in Guvern au discutat despre Cresterea Varstei de pensionare, asa cum au CONFIRMAT Ieri Ludovic Orban si Dan Barna, ia uite cum au Crescut astia in Parlament Ieri Numarul de pensionari care vor fi platiti din Bugetul de pensii cu Romani care NU au CONTRIBUIT decat un Numar mic de ani!
    Acum, ei vor Contribui la nivelul Salariului MINIM, adica mai nimic si vor ingrosa peste cativa ani Namarul de pensionari care vor TREBUI(asa spun guvernantii) ajutati cu BANI de la Buget pentru ca Pensia aia de 800 de Lei e insuficienta pentru supravietuire!
    Pai, cum sa ajunga BANII la Bugetul de pensii, cand ei DEZECHILIBREAZA in continuare Sistemul de pensii oricum dezechilibrat in 30 de ani?!?
    26 Mai 2021; „E lege: Vechimea se poate cumpăra până în 2023. Câţi bani trebuie să dai ca să-ţi completezi „câmpul muncii” cu 6 ani.
    Parlamentul a aprobat ieri OUG 163/2020, care permite persoanelor care nu au suficientă vechime să încheie cu Casele de pensii un contract de asigurare socială de până la 6 ani consecutivi.
    Camera Deputaţilor, care este for decizional, a aprobat prelungirea termenului până la care se poate cumpăra vechimea de la data de 1 septembrie 2021 până la data de 1 septembrie 2023.
    OUG adoptată prevede că baza lunară de calcul al contribuţiei de asigurări sociale o constituie venitul lunar asigurat înscris în contractul de asigurare socială, care nu poate fi mai mic decât salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată în vigoare la data încheierii contractului de asigurare socială.
    Plata contribuţiei de asigurări sociale datorate se efectuează într-o singură tranşă sau eşalonat, în tranşe lunare, până la data de 31 august 2023.
    Salariul minim de bază este de 2.300 de lei CNPP informează că începând cu data de 13 ianuarie 2021 salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată este de 2.300 lei. În cazul asiguraţilor care au încheiat contracte de asigurare socială conform Legii nr. 263/2010, cu modificările şi completările ulterioare, baza lunară de calcul al contribuţiei de asigurări sociale o constituie venitul lunar asigurat înscris în contractul de asigurare socială, dar nu mai puţin decât valoarea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată.
    În consecinţă, începând cu data de 13 ianuarie 2021, nivelul minim al venitului lunar asigurat înscris în contractul de asigurare socialǎ este de 2.300 lei.
    Pentru anul 2020, valoarea salariului minim brut pe ţară garantat în plată utilizat la calculul contribuţiei de asigurări sociale datorate a fost de 2230 lei, respectiv o sumă minimă lunară de plată de 558 lei.
    Cum din 13 ianuarie salariul minim brut pe ţară a fost majorat la 2.300 de lei, rezultă o sumă minimă lunară de plată de 575 de lei, respectiv 6.900 lei pentru cumpărarea unui singur an de vechime şi 41.400 de lei pentru cumpărarea a 6 ani de vechime.
    Suma este considerabil mai mare decât cea percepută anul trecut pentru cumpărarea a 6 ani de vechime în muncă, diferenţa fiind de 1.224 lei.”

  13. Nu ma intereseaza ce a facut in USA! Ma intereseaza ce face pentru Romania. Pana acum nimic! Astept provincia!