G4Media.ro

Ciolacu, despre pensiile speciale: Îmi menţin părerea că trebuie o reformă şi…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Ciolacu, despre pensiile speciale: Îmi menţin părerea că trebuie o reformă şi am să o duc până la capăt/ Întrebat dacă noile propuneri să nu se aplice pentru pensiile în plată: Înseamnă că nu mai vorbim de o reformă

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că îşi menţine părerea că în privinţa pensiilor speciale trebuie o reformă şi a afirmat că va duce această reformă „până la capăt”.

Întrebat, la Palatul Parlamentului, dacă noile propuneri la legea pensiilor speciale ar trebui să nu se aplice pentru pensiile care sunt în plată, aşa cum susţin anumite persoane, Ciolacu a spus: „În această poziţie înseamnă că nu mai vorbim de o reformă, iar eu îmi menţin părerea că trebuie o reformă şi am să o duc până la capăt”.

El a adăugat că este posibil ca amendamentele depuse la pensiile speciale să fie modificate în Parlament.

Deputaţii din Comisia pentru muncă au început, marţi, dezbaterile asupra proiectului privind pensiile speciale, preşedintele comisiei, Adrian Solomon, precizând că, în termen de maxim 10 zile, ministerele vor trimite punctele de vedere privind modificările propuse la proiect, tot atunci fiind aşteptată şi opinia Comisiei Europene.

Printre amendamentele la propunerea legislativă se numără corelarea vârstei standard de pensionare cu sistemul public de pensii, iar pentru diplomaţi şi personalul auxiliar din instanţele judecătoreşti vârsta standard de pensionare va creşte la 65 de ani.

De asemenea, este redus numărul beneficiarilor de pensii de serviciu prin excluderea personalului asimilat, respectiv a personalului de specialitate juridică asimilat judecătorilor şi procurorilor, angajaţilor încadraţi pe funcţii de execuţie specific în cadrul misiunilor diplomatice.

Mai este reajustat procentul aferent unei baze de calcul de la 80% la 65% pentru toate categoriile de beneficiari.

Pentru pensiile aflate în plată, este avută în vedere aplicarea unui impozit de 30% pentru partea din venitul din pensii care depăşeşte nivelul câştigului salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat şi excede aplicării principiului contributivităţii.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

 1. Depinde ce înțelegi tu prin reformă ? Să tai 500 sau să aplici contribuția, inclusiv la cele în plată. Și aș adăuga că cei condamnați pentru corupție să dea salariul înapoi de la momentul ”coruperii” și să rămână fără nici o pensie, nici cea contributivă.

 2. Don ciolacu… chiar stati in cei 2000 lei obtinuti ca ,,revolutionar”? La ce afaceri invart neamurile si apropiatii dvs, e chiar vorba de obraz…

 3. Ce-i așa de greu,
  Nu meriți nu primești

 4. Nea’ Marcel – nu uita ce ai cerut: Pana nu se rezolva problema pensiilor speciale (conform definitiilor din PNRR, vorbeste la EU daca nu-ti convine), TU NU PREIEI guvernul.

  Totodata, la fel cu problemele profesorilor: daca se maresc salariile in 3 ani, poate dupa se aplica si rotativa.

 5. situatia actuala a fost generata de actuala clasa politica. Mai crede cineva ca aceeasi clasa politica este capabila sa rezolve problemele generate to de ei?

 6. Marele reformator Cioli,intaiul revolutionar la Buzaului….chiar,acolo s-au consumat ceva cartuse? se va bate cu „specialele”,cam tot asa cum a negociat cu sindicatele:dulau pe fata=dintre-bvci,catel in fapte.

 7. Nea Ciolacule, stai cuminte cu pensiile speciale! Vrei sa ajungeti in alegeri cu 30% din electoratul vostru traditional? Mai gandeste-te!