G4Media.ro

Ciolacu: Copiii României „au rupt scena” la concursul NSA / Vom găsi…

Sursa Foto: Facebook/ Marcel Ciolacu

Ciolacu: Copiii României „au rupt scena” la concursul NSA / Vom găsi o soluţie să îi recompensăm

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional „National Space Society Space Settlement – NSA”, el afirmând că aceştia „au rupt scena” prin cele 50 de premii câştigate şi a promis că în zilele următoare autorităţile centrale vor găsi o soluţie pentru recompensarea acestora, transmite Agerpres.

Şeful Guvernului a participat, miercuri seară, la Gala ‘Nu exista nu se poate!’, organizată la Palatul Parlamentului.

„Cred că puţină lume ştie că este vorba de zeci de copii care au participat, alături de elevi din 28 de state, cu 5.200 de proiecte, şi copiii noştri, ai României, cum se spune, au rupt scena. Respectiv, au câştigat peste 50 de premii, dintre care şi premiul cel mare, şase premii întâi. Deci, o performanţă care ne arată că se poate”, a declarat Marcel Ciolacu.

Din datele prezentate, în cadrul Galei, de realizatorul tv Andreea Marin, gazda principală a evenimentului, reiese că la competiţie au participat 29.000 de elevi din 28 de ţări ale lumii, iar România a luat 50 de premii din 125 obţinute la nivel mondial, prin participanţii săi, tineri elevi aflaţi între clasele a VII-a şi a XII-a, de la mai multe unităţi de învăţământ din Bucureşti şi din ţară.

La finalul momentului premierii, unul dintre profesorii care i-au însoţit pe elevii prezenţi la gală a punctat în intervenţia sa că Ministerul Educaţiei nu a fost interesat de găsirea unor formule pentru a premia performanţele obţinute de copiii români la concurs.

„Mulţumesc pentru această băgare în seamă a acestui concurs, pentru că Ministerul Învăţământului nu-l bagă în seamă, nu avem niciun fel de finanţare, niciun fel de sprijin. Muncim cum putem, ne facem treaba cum putem, dar suntem premiaţi fără premii, de fapt. Mulţumim”, a declarat Mihaela Chiriţă, profesor la Colegiul Naţional „Sfântul Sava”.

Faţă de cele arătate de cadrul didactic, premierul Ciolacu a promis că, în zilele următoare, se va găsi o soluţie pentru rezolvarea acestei probleme.

„Însemnă că şi de această dată Andreea a reuşit şi m-a chemat ca să rezolv această problemă. (…) Sunt ferm convins că lucrurile administrative şi viziunile, de obicei diferite şi nevoile diferite ale lumii reale şi ale miniştrilor sau unui guvern nu întotdeauna coincid, dar sunt ferm convins că zilele următoare vom remedia acest lucru. Totuşi, această seară este seara dumneavoastră. Nova, nu? De obicei, aceste stele explodează, la fel ca şi voi, şi după ce explodează, rămân mai strălucitoare, să spun aşa, faţă de alte stele care explodează şi creează găuri negre. Voi sunteţi partea binelui. Felicitări încă o dată „, a mai spus premierul Marcel Ciolacu. AGERPRES / (A, AS – autor: Daniel Florea, editor: Marius Frăţilă)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

11 comentarii

 1. Recompensă? Demisia voastră ar fi cea mai mare recompensă!

 2. Stiu recompensa perfecta pentru copii astia:
  La orice institutie din tara ar avea de rezolvat ceva, sa aiba pasii si lista de documente prezentata concis, clar pe paginile institutiilor, totul sa fie usor de gasit. Si tot ce se poate rezolvat prin formulare online. Iar la ghisee sa fie angajati competenti care sa rezolve problemele cat mai eficient si cu cat mai putine batai de cap.
  Altfel, le dati…cat?… 3000 de lei acuma, iar peste 3-4 ani copii astia vor parasi tara pentru todeauna.

 3. jenant, gretos, penibil, cateva din cuvintele mai decente care-mi vin in minte la asemenea interventii necuvenite

 4. Marcele ia vorbește tu cu preoțelul și cu tăntica de la educație și poate le puneți o taxă pe intrarea la buda din cute.

 5. Băi covrigare, tu nu știi carte nici cât ultima fărâmă de praf de pe pantoful fiecăruia din ei. Du-te-n chioșcul tu de-aici, că am senzația că în curând scăpăm și de tine, după ce și-o mai ia FiRea în sârmă o dată la alageri.

 6. Cand e campanie electorala ii recompenseaza, dar in rest nici nu se uita la ei.
  Copii astia destepti de la natura de multe ori se chinuie singuri sa plece la concursurile astea internationale, ca dragul nostru Minister al Educatiei nu le ofere un leu.

 7. Copiii astia frumosi, care nici nu stiu cum pot performa in mizeria asta numita educatia din Romania, au reusit ceva de neinchipuit. Imediat au aparut gunoaiele care fac mizeria, sa profite. Imi este scarba maxima. Bietii copii au trebuit sa faca cheta sa ajunga in America. La Ministerul Educatiei singura preocupare e sa faca examenele usoare, sa treaca cat mai multi, sa para ca-si fac treaba.

  • copiii astia in educatia asta mizera de aici au facut performanta asta. Haideti sa nu mai generalizam, exista insule de normal sau chiar progres in sistemul scolar. Problema e cu restul, cum facem ca pe cat posibil toti tinerii romani sa ajunga adulti functionali, competitivi, capabili sa se intretina pe sine, o familie si sistemul social national ?

 8. Se vor recompensa singuri părăsind România.