G4Media.ro

Ciolacu: Toate statele europene au spus că nu vor fi de acord…

Ciolacu: Toate statele europene au spus că nu vor fi de acord să fie deschise pe teritoriul lor secții de votare pentru români la alegerile parlamentare. Ar trebui o discuție în Parlament să vedem ce-i de făcut

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă la Târgoviște, că toate statele europene au spus că nu vor fi de acord să fie deschise pe teritoriul lor secții de votare pentru români la alegerile parlamentare, astfel că este necesară o discuție în Parlament pentru a vedea ce-i de făcut.

„Toate statele europene au spus că nu vor fi de acord ca pe teritoriul lor să fie deschise secții de vot la alegerile parlamentare. Cu alte cuvinte, toată diaspora nu va avea posibilitatea să voteze. Cred că e un semn de întrebare major și ar trebui o discuție serioasă în Parlament să vedem ce e de făcut. În Constituție dreptul de a alege și de a fi ales este fundamental”, a spus Ciolacu.

De altfel, Ministerul Afacerilor Externe a adresat cetăţenilor români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate recomandarea să opteze pentru votul prin corespondenţă la alegerile parlamentare din decembrie.

MAE preciza în 11 septembrie că, până la acest moment, cele mai multe state permit organizarea de secţii de votare, cu respectarea unor măsuri stricte.

„Din păcate, nimeni nu poate, la acest moment, să furnizeze previziuni clare despre cum va evolua pandemia şi ce măsuri urmează să fie adoptate de alte state, uneori cu aplicare imediată. De aceea, luând în considerare riscurile sanitare şi obstacolele practice care decurg din măsurile adoptate de diverse ţări, recomandarea pe care MAE o adresează cetăţenilor români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate este să opteze pentru votul prin corespondenţă. Este o modalitate sigură şi simplă şi care permite exercitarea în condiţii de siguranţă sanitară a acestui drept constituţional, în contextul special generat de pandemie”, precizau reprezentanţi ai ministerului de Externe.

Până la acest moment, menționa MAE, conform informaţiilor primite de la misiunile diplomatice, „cele mai multe state permit organizarea de secţii de votare, cu respectarea unor măsuri stricte: purtarea măştilor de protecţie de către participanţii la procesul electoral (alegători şi membrii birourilor electorale ale secţiilor de votare), dezinfectarea periodică a mâinilor, păstrarea distanţei fizice recomandate sau instalarea unor panouri de protecţie, amplasarea în localul de vot a recipientelor cu dezinfectant, dezinfectarea periodică a suprafeţelor din localul de vot”.

Potrivit portalului votstrainatate.ro, până miercuri după-amiază, peste 8000 de români au ales să voteze prin corespondenţă.

Autoritatea Electorală Permanentă a amintit joi că, potrivit legislaţiei în vigoare, înregistrarea ca alegător prin corespondenţă sau la o secţie de votare pentru românii din străinătate a demarat pe 1 aprilie şi se va încheia odată cu expirarea a 15 zile de la data începerii perioadei electorale, adică pe 21 septembrie.

Citește și Românii din diaspora vor putea vota timp de două zile la alegerile parlamentare. Legea a fost promulgată de Iohannis

Sursa foto: MAE

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

19 comentarii

 1. Ce jigodie!
  Au vorbit statele europene (toate) cu el, Ciolacu si i-au spus ca diaspora nu voteaza.
  Hai sictir prostovani ca nu intereseaza pe nimeni ce fac romanii in locatiile inchiriate de ei sau in ambasade

  • „Toate statele europene au spus că nu vor fi de acord ca pe teritoriul lor să fie deschise secții de vot la alegerile parlamentare”

   Ciolacu ăsta e atât de prost încât nici măcar nu știe că ambasadele sunt teritorii care aparțin României.

 2. Vedeti ce-i de facut dupa data de 6 decembrie😎‼‼

 3. stabileste Partidul procentele!

  • Minciuna (prin exagerare desantata) marca Ciolanu !

   PS. Adica marca PSD !

 4. Vot electronic prin internet

 5. Atunci, de ce ai legiferat 2 zile de vot?!!!

 6. simplu , votul prin simpla corespondenta fara nevoia de a te inscrie , sau email sau un simplu mesaj pe telefon .

 7. Mi se pare foarte corect!!!RECIPROCITATEA trebuie să fie valabilă!!!Dacă ei nu deranjează România cu votanții lor în afara tarilor de reședință,Diaspora română trebuie să primească același tratament ca și ceilalți europeni!!!Poate așa inteleg ca nu sunt altfel decat românii din țară sau decât alți europeni!!!Exact ca in alte tari ,dacă vor să voteze,să se prezinte fizic la votul din țară!!!și, in aceleasi conditii ca cei din țară!!!Guvernul va face economii materiale si umane și, să sperăm că votul va exprima corect dorinta românilor care trăiesc și muncesc în țară, nu în afara granițelor!!!!

  • Știi cum întreabă unii: „ce-ai fumat, că vreau și eu?!”

  • Mioaro:
   Sper ca mai ai o fleica in congelator, ca o sa ai nevoie diseara de compresa pe ochi cand o vedea al tau ca iar ai ars mancarea stand pe net ! :)))))))

 8. Nu pot sa iti spun….sufăr de egoism național!!!Oricum,dacă este bun pentru mine,nu trebuie să fie bun și pentru tine deci ,ce rost are ????

 9. @Marcel:

  BINGO !!!

 10. Ciolanu s-a uitat prea mult la latrina 33 si acum a inceput sa scoata pe gura ce ia intrat pe urechi!
  Cine-i ciolanu, asta? Un nimerici de buzau! O fi moldovean sau o fi muntean?

 11. Marius!!!Sigur tu esti ardelean!!!o zîs Ciolacu cătră mine!!!No…nu-i bai!!!Si Werner e tot ardelean!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.