G4Media.ro

Cioloș, după întâlnirea Dăncilă – Ursula von der Leyen: Sunt convins că…

Cioloș, după întâlnirea Dăncilă – Ursula von der Leyen: Sunt convins că doamna președintă aleasă a Comisiei Europene i-a explicat faptul că portofoliile nu se oferă unor țări, ci se atribuie comisarilor europeni

Președintele PLUS, Dacian Cioloș, se declară convins, într-o postare pe Facebook, că Ursula van der Leyen, președinta aleasă a Comisiei Europene, i-a explicat Vioricăi Dăncilă în timpul întâlnirii de marți de la Bruxelles, că ”portofoliile nu se oferă unor țări, ci se atribuie comisarilor europeni”.

Fostul comisar european susține că, înainte de a vorbi de portofoliu, ”trebuie să știm cine e candidatul pentru poziția de comisar desemnat de România și dacă acesta îndeplinește criteriile de integritate și de competență și are experiența necesară pentru un portofoliu sau altul.”

Viorica Dăncilă a transmis la Bruxelles două propuneri, Dan Nica și Rovana Plumb, ambele care ridică probleme de integritate. Dăncilă a anunțat azi că cerut în timpul discuțiilor de la Bruxelles portofoliile energiei, mediului sau transporturilor pentru România.

Statele UE propun candidați pentru postul de comisar european, președintele desemnat al Comisiei selectează comisarii și portofoliile lor. Urmează audierile în comisiile Parlamentului European, urmând ca viitorii comisari să fie votați în Plenul Parlamentului European.

Redăm mai jos postarea lui Dacian Cioloș pe Facebook:

”Văd că doamna Dăncilă spune în ședința de guvern că i-a cerut Ursulei von der Leyen „un portofoliu important pentru România“ în viitoarea Comisie. Sunt convins că doamna președintă aleasă a Comisiei Europene i-a explicat faptul că portofoliile nu se oferă unor țări, ci se atribuie comisarilor europeni.

Înainte de a vorbi de portofoliu, trebuie să știm cine e candidatul pentru poziția de comisar desemnat de România și dacă acesta îndeplinește criteriile de integritate și de competență și are experiența necesară pentru un portofoliu sau altul. Sunt state membre care au clarificat de mult numele viitorului comisar desemnat, tocmai pentru a putea susține pentru acesta un portofoliu relevant.

Și eu m-as bucura să pot audia și susține în Parlamentul European un comisar european din România integru, competent și credibil la nivel european. Aștept în continuare să văd care este interpretarea Guvernului PSD-ALDE pentru integritate, competență, profesionalism și anvergură europeană.”

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Vorba lui ilici:
    „Mai draga, ‘ce-mi pui ursula-n coaste?”

  2. Preferabil ar fi ca tuta să plece acasă, are prea multe de învățat pentru a mai putea rămâne, trebuie să o ia de la 0, cred că România, având în vedere situația dată și nevoia de progres, nu poate bate pasul pe loc, să o învețe pe una precum această impostoare de docilă, cum să țină pixul în mână, cum se fac literele, ce sunt cuvintele, cum se scriu, iar mai apoi, toate celelalte repere, care te ajută să fii un om respectabil. Să fim serioși, această duduie nu-și cunoaște atribuțiile fișei postului de prim-ministru, nu putem avea pretenții să cunoască mecanismele de funcționare și organizare ale Uniunii Europene. Cu fiecare deschidere de gură, nu face decât să-și mai adauge un moment penibil la zestrea impresionantă deținută deja, punând funcția ocupată într-o lumină și mai nefavorabilă, dacă se poate și mai rău.

  3. Dancila, tuta asta a fost 9 ani parlamentar european. Trebuie sa fii tare redus mintal sa nu se lege nimic de tine in acest timp.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.