G4Media.ro

Ciolacu, mesaj în şedinţa solemnă a Parlamentului dedicată Zilei Naţionale a României:…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Ciolacu, mesaj în şedinţa solemnă a Parlamentului dedicată Zilei Naţionale a României: O naţiune nu se dezvoltă şi nu progresează cu promisiuni, iar un popor nu se hrăneşte cu iluzii

Premierul Marcel Ciolacu a transmis, luni, un mesaj, susţinut de viceprim-ministrul Marian Neacşu, în şedinţa solemnă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului consacrată aniversării Zilei Naţionale a României, în care a arătat că o naţiune nu se dezvoltă şi nu progresează cu promisiuni, iar un popor nu se hrăneşte cu iluzii. ”De aceea, pentru acest guvern, economia reprezintă motorul de care avem nevoie pentru a asigura resursele necesare investiţiilor, dar şi măsurilor sociale”, a transmis şeful Executivului, relatează News.ro.

”Sunt onorat să particip astăzi la şedinţa solemnă comună a celor două camere ale Parlamentului dedicată Zilei Naţionale a României, pentru a transmite mesajul Guvernului României şi al prim-ministrului Marcel Ciolacu, un mesaj inspirat din dorinţa tuturor românilor, împlinită cu 105 ani în urmă – Marea Unire, pentru că Marea Unire este cel mai bun exemplu din istoria noastră că, atunci când toate eforturile merg către obiective în care credem, tot ceea ce ne uneşte se reflectă în reuşite, în paşi înainte pentru noi toţi. Aşa s-a ajuns la crearea statului naţional unitar român şi, tot aşa, prin voinţă comună, suntem astăzi parte a lumii democratice”, a spus Marian Neacşu în discurs.

El a arătat că ”istoria recentă a României a însemnat un şir continuu de provocări pentru fiecare român, dar şi pentru întreaga naţiune. Nouă, generaţiilor de astăzi, ne-a revenit misiunea de a consolida şi perpetua valori la care s-au raportat înaintaşii noştri şi, mai ales, de a înţelege lecţia valoroasă pe care istoria ne-a oferit-o, şi anume că toate marile realizări au fost posibile doar atunci când clasa politică a fost alături de români, le-a ascultat dorinţele, le-a înţeles idealurile şi a acţionat, alături de întregul popor, pentru a le împlini. Iar lecţia oferită de istorie este cu atât mai importantă în prezent, când ne aflăm în faţa unor provocări extrem de complexe, care necesită o abordare responsabilă, corectă şi echitabilă din partea întregii clase politice”.

”De aceea cred că, ori de cate ori avem de luat o decizie din poziţia publică sau politică pe care o deţinem, fiecare dintre noi trebuie să ne punem această întrebare simplă: „Ce îşi doresc românii?” Românii şi-au dorit un stat naţional unitar, un vis împlinit în 1918, căruia îi dedicăm şedinţa solemnă de astăzi. Românii şi-au dorit libertate şi democraţie, un alt vis împlinit, în 1989, prin sacrificiul tinerilor care au ieşit în stradă în urmă cu 34 de ani. Curajul lor a fost elementul esenţial care a determinat răsturnarea regimului comunist. Au urmat apoi alte obiective majore împlinite prin unitatea voinţei românilor: aderarea la NATO, garanţia de securitate a României şi a întregii regiuni. Integrarea în Uniunea Europeană, cu siguranţa economică şi socială dată fiecărui cetăţean de statutul de membru al acesteia. Ce îşi doresc românii astăzi? O viaţă mai bună, echitate, infrastructură, şcoli şi spitale, legi drepte. Îşi doresc să fie plătiţi corect pentru munca lor şi să primească o pensie decentă după o viaţă de muncă. Copiii lor să aibă parte de educaţie de calitate, iar persoanele în vârstă de spitale sigure şi servicii medicale corecte. Românii îşi doresc ca regiunile istorice ale României să fie legate de reţele de transport care să răspundă aşteptărilor sociale şi economice actuale”, a spus Neacşu.

El a precizat că ”problemele care îi preocupă astăzi pe români sunt cele care determină deciziile pe care le iau la nivel de guvern”.

”Politicile guvernamentale sunt hotărâtoare pentru economia oricărei ţări, iar nivelul de trai al cetăţenilor depinde de dezvoltarea economică. O naţiune nu se dezvoltă şi nu progresează cu promisiuni, iar un popor nu se hrăneşte cu iluzii. De aceea, pentru acest guvern, economia reprezintă motorul de care avem nevoie pentru a asigura resursele necesare investiţiilor, dar şi măsurilor sociale. Susţinem investiţiile străine, dar şi companiile româneşti şi, nu întâmplător, pentru dezvoltarea celor din urmă am lansat, printre altele, Programul „Cumpără româneşte!”. Totodată, în cele câteva luni de mandat, am pus accent şi pe nevoile imediate ale oamenilor, începând cu creşterea calităţii vieţii. Pentru că niciun român nu trebuie să nu se simtă lăsat în urmă! Aşa cum am promis, am reuşit să finalizăm noua lege a pensiilor, pentru ca ea să fie aplicată de la 1 ianuarie 2024 şi să aducă pensionarilor recunoaşterea corectă a anilor în care au muncit. Am venit cu soluţii de sprijin pentru categoriile sociale aflate în dificultate. Vom merge mai departe cu plafonarea preţurilor la energie şi cu limitarea creşterii preţurilor la alimentele de bază”, a spus Neacşu.

”În acelaşi timp, vedeţi – chiar şi dumneavoastră, cei din Opoziţie – ritmul susţinut al lucrărilor de infrastructură din întreaga ţară. Suntem guvernarea care a început execuţia lucrărilor la mult-aşteptata Autostradă a Moldovei, simbol al Unirii şi în termeni de infrastructură, între această veche provincie istorică şi restul ţării. Această investiţie, intrată în linie dreaptă odată cu semnarea contractului de execuţie pentru ultimul tronson, Pietroasele – Buzău, la numai un an de când a fost semnat contractul pentru primul lot al autostrăzii, va contribui cu siguranţă la dezvoltarea economică a comunităţilor locale din această parte a ţării”, a mai afirmat el.

Neacşu a arătat că ”România se poate dezvolta doar conectată la obiectivele internaţionale, iar parteneriatele cu Statele Unite ale Americii, cu statele europene si cu organizaţiile internaţionale ne aduc mai aproape de a îndeplini idealurile românilor pentru o viaţă mai bună”. ”Acum avem un obiectiv de ţară, pe care ne-am angajat să-l susţinem prin reformele necesare: aderarea la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE). „Politici mai bune, pentru vieţi mai bune”, motto-ul acestui for, sintetizează ceea ce, practic, ne-am propus şi noi, la nivelul guvernamental, pentru că o Românie puternică, orientată spre dezvoltare – care să se reflecte în plan economic, dar mai ales în viaţa de zi cu zi a românilor, – acesta este un obiectiv firesc, un obiectiv capabil să ne unească, indiferent de culoarea politică”, a afirmat viceprim-ministrul Marian Neacşu.

”Închei cu un apel adresat de prim-ministrul Marcel Ciolacu către toţi românii, cu ocazia Zilei Naţionale a României. Când ceva tinde să ne dezbine, să ne amintim că suntem toţi români şi că avem un drum comun de parcurs ca naţiune, de care depind prezentul şi viitorul întregii societăţi şi al fiecărui cetăţean. În final, le urăm ”La Mulţi Ani!” tuturor românilor, din ţară sau dincolo de graniţe, care ştim că poartă în suflet dragostea şi dorul de ţară, precum şi mândria de a fi român. La Mulţi Ani, România!”, a spus Neacşu în final.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

 1. Categoria “din putzul gandirii”…el si psd exact asta fac – promit si vand iluzii…si uite ca merge…coruptie, subcultura, furt, interese de partid si cu toate astea, 30% la alegeri. Cu 50% analfabeti si asistati social, la ce sa ne asteptam.

  • Manipu.larea pr0stimii se face prin „sontaje de opinie” trucate pentru a descuraje pe cei corecti sa mai mearga la vot.

 2. Comentarii blocate la acest articol

 3. „Vom trece de la fapte la vorbe” – Ciolacu 2023

 4. Unul care a fost fara nicio ocupatie pana la 37 de ani, cu studii facute la facultati dintre cele mai dubioase, trimite mesaje solemne privind dezvoltarea natiunii.

  Si nu le trimite oricum, ci tocmai prin secretarul general al guvernului, adica a unuia condamnat definitiv la puscarie (cu suspendare, din pacate) pentru coruptie.

  Cam aici am ajuns.

 5. Cu gogoșile a început, cu astea a rămas in sânge. Știe de la alții ce nu vrem si ce nu avem nevoie, dar habar nu are cum sa facă. Asa ca o sa facă ca aia de dinaintea lui.

 6. „O națiune nu se dezvoltă și nu progresează cu promisiuni…”
  Spune asta cu nonșalanță autorul maximei: „Vorbe, nu fapte”.

 7. Tot aderam la organizatii, tot ne sprijinim pe banii lor, dat nu vreti sa invatati nimic. Cand o sa fim uniti noi intre noi, cand o sa avem valori comune? Media si stirile sunt faramitate, stim ce se intampla la Cluj sau in Arad sau in Bacau? Numai daca nestraduim sa mergem la un ziar local. Ceva de bine, constructiv? O raportare cinstita de pe tot teritoriul Romaniei? Colaborare, efecte sinergetice? Cum traiesc oamenii, ce probleme au? Mai mult stim despre cersetorii veniti din tara in tarile Europei de vest – saraci, needucati, umili, toti dand vina pe Romania – decat despre oamenii din Romania. Nu autostrazile ne leaga in primul rand.

 8. De fapt tot discursul este tot o promisiune, o poveste, o campanie electorala.