G4Media.ro

Ciolacu: Am deblocat posturile din Sănătate. Vrem să impulsionăm angajările în spitalele…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Ciolacu: Am deblocat posturile din Sănătate. Vrem să impulsionăm angajările în spitalele mari

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marți, că măsurile luate de Guvern permit, în prezent, angajarea de personal medical în spitale fără să existe obligativitatea unui memorandum şi a subliniat că, în continuare, se are în vedere găsirea unei soluţii pentru a impulsiona angajările în unităţile spitaliceşti mari, de genul Spitalului Universitar sau Institutului Clinic Fundeni, transmite Agerpres.

El a fost întrebat, la Guvern, despre lipsa de personal medical din anumite spitale din ţară, un exemplu fiind spitalul de la Găeşti.

„Ştiţi foarte bine că am deblocat posturile din învăţământ şi din sănătate. Nu mai există obligativitatea unui memorandum în cazul în care cineva iese la pensie sau renunţă, îşi dă demisia. Automat, managerii pot să facă angajări. La sistemul de urgenţă nu există nicio restricţie, la fel şi la ATI. Acum, după discuţiile avute cu domnul ministru, o să mergem şi pe instituţiile mari spitaliceşti. Sunt programele naţionale, sunt şi ONG-urile, ‘Salvaţi Copiii’, „Caravana cu medici”, unde se încearcă să se meargă cu actul medical, cu prevenţia, cu controalele medicale în zona rurală, dar trebuie să recunoaştem că sunt câteva instituţii de elită, spitaliceşti, cum e Spitalul Universitar, cum este Institutul Fundeni, acolo se salvează vieţile, acolo intră pacienţii aproape fără speranţă şi pleacă pe picioare. Acolo, am discutat cu domnul ministru, şi o să venim cu o soluţie ca să impulsionăm cumva angajările. Acei oameni, câteodată, nu mai au timp, nici dacă au libere nu mai au timp să le ia”, a declarat Ciolacu.

El a explicat că soluţia va ţine cont şi de eventuala modificare a unui ordin al ministrului Sănătăţii, emis pe vremea când la şefia ministerului se afla Eugen Nicolăescu, care elimină distincţiile între medicii de diferite specialităţi.

Şeful Executivului a participat marţi, la Palatul Victoria, la prezentarea a trei caravane medicale, în cadrul evenimentului de lansare a serviciilor medicale mobile pentru mediul rural, organizat de Salvaţi Copiii România în parteneriat cu Guvernul.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

 1. eventual faceti ca in justitie, ca la CSM , daca nu sunt oameni .. angajati de la firmele de pompe funebre pe post de infirmieri, asistente si de ce nu, chiar doctori

 2. Au deblocat ce tot ei au blocat, ca doar nu medicii sau directorii de spitale si cu atat mai mult nu pacientii au blocat posturile !
  Pt angajari peste angajari in administratia statului (ministere, parlament, primarii si alte institutii birocratice de stat, mereu gasesc variante, dar, pt sanatate, pt educatie, nu !

 3. Bine covrigare, ati deblocat ce tot voi ati blocat.
  Votam USL

 4. Sunt 5 milioane de angajați in privat care simt, stiu ce dezastru a produs PSD-PNL in economie și NU TREBUIE să voteze așa ceva.
  Sunt 6.4 milioane de pensionari care iau 50% din bugetul de pensii si 0.1 milioane de pensionari speciali care iau celelalte 50% din bugetul de pensii, cei 6.4 NU TREBUIE să mai voteze PSD-PNL! AUR-SOS reprezintă o opțiune mai greșită decat PSD-PNL! Mai greșit decat acestea este să nu votezi, să lași bugetarii să decidă!
  Orice ar debloca covrigarul ar trebui ca 11.4 milioane de oameni să iasă la vot împotriva PSD-PNL-UDMR-AUR-SOS!

 5. Ciolacu rezolva problemele create tot de el.

 6. Adica ati dat ordin sa nu se mai ceara spaga pentru locuri? Greu de crezut.
  Daca vrei post in Timisoara trb sa dai mita intre 50 si 200 de mii euro, in functie de sectie.