G4Media.ro

Ciolacu a ajuns în SUA / Vizita oficială începută la Muzeul Memorial…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Ciolacu a ajuns în SUA / Vizita oficială începută la Muzeul Memorial al Holocaustului din Washington

Premierul României Marcel Ciolacu şi-a început vizita oficială în Statele Unite ale Americii la Muzeul Memorial al Holocaustului din Washington, unde a comemorat, duminică, victimele genocidului din cel de-Al Doilea Război Mondial, transmite Agerpres.

Ciolacu a încheiat turul muzeului în Sala Amintirii (Hall of Remembrance), un spaţiu de reculegere, unde a aprins o candelă, alături de membri ai delegaţiei sale oficiale. Marcel Ciolacu a semnat apoi în cartea de onoare a Muzeului.

Alături de delegaţia română s-au aflat ambasadoarea SUA în România, Kathleen Kavalec, şi ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Andrei Muraru.

Ghidul delegaţiei în muzeul memorial a fost directoarea instituţiei, Sara Bloomfield.

Ea i-a transmis premierului că România este considerată un lider în ceea ce priveşte amintirea istoriei Holocaustului. „Mulţumesc foarte mult”, a spus ea. Totodată, a vorbit despre simbolistica Muzeului, despre „fractura în civilizaţia Occidentală” în cel de-Al Doilea Război Mondial şi despre „cum a fost posibil ca nişte oameni să facă aşa ceva altor oameni, lucru care a început într-o ţară precum Germania, cu o populaţie foarte educată, foarte evoluată, cu o constituţie democratică, stat de drept, care a alunecat în genocid”.

Astfel, potrivit lui Bloomfield, Muzeul vorbeşte „despre rolul SUA în lume şi despre toţi oamenii cărora le pasă de viitorul libertăţii şi demnităţii umane”.

Duminică seara, şeful Executivului se va întâlni cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din zona Washington – Virginia – Maryland.

Luni, acesta participă la ceremonia oficială de depunere a unei coroane de flori la Cimitirul Eroilor Arlington din Washington. Ceremonialul include 19 salve de tun şi onorul drapelului.
.
Ulterior, premierul român se va întâlni, la Pentagon, cu secretarul american al Apărării, Lloyd Austin şi cu şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken. La finalul zilei, se va întâlni şi cu Jennifer Granholm, secretar pentru Energie al SUA.

Marcel Ciolacu este în vizită oficială la Washington D.C. şi la New York până miercuri, împreună cu o delegaţie guvernamentală din care fac parte ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, şi ministrul Economiei, Radu Oprea.

Conform unui comunicat al Guvernului, el va avea întrevederi cu mai mulţi înalţi oficiali americani. Astfel, la Departamentul de Stat al SUA, premierul se va întâlni cu secretarul de stat american Antony Blinken. De asemenea, şeful Executivului va avea întrevederi cu secretarul apărării, Lloyd Austin şi cu secretarul pentru energie al Statelor Unite ale Americii, Jennifer Granholm.

Un punct important al vizitei reprezintă întrevederile, la New York, cu Antonio Guterres, secretarul general al Naţiunilor Unite şi cu Dennis Frances, preşedintele Adunării Generale ONU.

Programul vizitei va include întrevederi cu reprezentanţii conducerii Comitetului pentru forţe armate din Camera Reprezentanţilor, Mike Rogers şi Adam Smith, cu co-preşedinţii Comitetului pentru relaţii externe din Senatul SUA, senatorii Ben Cardin şi James Risch şi cu co-preşedinţii Grupului de prietenie cu România din Camera Reprezentanţilor, Mike Turner şi Elissa Slotkin.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

 1. Rares Bogfan, tu si prietenul tau bun Klaus mi-ati luat bani din salariu penrru speciali, de la 1 noiembrie. Esti un nimeni. Tu l-ai adus pe covrigarul asta la putere.

  • L-ai uitat pe măCucă. Și da, ai dreptate. Au luat banii ca să crească pensiile speciale cu 40%. Pentru că pot și nu le face nimeni nimic.
   Trăiască USL!

 2. si dragnea a fost in state sa isi ia sapca si nu a mai candidat. ala a gasit-o pe dancila asta il are pe ciuca. nu cred ca mai gaseste altul eligibil, mai „invatat” ca el in psd. Nu e problema ca e din alt partid, fac nunta dupa botez.
  Chiar sunt curios cat costa echipa aia de consultanti americani de la psd, da merita banii, ca face treaba buna. Nu stiu ce fac ceilalti cu banii primiti de la stat…. dar psd e de admirat. cand stii ca esti mai incet la minte si ceri ajutor unora foarte buni….
  Poate la Athos sau la Ierusalim, ca la Constantinopol nu mai poate. Vrei sa il certe daniel? oricum il intrece simion. marcel mai ia2 beri , face poza la bon, mai cearta un psd-ist, mai impinge pe unul si asa impiedicat.. Simion tusti prin tunel. Chiar nu pierde timpul