G4Media.ro

Ciolacu susține că pensiile militarilor și polițiștilor nu sunt pensii speciale /…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Ciolacu susține că pensiile militarilor și polițiștilor nu sunt pensii speciale / Excluderea din categoria pensiilor speciale înseamnă că nu vor fi supraimpozitate pensiile, deși depășesc veniturile din activitate

Marcel Ciolacu, peședintele PSD, a declarat luni că ”din punctul meu de vedere pensiile militarilor și ale angajaților Ministerului de Interne sunt pensii ocupaționale, nu pensii speciale”.

Ciolacu a făcut declarațiile pe fondul dezbaterilor interne legate de pensiile speciale. Economedia.ro a scris în exclusivitate că într-un document oficial Comisia Europeană arată în mod expres că și pensiile militare ale polițiștilor și militarilor și regimuri speciale de toate tipurile trebuie incluse în reforma legii pensiilor bazate pe contributivitate.

 • Premierul Nicolae Ciucă este unul dintre beneficiarii de pensie militară, care i-a adus în 2020 venituri de 215.880 lei, cu mult peste salariile de ministru, care au totalizat în același an 168.613 lei, potrivit celei mai recente declarații de avere.

Cu toate acestea, Ministerul Apărării și Ministerul de Interne au returnat la Ministerul Muncii propunerea prin care pensiile militare sunt incluse în reforma sistemului de pensii, care se va baza pe contributivitate. Cele două ministere se opun acestei mișcări, deși presa a relatat constant în ultimul deceniu despre militarii și polițiștii care au ajuns să câștige pensii mult mai mari decât veniturile din timpul activității.

Cu toate că Ciolacu a admis că ”e aproape inexplicabil cum să ai o pensie mai mare decât venitul din activitate”, el a exclus posibilitatea ca pensiile militarilor și polițiștilor să fie catalogate ca pensii speciale și, prin urmare, să fie supra-impozitate.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

103 comentarii

 1. daca nu se calculeaza la fel ca ale prostimii, sunt speciale…nu mai zic ca prostimea ieise la pensie la 65 de ani, astia la 40

  • LEGI ONEROASE PENTRU VENALI.

  • Înainte de a comenta, asigură-te ca nu cazi în penibil. Militarii nu ies la pensie la 40 de ani. Au ieșit cândva, pe vremea lui Dragnea, printr-un artificiu legislativ (reparat între timp) , pentru a-și promova anumiți oameni în funcții politice. Legea este foarte clara, militarul, polițistul iese la pensie la vârsta de 60 de ani, din care se poate scădea sporul pentru grupa de munca (cei care beneficiază de el). Nu sunt militar, însă minciuna pe care voi useristii o rostogoliti redundant și obositor încercând sa ii atribuiți valente de adevăr, cum ca politistii/militarii ies la pensie la 40 de ani, va face penibili.

  • Ca sa se stie de ce ies la pensie la 47-50 de ani. Legea de pensionare in armata, politie, locali… spune ca se iese la pensie cu 5 ani mai devreme decat varsta normala… DAR, daca se desfasoara activitati speciale (parasutisti, aviatori) varsta de pensionare se mai poate reduce cu 13 ani… MAREA PROBLEMA ESTE CA, LA NOI, TOTI SUNT CU ACTIVITATI SPECIALE, DESI MAJORITATEA FREACA MENTA PRIN PIETE, PARCURI, BIROURI… O lege interpretata cum se doreste de catre unii.

  • Pentru RADU DORIN. Legea spune ca in armata se iese la pensie cu 5 ani mai devreme decat limita legala, adica 60 de ani, DAR, se mentioneaza ca daca sa efectueaza activitati speciale (parasutisti, aviatori) varsta de pensionare se poate reduce cu inca 13 ani. Cunosc destule cazuri de militari care au iesit la pensie la 48-50 de ani… SI NU CUNOSC NICI UNUL CARE SA FI IESIT LA 60 DE ANI… Si, apropos… cunosc cam si la ce valori se ridica aceste pensii… 11.000 lei/ luna.. din munca de birou, la 48 de ani. Si asta e valabil si pentru politie, politie locala… Si, ghici ce??? In ultimele 6 luni isi dubleaza leafa, cu sporuri, ore de noapte, de weekend, etc.. caci pensia se calculeaza ca medie din salariul pe ultimele 6 luni… Mai documenteaza-te…

 2. Și totuși, pensiile ziariștilor, redactorilor, fotografilor din presă, care sunt gonflate cu 50% de ce nu sunt „speciale”!?? Nu mai întrebați de baza legală! Căutați singuri! De ce nu se zice nimic de pensiile speciale ale ziariștilor?

  • Aveți în fața ochilor o mostră clară de into.xicare prin metoda goebbelsiană, adică:”o min.ciună repetată de un trollișor la infinit poate deveni adevăr într-o minte necoaptă”…

  • Ești cu capu’ ! :)))))

  • toata tara ia pensii speciale. doar ca unii iau de 1000 si ceva de lei iar altii de zeci de mii de euro. si mai ies si pe la 40 de ani cu prima de pensie si apoi se mai si angajeaza LA STAT! si au dreptul sa stea acolo cat vor ei, ca asa e legea.

  • ionut, tu tot pe asta o ti, ti-am mai explicat intr-un articol despre ce e vorba dar vad ca nu pricepi si pace

  • @scara, ai cumva palpitații ca pana la urma își vor aduce aminte și de cei care încasează 50% în plus la pensie peste contributivitate în baza L8/2006?

  • @Zenecu – am mai dat si eu baza legala, am mai explicat ca 50% la pensia contributivă e mai mult decât iau militarii (30%) dar sunt prea încrâncenați! Mai mult ziariștii iau cei 50% după 15 ani iar militarii după minim 25.

  • Orice pensie care nu respecta principiul contributivitatii e pensie speciala si trebuie ajustata corespunzator. Trebuie sa ajungem la pensii egale pentru cei cu contributie si vechime egala. Ori suntem toti egali in fata legii ori nu mai suntem.

   Acest lucru trebuie reglat odata si odata. Deja „oamenii normali” nu mai pot duce atatia „speciali” in spate. Speciali dupa modul de calcul al pensiei sau dupa varsta de pensionare. Bugetul pensiilor speciale a depasit un miliard de lei LUNAR si o sa creasca in continuare cu pensiile speciale ale primarilor, din 2023.

   Restul sunt vorbe.

  • @ silicon_v ,nu ai cum ba sa fim egali, tu lăcătuș și eu profesor, nu are cum sa fie pensia egală cu a ta.
   Ție nu ți-a plăcut cartea te trimitea tactu la școală și tu te ascundeai sub pod.
   Deci nu are cum sa fim egali nicicum.
   Pentru toți cei care vă dați atotștiutori, nu știți adevărul său nu-l vreți promovat, toți militarii din lumea nu au pensii pe contributivității, și la noi pensiile militarilor și polițiștilor sunt „de mizerie” in comparație cu ce au in Europa.11000 lei au magistrații și ici colo vreun general,dar nu exagerați cu minciuna.

 3. Exista 2 Romanii, una a specialilor si una a celor care isi rup spatele la privat sa tina un sistem capusat in picioare, unde e social-democratia in toata treaba asta domnu’ ursulet, nu presupunea social-democratia ca nu exista diferente intre clase sociale la pensionare si cat contribui atata ai?

  • Așa de amorul artei, ce ar face ,,privatul” fără : medici(asistente, infirmiere, brancardieri etc), justiție, poliție, pompieri, armată, profesori (educatori, învățători etc),primari (în caz de calamitate e primul responsabil), nu-mi place să o scriu , adaug :guvern , parlament, Avocatul Poporului și alte instituții care (teoretic) asigură buna funcționare a STATULUI ! Cu tot respectul pentru plătitorii de impozite , ei nu ar putea funcționa fără un STAT , fără un producător de avioane putem funcționa importând, dacă nu ai un stat de drept nu poți funcționa !

  • @Intreb si eu

   „Așa de amorul artei, ce ar face ,,privatul” fără : medici(asistente, infirmiere, brancardieri etc), justiție, poliție, pompieri, armată, profesori”

   Așa de amorul artei, ce ar face bugetarii fara privati? Nimic, ar pleca toti acasa, ca nu ar exista buget. Cineva trebuie sa produca acei bani.

   Oricum, intrebarea ta e aberanta, caci ocolesti problema. Problema nu e ca nu avem nevoie de stat si de bugetari, caci evident ca nu se poate concepe o societate moderna fara asta.

   Problema e ca toti trebuie sa fim egali in fata legii. Nu e normal ca unii sa muncerasca pana crapa la 65-67 de ani ca sa se poate unii pensiona la 48 de ani, cu pensii mult peste media nationala. Unele de-a dreptul nesimtite, mult peste pensiile de stat platite de Germania, de exemplu.

  • Medici care iau spaga ca sa te bage in seama, judecatori care la fel iau mita de nici nu visezi tu sume de genul sa-i scape pe politicieni sau in cazul asta pe Ciuca, armata plina de generali cu burta, politisti care nu au facut o ora de antrenament intr-un an si au burta, primari carora li se falfaie de alegatori, avocatul poporului care se sesizeaza numai la comanda politica. Si lasa gargara cu statul de drept, Romania nu are nici un stat de drept, este un sistem pur cleptocratic, prostii(ca mine inclusiv) platesc taxe sa le faca burta mare astora de mai sus. Am pagini de argumente, tu ce ai insiruit acolo o doar barbologie de politruc, nici un argument valid in cazul sistemului de guvernare romanesc.

  • @siliconînbuze-ai auzit de grupa I sau de grupa II de muncă? Studiază te rog problema , să vezi câte categorii din ,,privat” au posibilitatea să se pensioneze cu 10-15 ani mai devreme față de vârsta standard ! Ce să vezi ,se pot pensiona unii și la 48 de ani, deh, la privat merge……. Dacă unii au lucrat pe salariul minim pe economie și au luat diferența ,,la negru”, au chiulit când au vrut, au stat acasă cu anii, au fost păcăliți că le-a fost înregistrat contractul de muncă, au schimbat locul de muncă sau au plecat fără să anunțe, s-au ,,răzbunat” pe angajator fentând sarcinile și fișa postului(de unde să fie mai bine plătiți?), apoi se uită cu jind la cei care au muncit 25 de ani neîntrerupt (6-7 zile pe săptămână, 12 -14 ore pe zi, 5 -7 zile de concediu anual) că au beneficii mai mari la pensie? Discuția e vastă, nu ,,încape” într-un biet comentariu….

  • Si Blue Air care incaseaza de la buget 67 de milioane de euro si acum nu plateste despagubiri clientilor? Sunt bugetari sau privati? Intrebare de 100 puncte

 4. este 65%. dar cum se calculeaza baza de calcul? Baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat este media tuturor veniturilor brute realizate în 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate, actualizate la data deschiderii drepturilor de pensie. La media obţinută se adaugă un spor de până la 15% . ce fac baietii? inainte sa iasa la pensie , se muta pe un post mult mai bine platit decat aveau.

  • „Baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat este media tuturor veniturilor brute realizate în 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate” enough said!

  • LEGI ONEROASE PENTRU VENALI. FACUTE PENTRU A FI „ABUZATE” DE „PATRIOTI”

  • Pe toți USR-iștii îi ghidonează Putin să atace Armata Română??? Numai niște anti-europeni (toată UE are pensii speciale) și niște anti-NATO (toți militarii NATO au pensii de serviciu) ar prelua lozincile lui Putin și ale Rusiei! Încă o dovadă că USR e partid anti-național, bolșevizat!

 5. Orice pensie care nu e pe baza de contributivitate e pensie speciala. Restul sunt ciolacisme pesediste!

 6. Ciolanu face pe prostul in papusoi! Pai daca erau ocupationale, atunci se platea 25% CAS nu 5% si restul de la buget!
  Solutia cea mai la indemana (chiar daca-i cu ceva deficit initial), majorarea pensiilor astfel incat dupa retinerea delor 25% plus 10% sanatate sa ramana cu aceeasi bani la net. Si apoi….. ocupationale tata pana la liberare!

  Problema-i cu judecatorii care nu vor sa dea nimic inapoi!!!

 7. Marcel Ciolacu: Aşadar, NU sunt pensii speciale: pensiile parlamentarilor, pensiile europarlamentarilor, pensiile primarilor, pensiile consilierilor din primării, pensiile militarilor şi ale miliţienilor (fie ei şi din SRI, STS, etc), pensiile din aviaţie, pensiile turnătorilor Petrov, pensiile meşterilor Manole, pensiile borfaşilor Bombonel.

  ‘vă-n gât, sărakilor!

 8. tot ni se arunca in fata asta ca cei din armata nu pot face si alte lucruri pe care civilii le fac, ca si cum civilii dupa 8 ore de munca , mai au inca 2-3 afaceri

  daca dupa 8 ore de munca ai energie si inteligenta sa mai faci si alte lucruri aducatoare de bani cu siguranta nu esti in armata

  eu cunosc cel putin 3 persoane din cadrul MAI , care dupa munca, fac si alte lucruri pentru un ban in plus , binenteles la negru. Acele persoane oare nu ar trbeui turnate si anchetate? si cum e cu acei angajati care nu pot justifica averile decat prin „matuse tamara”?

  • In spatele majoritatii aducailor de masini din Zalau stau politisti.Unu care tocmai ce-o decedat saracu,Domnul sa-l ierte,mare sef pe la degeipei avea hotel cand inca era activ.s a m d.Si nu-mi spuneti prune de alea cum ca-i meserie periculoasa.Ia incercati sofer de tir.O secunda de neatentie si te-ai dus.

  • Și ce vă oprește să îi reclamați? Sunteți pe mână cu ei?

  • Asta cu soferii de tir doamna, ati gandit, vorbit si scris exact ca unul din ei. Cand ati terminat scoala, fiti amabila?

 9. Pensile speciale trebuie atribuite pentru cazuri cu totul speciale ! Atunci cand apar efecte neprevazute in fisa postului ! Restul este Kankan Bolshewik (aka bairamul repetentilor)!

 10. Ați votat PSD 30%, care-i problema?

 11. Au schimbat doar numele din „pensii speciale” in „pensii ocupationale” dar au ramas aceleasi venituri FARA CONTRIBUTII.
  Multumim PSD + PNL
  Urmeaza sa ne spuna ca a fi sclav nu este o rusine.
  Nu este o rusine sa fii pensionar si sa nu ai bani de medicamente si tratamente.
  Este o umilinta.
  Asa se intampla cand votezi cu mafia si ajung mafiotii sa controleza toata tara

  • da, asta e ultima gaselnita. le zice „ocupationale”. alt nume pt acelasi lucru. ma rog, macar sa iasa la pensie normal. nu ai fost pe front, nu ai de ce iesi la 40 de ani. ai stat toata ziua in birou.

  • Pensionarii au votat pesede de ani de zile, ce iti faci cu mana ta se numeste lucru manual!
   C’est la vie!

 12. Pensle care nu au a baza calculul folosit pentru contribuabili ,adică punctele sunt speciale.Un angajat nu iese la pesie cu 65 a sută din salariile brute pe 6 luni.Deci PSD PNL vor menținerea meselor speciale.De acea au crescut taxele petru românii nespeciali .Pentru bani la pensiile speciale.

  • Corect! Iar USR și Rusia lui Putin vrea tăierea pensiilor militarilor din NATO. E atât de simplu!

  • Da ai dreptate Ionut noi ne aparam de Rusia lui Putin cu pensiile speciale. Ce gluma buna! Ca o curiozitate esti apevist sau militian?

 13. Ciolacul un monument de prostie și lașitate politică, un individ alunecos care o întoarce întotdeauna că la Ploiesti,minte fără să clipească și îi tremură chiloții când aude de servicii secrete…Din păcate se găsesc destui indivizi să-l pupe in cur zilnic ,cum ar fi, Ionuț, Eugenia, wannabe,etc toți ratații de serviciu…Ce rușine de politician!

 14. Ăsta e cel mai bun moment să tăiem pensiile, cu un conflict major la graniță, toți ăștia de p-aci care se luptă cu tastaturile fără diacritice au mare spor, efectiv parcă sunteți din alt film, cu o regie bine pusă la punct ! Așa pentru cultura voastră, fie că vă place sau nu, marea MAJORITATE a țărilor lumii acordă astfel de beneficii militarilor ȘI magistraților, altfel spor la comentarii inutile în continuare !

  • Tu tot întrebi laonu,la cedo….dar nu te întrebi pe tine însuți de ce ești atât de bătut în cap? Sau ești pensionar Special????

  • As vrea sa vii cu lista de beneficii ale celorlalte tari, sa vedem si noi daca avem mai speciali ca ceilalti.

  • e un troll stupid. n-ai ce discuta cu el ca nu pricepe nimic. intai tipa pace si apoi tipa ca de ce se taie pensiile ca il ataca rusii :)))))))))))))
   pe ucrainieni nu ii ataca insa.

  • În afară de a jigni ai și vreun argument ? Răspunsul tău nu are legătură cu ce scriu eu , pe mine nu mă interesează cine ești, unde (sau dacă) lucrezi, mai ai puțin și mă întrebi ce culoare au garoafele vecinului meu?

  • Măi, agramaților, cu tastaturi fără diacritice, nu este rolul meu să fac liste, să vedeți VOI (deja sunteți un grup organizat?)? Vă puteți informa singuri, dacă aveți contraargumente le puteți expune, mai puțin cacandrei care vrea el să combată așa din inerție ! Deșteptul pământului (la mare concurență cu cerșinski) , exact ce susțin eu de multă vreme tocmai a spus-o și PAPA de la Roma, tu , ca un postac nereușit nu ai timp să te informezi!

  • Măi CEDO ONU NATO CSI etc., în caz de război, nici un militar de carieră de la maior în sus nu merge pe front. Merg doar ăia mici și noi vom fi mobilizați, noi, cei care vă plătim pensii speciale.

 15. Absolut toate pensiile trebuiesc stabilite numai , și numai pe principiul contributivitătii . Cei care susțin altceva, merită să fie sancționați drastic .

  • Așa e, să-i tundem pe Erdogan, bideu, macrou, boris (scuze ăsta nu mai e ) etc la zero și să le scădem nota la purtare că acordă pensii de serviciu militarilor ȘI magistraților !

  • taci useristule!! :DD

 16. sunt pensii de servicu, nicidecum speciale si 70% din ofiterii activi au fost pensionati fortat odata, cu intrarea romanie in nato. Doar un electorat slab educat si neinformat poate sa inghita o asemenea gogoasa si sa huleasca nestingheriti. Presimt deja hate-reala lor si nu, nu sunt fost ofiter mapn sau mai.

  • „sunt pensii de servicu, nicidecum speciale”

   Ne mai aburiti mult cu diferentele astea semantice?

   Sunt pensii care se calculeaza pe baza vechimii si a contributiei? Nu??? Atunci sunt „speciale” si cu asta, basta.

   Sistemul de calcul trebuie ajustat. E aberant sa ti se dea doua treimi din venitul brut, cu posibilitatea a a iti alege tu cele mai banoasa 6 luni din activitatea ta. In conditiile in care punctul de pensie e, cu chiu, cu vai, la 25% din salariul mediu brut.

   Adica, sa va explic babeste: un om care a avut toate viata salariul mediu pe economie si a muncit 40 de ani, primeste 25% din media veniturile lui brute. Nu 65% din cele mai bune 6 luni din activitatea lui de salariat. Si nici nu se poate pensiona la 50 de ani. Sesizati diferenta? Nu e prea mult?

   Daca vreti sa va ganditi numai la burta proprie, asta este. Dar vedeti ca astia mai „nespeciali” suntem mai multi. Si tot vom ajunge odata si odata sa avem un partid la putere care sa ne reprezinte.

  • @silicon_v
   Du-te mă la furat, tu faci parte din gașca( cu gândirea ta retrogradă) care ați distrus Romania, și tu vrei un partid care sa distrugă și cea mai rămas?!
   Asta mai rămăsese sa distrugeți și să desființati eventual niste structuri ale statului care defapt sunt baza supraviețuirii unui stat.
   Spunea cineva, nu ai mă cum sa fim toți egali, nici măcar în comunism nu am fost,dar acum in capitalism.😃😃😃

 17. ”e aproape inexplicabil cum să ai o pensie mai mare decât venitul din activitate” e clar ca USR a votat legile astea, pe care nici macar MARELE RARES BOGDAN nu le poate da jos …

  mihaila si voiculescu sunt de vina

 18. Intrebatorule, mai bine te-ai întreba care din instituțiile statului enumerate de tine funcționează???

 19. Solutia corecta la dilema aceasta este ca toti pensionarii romani sa aiba pensii speciale, care sa nu fie calculate in functie de punctul de pensie, ci de veniturile din ultimul an. :)))))))))))))
  In plus, toti romanii sa poata iesi la pensie la 45- 50 de ani cu pensie speciala intreaga. :))))))
  Asa, toata lumea ar fi ok cu pensiile speciale.

 20. pensii speciale sunt toate pensiile fara contributivitate, indiferent de gaselnita denumirii. la fel si varsta de pensionare. daca un doctor sau profesor poate profesa pana la 70 ani la fel pot si magistratii si institutiile militarizate, etc. nu e normal ca cei care contribuie sa plateasca pentru asistatii sociali , numiti oficial speciali sau militari, etc

 21. Ciolacule, n-o mai scălda, orice pensie care nu e pe contributivitate e specială. Ținând cont și la ce vârstă ies ei la pensie, și alții ca ei, pensiile tuturor sunt și nesimțite. Cum nesimțiți sunt cei ce le-au introdus și acum se fac că plouă.

 22. Conform ordonanței de urgență 59/2017, art VII, pct. 3:
  „La stabilirea pensiei militare de stat, pensia netă nu poate fi mai mare decât media soldelor/salariilor lunare nete corespunzătoare soldelor/salariilor lunare brute cuprinse în baza de calcul al pensiei”

 23. Intarata-i drace că și mie-mi place. Propun ca pensiile acerb disputate sa fie reduse cu 50% și anulate obligațiile celor în cauza, adică, primii la mobilizare. Locul lor sa fie luat de toți cârcotașii în frunte cu cei de la USR și trompeta lor,g4media.

 24. aham, in curand se vor impozita cu 99% toate pensiile speciale, iar tot ce este astazi pensie speciala se va redenumi in pensie orice numai „speciala” sa nu fie … Caragiale be like, ahhhhh! =)) =))

 25. Hai s….r, j….e!!!!

 26. Ciolacu spune „din punctul meu de vedere”, fara sa invoce vreo LEGE!!!
  Ia cititi:
  e-juridic.manager.ro: 6.01.2020: „Pensia ocupationala. Ce inseamna si cum o poti primi.
  Pensia ocupationala este in atentia E-Juridic inca din 2011, cand aparuse prima forma de infiintare a acesteia. La inceputul lui 2019, va transmiteam faptul ca vom avea un nou tip de pensie in Romania – pensia ocupationala (IORP), avand in vedere ca proiectul de lege era gata sa fie implementat.
  Guvernul Romaniei a aprobat la finalul lunii august a.c. proiectul de lege privind sistemul de pensii ocupationale. Iata, asadar, ce inseamna aceasta si cum o poti primi.

  UPDATE 06.01.2020 – Presedintele Romaniei a promulgat PL-x nr. 489/2019 privind pensiile ocupationale. De acum pot fi stabilite si organizate astfel de scheme de economisire, pe langa Pilonul I, II si III.

  UPDATE 11.12.2019 – Camera Deputatilor a adoptat Legea pensiilor ocupationale! Votul a fost in unanimitate „pentru”, astfel au votat 258 de deputati din 258 prezenti pentru ca noul tip de pensie sa fie disponibil si in Romania.”

  Nici vorba ca Pensiile militarilor si ale politistilor sa se incadreze la Pensii ocupationale , asa cum le defineste LEGEA in Romania, e Legea nr. 1/2020 privind Pensiile ocupationale!!!
  LEGE, Ciolacule!

 27. E normal să aibă pensiile mai mari decât au avut veniturile înainte de pensionare pentru că intre timp pensiile s-au actualizat odată cu creșterile salariale și cu rata inflației ceea ce nu s-a întâmplat și la militari din 2017 încoace.
  Nu exista pensii militare mai mai mari decât salariul actual , de fapt vorbim despre solda militară în care intră solda de grad solda de funcție, sporuri și alte indemnizații acordate conform muncii depuse de fiecare militar în parte.
  Ce s-ar întâmpla dacă pensiile civile nu s-ar mai mari cu 5%, 10%, 20%, 40% sau dacă nu s-ar mai indexat cu rata inflației ?
  În altă parte este problema nu la militari și știți bine la cine mă refer.
  Să facă lege pe baza contributivitatii, dar să nu le mai restrângă drepturile militarilor. Atunci un militar poate să efectueze și o altă muncă, sau afacere pe lângă salariul de militar pentru a putea acoperi scăderea la jumătate a pensiei militare pe baza contributivitatii totale la pensie pentru că acum militarii contribuie cu un procent , nu știu cât mai este acum, iar diferența o achită statul dealtfel ca în toate statele europene numai că sub o altă formă.

  • Cei din armata mint cu nerușinare. Nu exista in nicio țara asemenea pensii speciale acordate armatei și in nicio țara personalul din armata nu este scutit de la plata taxelor. Ai noștri nu plătesc nici impozit, nici CAS!

  • Cei din armata mint cu nerușinare. Nu exista in nicio țara asemenea pensii speciale acordate armatei și in nicio țara personalul din armata nu este scutit de la plata taxelor. Ai noștri nu plătesc nici impozit, nici CAS! Isi ascund privilegiile sub diferite nume, gen “solda”, ca sa nu pricepem cum tâlhăresc banii noștri. Acum suntem in primejdie sa pierdem și banii din PNRR, tocmai pentru ca nu vor sa se reformeze.

 28. Pensiile speciale sunt pensiile neintegrate sistemului national de pensii.
  De la infiintarea de acum 200 de ani a „Agiei”, prin Ordinul lui de Al. I. Cuza, pensiile militarilor si politistilor nu au fost integrate in sistemul national de pensii, pentru ca ele sunt pensii militare de stat (denumirea din prezent).
  Aceste realitatii sunt foarte usor de constatat prin simpla lecturare a legii.
  Tot asa putem constata si procentul pensiei (65%) in raport de salariu, precum si varsta de pensionare (Anexa la lege).
  Onoare si Patrie!

 29. Cei din armata mint cu nerușinare. Nu exista in nicio țara asemenea pensii speciale acordate armatei și in nicio țara personalul din armata nu este scutit de la plata taxelor. Ai noștri nu plătesc nici impozit, nici CAS! Isi ascund privilegiile sub diferite nume, gen “solda”, ca sa nu pricepem cum tâlhăresc banii noștri. Acum suntem in primejdie sa pierdem și banii din PNRR, tocmai pentru ca nu vor sa se reformeze.

 30. Orice pensie trebuie calculată doar pe baza de contribuție. Eliminat urgent cumulul pensiei cu salariul tot de la stat. Tot timpul la noi când se dau legi se fac excepții.

 31. Ha, ha, asta e din ciclul noi am vrut dar nu s-a putut

 32. Trebuie să spuneți cu nume si prenume persoane cu venituri /pensii speciale nesimtite,morar ,băsescu,Roman Ciuca,si nevasta ,toata Curtea constituțională, aservită politic. Toti cei care Valeriu Stoica !!….de la justiție, parlament ,guvern,sindicate ,aviația civilă, procurorii …si mai sunt cîțiva, care nu justifica să fie supraimpozitati.

 33. Declaratia recenta din 18 07 2022, a dlui Ciolacu, cum ca :
  – nu este de acord cu majorarea pensiilor speciale ;
  – pensiile ,, speciale” ale militarilor si ale politistilor nu sunt pensii speciale” !,
  – aveste pensii speciale sunt pensii ocupationale !, arata confuzia economica din gandirea dlui Ciolacu !
  In o confuzie permanenta !!!!!! Si oricine stie ca PSD, este majoritar, si poate aproba tot cea ce este bun pt tara si cetatean !
  – nu vrea pensii speciale parlamentari si primari, dar le a votat pensii speciale ;
  – vrea eliminarea pensiilor speciale, darnu le voteaza;
  – vrea eliminarea inechitatilor de la pensii, dar nu le elimina ;
  -vrea cota progresiva impozitare, dar nu a votat o ;
  -vrea taxa de solidaritate, dar nu a votat o;
  – vrea plafonare carburanti, dar nu a votat o;
  -dl Ciolacunu vrea angajarea rudelor , etc la stat !!!.
  Vedem angajarea Andreei Ciolacu la ICR, a expertei Alexandra Dinulescu la ANRE, a dnei Nicoleta Iancu la ANRE, etc.
  Partea proasta este ca din tot ce cam vrea dl Ciolacu , se face pe dos .
  Oare a spus vreodata ca vrea bunastarea romanilor ?

 34. Cu pensiile militarilor, politistilor, localilor, lucrurile stau cam asa: Legea spune ca ei pot iesi la pensie cu 5 ani mai devreme, decat varsta standard… DAR, IN CAZUL DESFASURARII DE ACTIVITATI SPECIALE (este specificat in paranteza: parasutisti, aviatori), varsta de pensionare se mai poate reduce cu pana la 13 ani…. problema interesanta este ca, la noi, toti militarii, politistii, localii sunt considerati cu activitati speciale… Si, ca sa fie treaba treaba, in ultimele 6 luni isi umfla statul de plata, de ajug sa ia salarii cel putin duble…. cu ore de noapte, de weekend, de sarbatori legale… fiindca pensia, la venerabila varsta de 47-50 de ani, se calculeaza prin medie la ultimele 6 luni… tara mafiota, in modul cel mai clar. Cunosc militari iesiti la pensie, din armata, la varsta matusalemica de 48 de ani, cu modesta pensie de 11.000 pe luna. (activitati de birou) Cam asta e cu pensiile din armata… nu cred ca exista ofiter care a iesit la pensie in ultimii 3 ani cu pensie sub 6.000 lei… majoritatea in jur de 10.000 lei… TOTUL DIN BANII LA CARE COTIZAM FRAIERII.

  • Ati vazut genul asta de stiri care incep cu “Secretul pe care vi-l ascund toti”?
   Hai sa va spun si eu un secret pe care vi-l ascund toti politicienii. Inclusiv marii judecatori din CCR.
   In tara asta, nu exista pensii contributive ( adica pensiile pentru care se plateste CAS).
   Toate pensiile sunt speciale! Toaateeee!
   Stagiul complet de cotizare in sistemul public de pensii este de 35 ani. Contributia angajatilor la pensie s-a infiintat de abia in 2001, prin legea 19/2000.
   Din 2001 pana acum sunt 21 de ani. Deci nimeni in tara asta nu are pensie “contributiva”, pentru ca nimeni nu a cotizat 35 de ani.
   Mai mult, o pensie real contributiva ar trebui sa fie achitata doar din fondul special constituit in acest scop, din contributiile achitate timp de 35 ani.
   Insa partidele, pentru ca pensionarii sunt un electorat enorm ( cca cinci milioane ), se intrec in a oferi majorari peste majorari ale pensiilor contributive care le transforma, de fapt, in pensii speciale. Pai ori facem pensii din ” contributivitate”, ori le facem din ajutoare de la bugetul de stat si din ” majorari”?
   Mai vreti? Bugetul de asigurari nu poate acoperi din contributii, sumele necesare pentru plata a 5 milioane de pensii “contributive”. Ca nu au existat contributiile alea. Nu suficient. Deci in fiecare an, se varsa banet de la bugetul mare, catre bugetul de asigurari sociale. Daca politicienii cresc pensiile “contributive”, creste gaura la bugetul mare.
   Ca sa ascunda lucrurile astea, politicienii ipocriti s-au gandit sa mistifice un pic realitatea si sa pretinda ca pensiile politistilor si militarilor sunt de vina, pentru presiunea asta pe buget. Noi suntem raul, cei care dezechilibreaza bugetul! Desi politistii platesc si ei 25% din salariu, CIB. Adica, teoretic, doi politisti activi platesc pensia unui politist pensionar. Ati auzit vreun politician care sa afirme in spatiul public ca politistii platesc 25% din salariu, contributie la bugetul statului, egala in cuantum cu CAS? Toti tac morti. Ori sunt prosti si poarta ” ciasuri” toti, ori stiu dar tac, pentru ca au nevoie de niste tapi ispasitori, pentru politica lor ieftina.
   Va e clar? Pe cine alegi sa superi? 5 milioane de pensionari “contributivi”? Sau cateva sute de mii de politisti si militari? Cine vrei sa te voteze, ca sa ramai la ciolan? 5 milioane sau 200.000 de politisti si militari?
   Cand au dat atat, in dreapta si in stanga, unde vreti sa taie, sa inghete? La prostii care stau cuminti, care nu au drept la greva. Care au fost dresati sa respecte legea! Nu, nu! Nu ma refer la magistrati ! Ma refer la politisti si militari!
   Ba da prosti ne cred astia! Unii sunt, sa fim seriosi. Dar nu suntem chiar toti!

 35. Ăștia nu renunță decât cu parul la pensiile speciale. Pentru ei e ca in zicala Câinii latră, caravana trece.

 36. Oricum s-ar numi, sunt foloase necuvenite care înseamnă furt din banii cuveniți de drept celorlalți. Nu ne mai aburiți, escrocilor, cu denumirea. De-aia pensiile sunt mici, pentru că le fura din bani celorlalți. Sunt banii contribuabililor, când veți aduce voi bani de-acasă pentru ele sa dați pensii speciale specialilor al căror singur merit e că au jefuit și au distrus țara. Pentru asta li se cuvine o recompensă din partea contribuabililor?

 37. O clica de trântori ținuți cu nesimțire in puf din banii contribuabililor.

  • @Edy,
   vezi daca ție nu ți-a plăcut să tragi cu pușca și să bați pas de defilare, acum ești invidios că tu tragi ca fraierul la șaibă .😀😀😀,
   Useristule

  • Corcodele, mi-am tocit coatele la o facultate de stat… N-ai nimerit.

 38. Mulți handicapați funcționali pe aici,pensiile suplimentare ale militarilor și polițiștilor sunt pensii plătite din banii ministerelor de care aparțin,nu au legătură cu fondul public de pensii. Cât au lucrat unde au lucrat primesc pensii din fondul public în funcție de lege și contributivității. Este o mare dezinformare,pentru a menține o stare de tensiune in societate. Scopul, este fondul de pensii, și în multe țări din lume, bani care orice om care muncește contribuie și care mulți ajung sa nu ii mai recupereze. Din această cauză au apărut și covidul și alte boli netratabile sau făcute în laborator,să omoare cat mai multi viitori pensionari. Scopul sunt banii.

 39. Toate pensiile care nu sunt bazate pe contributivitate sunt pensii speciale indiferent de natura muncii. Toate pensiile speciale trebuie desfiintate iar banii primiti in plus la pensie fata de cat ar fi trebuit sa se primeasca in baza contributivitatii trebuie recuperati, reprezentand foloase necuvenite.

 40. În multe țări polițiștii și militarii au pensii mai speciale. Dacă comit ceva penal își pierd pensia.
  Hai să nu ne mai ofuscam. Nu e țara asta chiar așa ruptă în fund ca să nu-și permită să-și plătească armata și poliția. USR își face un program din asta pentru electoratul lor frustrat și radical. Dacă USR ajunge la putere n- o să schimbe nimic.

  • Doamna, imi puteti spune cu ce e mai importanta munca unui politist sau a unui militar(care nu au iesit din Birou toata viata lor, dar au pensie speciala) decat munca unui profesor sau a unui medic, de ce nu beneficiaza si ultimii de pensii speciale?!
   Si asa putem discuta de munca fiecarui om!!!
   Dvs stiti ca orice angajat al MAI, inclusiv aia din birouri care NU au iesit in strada in frig si ploaie niciodata ca politisti, beneficiaza de pensie speciala?!!!
   Dvs stiti ca functionarii de la Parlament(contabili, secretare, gradinarii etc) beneficiaza de pensie speciala?!!!
   NU ii obliga nimeni pe politisti sa se faca politisti!
   La fel pentru orice activitate!!!
   De ce NU avem un sistem de pensii UNIC. pe aceleasi PRINCIPII, la TOTI Romanii?!
   De ce unii muncesc si contribuie 35 de ani si au pensii care abia depasesc 2000 de Lei iar „specialii” Romaniei se scalda-n bani, muncind 20 de ANI si iesind la pensie la 40 si ceva de ani?!
   Dvs credeti ca asemenea aberatie mai exista undeva in lumea civilizata?!
   Sunt de acord cu pensie speciala(sau cum s-o numi) la Militarii care au mers pe diferite fronturi si si-au pus viata in pericol, dar NU pentru cei care zac in birouri!!!

  • Elana, militarii au solda, nu salariu. Ei sunt in solda statului, nu sunt generatori de venituri la bugetul de stat.
   Principiul contributivitatii este o tema total falsa,o ineptie promovata tocmai pentru a semana vrajba intre romani.
   E trist sa vad atatia oameni care cad in plasa si nu cerceteaza putin chestiunea..

 41. Elena Popa , electoratul USR nu este un electorat frustrat si radical . Acest electorat si 90% dintre cetatenii Romaniei , sunt revoltati si scirbiti de lipsa Dreptatii , cucoana ! Pensiile speciale sunt discriminatorii si neconstitutionale . Beneficiarii lor au si alte privilegii , lucru interzis de Constitutie , spitale speciale , hoteluri speciale , transport gratuit , medicamente gratuit , ies la pensie la 45-50 de ani ! Tu cum te-ai simti Eleno daca nu ai face parte din acesta clica de capuse si paraziti ? SA TE AUZIM , CUCOANA !

 42. Nenorocirea asta comunistoida este pe ultima 100 m

 43. Grecia lege in parlament anul trecut plafon maxim orice pensie 4000 eur .Stat UE functioneaza legea.

 44. Singurul comentariu corect și documentat este ce al lui LEX…. Postacii de serviciu îl pot citi și reciti pana le întra în tartacuta!

 45. nesimtire fara margini.
  alta categorie exceptata de la pricipiul contributivitatii.
  Plus bonus, iesire la pensie la 45 ani.
  ignoranta si prostire in fata.