G4Media.ro

Cine este Sebastian Burduja, noul șef al PNL Sector 1: Fiul unui…

Sursa foto: Facebook

Cine este Sebastian Burduja, noul șef al PNL Sector 1: Fiul unui vicepreședinte al Bancorex, fondator al unui ONG studențesc lansat în prezența lui Dan Voiculescu, Sebastian Ghiță și Mihai Gâdea

Sebastian Burduja (34 de ani) este noul președinte al organizației PNL din Sectorul 1. Burduja este în atenția publică încă din 2009, când și-a lansat cu mare fast un ONG dedicat studenților din străinătate. Din acel moment, Burduja a gravitat permanent în jurul liderilor politici ai momentului, indiferent de culoarea lor politică, a candidat ca independent la parlamentare, și-a creat un partid care a fuzionat cu PNL, dar nu a avut nici un succes politic sau profesional major.

În 2009, la evenimentul de lansare a Ligii Studenților Români din Străinătate au participat personaje precum Dan Voiculescu, Mircea Geoană, Sebastian Ghiță, Mihai Gâdea, potrivit unui comunicat de la acel moment al LSRS, între timp devenit indisponibil pe site-ul Ligii.

Foto: Mircea Geoană la lansarea LSRS (Agerpres / Cristian Nistor)

Un alt participant de marcă a fost Marinel Burduja, tatăl lui Sebastian Burduja, fost vicepreședinte al băncii Bancorex, devalizată în anii 90 în urma acordării a sute de împrumuturi preferențiale unor foști angajați ai Securității comuniste. Burduja senior a ocupat ulterior poziția de vicepreședinte al Raiffeisen Bank. În 1990 fusese votat primar în Piatra Neamț, în același an fiind ales parlamentar independent pe listele FSN, potrivit propriilor declarații. Din CV-ul oficial al lui Burduja sr., afișat pe site-ul unei companii pe care o controlează, lipsește orice referire la activitatea sa profesională dinainte de căderea comunismului.

După ce a fondat LSRS, Sebastian Burduja a mai înființat Fundația CAESAR și a lansat volumul „Între speranță și deziluzie”. El a lansat diferite inițiative la care au participat președinții Traian Băsescu și Klaus Iohannis, iar în 2015 a încheiat un protocol cu Ministerul de Externe pentru ”proiecte dedicate priorităţilor de politică externă”.

În 2016 a fondat partidul Partidul Acțiunea Civică a Tinerilor (PACT) și a candidat ca independent pentru Camera Deputaților, ratând însă intrarea în Parlament. În 2017 și 2018, Burduja a fost prezent la mitingurile anti-PSD din București.

În martie acest an, partidul lui Burduja a fost înghițit de PNL. În afara lui Burduja, nici un alt membru PACT nu a primit funcții de conducere în PNL.

În ceea ce privește experiența profesională, Sebastian Burduja spunea într-un interviu pentru ViitorulRomâniei.ro că tatăl său i-a susținut studiile în SUA la Stanford şi Harvard. Ulterior, a lucrat ca asistent sau stagiar la Freeman Spogli Institute of Foreign Affairs, National Endowment for Democracy și Comisia Economică pentru Europa (UNECE) a ONU, McKinsey & Company. Apoi a fost Consultant management strategic la Dalberg Global Development Advisors și Specialist în Dezvoltare Socială, Regiunea Europa și Asia Centrală la Banca Mondială (Vezi aici CV-ul oficial al lui Sebastian Burduja).

UPDATE: DREPT LA REPLICĂ la articolul „Cine este Sebastian Burduja, noul șef al PNL Sector 1”

Ca urmare a publicării articolului menționat pe www.g4media.ro, în data de 15 iulie 2019, fac precizările de mai jos în virtutea dreptului la replică și a corectei informări a cititorilor dumneavoastră, cu rugămintea să le publicați de îndată:

 1. Afirmația „Sebastian Burduja…nu a avut niciun succes politic sau profesional major” este tendențioasă și bizară, cel puțin pentru cineva care ar avea curiozitatea să caute în spațiul public informații de bază despre cariera mea academică și profesională. În plan politic, la alegerile parlamentare am candidat ca independent în județul Neamț, în condiții extrem de grele, în fieful Arsene (PSD), obținând 4% (7000 de voturi), cel mai bun scor pentru un independent din toată țara. De asemenea, la alegerile locale din 2016, PACT a obținut mandate de consilieri în patru din cele zece localități unde a candidat, inclusiv la Bolintin-Vale („Bădălău country”), cu resurse minime și într-un timp foarte scurt, fiind înregistrat oficial cu doar câteva zile înainte de termenul limită pentru înscrierea în competiția electorală.

În plan profesional și academic, aveți o listă parțială de rezultate aici: https://www.burduja.ro/rezultate. Menționez că am absolvit printre primii Universitățile Stanford și Harvard, fiind susținut la Harvard de trei burse din partea universității, inclusiv David M. Rubenstein Fellowship. Informația este disponibilă în același interviu din viitorulromaniei.ro, pe care l-ați citat în articol spunând că studiile mele la Stanford și Harvard au fost susținute de tatăl meu.

După absolvire, am lucrat la prestigioasa firmă de consultanță Dalberg Global Development Advisors și apoi timp de peste trei ani de zile la Banca Mondială în Washington, D.C., fiind recrutat de echipa Social Development – Europe Central Asia (ECA) la sediul central, în urma unui proces competitiv. În această calitate, am contribuit în calitate de co-coordonator de proiect sau expert în cadrul a peste 20 de proiecte de asistență tehnică; rapoartele rezultate sunt publice și pot fi consultate pe site-ul Băncii Mondiale aici: http://documents.worldbank.org/curated/en/docsearch/author/m1229070. O parte dintre aceste proiecte au fost distinse cu premii speciale în cadrul Băncii Mondiale (http://www.worldbank.org/en/news/video/2014/03/19/presentation-reshaping-the-economic-geography-of-romania). De asemenea, în 2016 am fost admis pe primul loc la programul de doctorat în Economie și afaceri internaționale a Academiei de Studii Economice (ASE) București, fiind doctorand-bursier pentru ultimii trei ani.

În fine, în 2018 am câștigat bursa Millennium Fellowship din partea Atlantic Council, iar în 2019 bursa Marshall Memorial Fellowship din partea German Marshall Fund, ambele acordate în urma unei competiții globale (cu rate de admitere de sub 5%) liderilor cu înalt potențial din spațiul transatlantic. Acestea sunt doar câteva exemple ale activității mele din ultimii ani, care ar fi putut conta în formularea unei afirmații de tipul „nu a avut niciun succes politic sau profesional major”.

 

 1. Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) a fost lansată în cadrul unui eveniment public pe 8 ianuarie 2009, cu participarea unor persoane publice. Nici Liga, nici inițiatorii ei, nici miile de voluntari și zecile de mii de membri și alumni nu pot fi răspunzători pentru faptele acelor persoane. Puteați să oferiți, în locul sau în completarea unor informații trunchiate, un link la rezultatele LSRS, care vorbesc de la sine: https://www.slideshare.net/SebastianBurduja/liga-studentilor-romani-din-strainatateprezentarea-organizatieipptro. Sunt zeci de mii de tineri români care au beneficiat de pe urma programelor gratuite derulate de Ligă, iar acest lucru ar trebui să însemne mai mult decât speculații care au un singur scop: manipularea opiniei publice.

 

 1. Liga Studenților Români din Străinătate a fost, este și va fi o organizație complet apolitică, care are ca scop crearea unei comunități a studenților și absolvenților români din străinătate și sprijinirea tuturor tinerilor care doresc să îți continue educația peste hotare. Prin urmare, LSRS este obligată, prin misiunea asumată, să colaboreze cu toate instituțiile statului român care pot sprijini demersurile de susținere a tinerilor români din diaspora. Subliniez: cu instituții ale statului român, nu cu partide sau cu politicieni.

 

 1. Afirmația „Niciun alt Membru PACT nu a primit funcţii de conducere in cadrul PNL” este complet neadevărată. Iată doar trei exemple de membri PACT care au primit funcţii (unii dintre ei chiar in cadrul BEX de astăzi): Daniel Ciungu – Membru în Biroul Municipal Bucureşti (anunţat chiar astăzi, în cadrul aceleiași conferințe de presă, nu știu cum v-a scăpat informația); Valentin Ștefan – secretar general adjunct; Adrian Gabriel Pintilie, vicepreședinte PNL Giurgiu. În cadrul procesului de integrare a PACT în PNL o serie de alte poziții din cadrul PNL vor fi ocupate de membri PACT.

 

 1. Înțeleg tentația de a asocia brandul „Bancorex” cu numele tatălui meu și, pe principiul peren al pretinselor „origini nesănătoase”, cu mine. Pe de-o parte, am încredere că societatea românească a depășit tarele sistemului comunist, judecând fiecare om după faptele sale, nu după cum se numește sau de unde provine. Pe de altă parte, tatăl meu a explicat public (https://www.capital.ro/exclusiv-marinel-burduja-rupe-tacerea-in-scandalul-mome-1.html) activitatea sa în cadrul Băncii Române de Comerț Exterior, care nu are nicio legătură cu evoluția instituției de după momentul în care a fost înlăturat, tocmai pentru că s-a opus abuzurilor de la acel moment.

Îmi exprim speranța că aceste omisiuni au fost simple erori de moment și nu greșeli rău-intenționate, menite să dezinformeze și că veți respecta dreptul cititorilor G4media, față de care am un respect deosebit, de a avea acces la informații complete, prin publicarea integrală a acestui drept la replică, în cel mai scurt timp.

Foto sus: Sebastian Burduja (Contul personal de Facebook)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

45 comentarii

 1. Am spus și repet: pnl aceeași cloaca de tip pesedisto-aldista cangrenata de foști comuniști, securiști și mai nou loazele lor. Aceeași infecție coafata puțin de rareș bogdan. Păcat românii încă dorm în prostia lor și au permis acestor nemernici să ajungă cu atâta fast în parlamentul european. Dar vine ea vremea deconturilor.

  • Hai cu noi in alianța: in public ne exprimam cel mai vizibil

  • PSD=PNL = aceeasi mizerie, aka USL

  • PNL=USL=FSN
   O adunatura de comunsti mascati ca liberali+ mafia portocalie PD. Acest june e doar exemplar clasic de politruc securist penelist

  • „Loazele lor” is la USR acum.

  • Ai dreptate. Citu a afirmat ca in companiile de stat PSD a produs un adevarat jaf. Membrii Consiliilor de administratie/ consiliilor de supraveghere, comisii de audit o multime de directori, toti platiti regeste. Si se pare ca PNL este pus sa faca ordine , astfel ca inlocuieste jefuitorii PSD-ului cu cei ai PNL-ului printre care se numara si acest Sebastian Burduja care s-a intors din SUA pentru ca e constient ca niciunde nu se poate castiga multi bani doar pentru dat din gura, ca la noi. S-a gudurat pe langa toate partidele si PNL_istii l-au primit cu bratele deschise, l-au si facut sef si acum au grija sa si castige niste bani fara munca. (Ce-ar putea face un absolvent al unei facultati de stinte politice la Transelectrica ?) Faptul ca spune ca a asolvit facultati de prestigiu din Statele Unite nu-mi spune nimic. Am mai avut o femeie harvardeza si am vazut de ce a fost in stare. Si ea a terminat economia nu stintele politice. Imi vine greu sa cred ca un absolvent Harvard sau Stanford sa doreasca sa revina in tara si sa renunte sa se realizeze pe plan profesional in Statele Unite. Si in Romania ce face, se gudura pe langa niste partide compromise, care au contribuit din plin la dezastrul tarii pentru niste functii politice sau administrative cu munca putina si venituri mari pentru Romania. Nimeni din cei care se realizeaza in Statele Unite nu revine in Romania. Doar care nu reusesc sau care stiu ca in Romania furtul sub toate formele lui este protejat de lege.

 2. Dați-i omului o șansă. A pornit dintr-un loc și a ajuns în altul, se mai întâmplă, oamenii se trezesc, evoluează. Dacă era să meargă cu pesediștii o făcea până acuma și era pe cai mari.

  • De fiecare data cand l-am vazut vorbind in ultima perioada chiar mi-a lasat impresia unui tip destept. A emis niste opinii decente si a venit cu niste idei bune. Si eu zic sa asteptam inainte sa judecam, tinand cont de cati dubiosi sunt prin PNL, Burduja chiar nu imi pare genul de care sa ne speriem.

  • vasile, nu stigmatizati in exclusivitate psd ul, pnl este aceeasi cloaca, dar de dreapta, cica. Pnl si psd au dominat de 30 de ani si ne-au adus in starea in care ne gasim.

 3. pentru ca USL exista !

  USL responsabila pentru tot raul de 30 de ani asupra Romaniei, lipsa de spitale si autostrazi
  singura opozitie impotriva USL a fost Basescu cu PDL (nu ca il ridic in slavi) dar asa a coalizat hotii sub o singura umbrela, dar tot cu hoti, dar poate un pic mai putin hoti

  PNL se dezice de PSD asa cu vorbele, in realitate PNL are aceeasi oameni ca PSD, dar astia vizeaza un alt target de populatie, daca PSD se adreseaza preponderet celor cu mai putin creier, bugetari, PNL „ataca” mediul privat, cei satui de PSD

  • Cum,basescu ?Nu e ala care a venit la voiculescu cu caciula in mana sa faca guvern dupa 2004?Vezi ca exista poze cu ei si ce umil statea chelul in fata varanului! Apoi,ca senator ,nu el a propus si a fost acceptat amendamentul la legile lui ciordache sa iasa toti puscariasii ce au peste 65 ani,adica frate-su si varanul,la pachet? Doi turnatori ordinari care au facut si inca fac rau tarii,fiecare in felul sau,pe parcela lui.nimic de ponta si prietenul sau traficeanu?Dubios cum orice om pus de pnl este puricat de postaci care se dau usristi cu +,dar cand jurnalistii dau de dubiosu la ciolos si barna ,sar sa spurce toti ce ii critica,facandu-i postaci psdisti si pnlisti.Nici macar dupa dreptul la replica nu va linistiti,”puristilor”!

  • Ești prea prost ca să înțelegi și din cauza asta formulezi opinii simpliste și care nu au legătură cu realitatea.

 4. Pnl aceeași cloaca de tip pesedisto-aldista cangrenata de foști comuniști.

 5. fostul puscarias voiculescu are o armata de soldati in slujba lui dar platiti de prostime.
  nu-i asa ca-i minunat ?

 6. bancorex… banca devalizata de baieti… sa se capitalizeze si ei…

 7. Angi serbanc, intre doua iesiri la proteste avea o descriere tare,, faina,, despre borduja aista.

 8. Nu ma indoiesc ca acest tanar este capabil. Dar chiar nu s-a gasit nimeni altul decat fiul tatalui care a devalizat o banca cu securistii lui ceausescu ? Pnl are polite de platit fostei securitati ? Psd a fost impanzit de comunisti, iar pnl de securisti. Cand se vor trezi romanii, sa nu mai voteze jegurile astea de partide?

  • Dar de capabilii de langa ciolos nu spui nimic?Als care a inregistrat partidul ,nu era si el fiu de securist,avocatul ala? Apoi alti prieteni buni de pe vremea cand ciolos era peunerist ,coleg cu funar,nimic,nimic?Ce de capabili la ciolos si barna in partid,numai unul si unul!

 9. Omul zile. Bancorex, Vociulescu etc…. deci are omul si ceva grade sau rude securiste.

 10. Pnl nu are cum sa evolueze cu golani ca asta. Evident, ne ducem catre un viitor in care pnl si psd nu vor mai exista. Securistii si comunistii si loazele lor nu au cum sa fie destepti. Prin natura lor sunt doar niste lichele. Prin evolutia societatii ei ar trebuie incet incet marginalizati si trimisi unde le este locul

 11. Bine că nu am votat cu PNL în 26….ăştia efectiv îşi bat p#l@ de noi după cum li se scoală….ce dracu nu mai ieşim în stradă???

 12. Sica , nu te desminti . Un Tanase S. nu era bun , sau este prea scolit si cinstit?

 13. Nu e scapare. Establishmentul romanesc. Copiii de doctori cu mita, se fac doctori cu mita, copiii de avocati, judecatori cu mita se duc la drept ca mai apoi sa ia mita, copiii de militari cu pensii babane, se pensioneaza la 40 de ani cu pensii babane, notarii isi creaza locuri pentru copii de la nasterea lor. Asta e Romania actuala. La Bucuresti, Iasi, Cluj, Timisoara, exista o patura subtire de „middle class” care nu-s la stat dar au bani si acestia pompeaza masiv in ore pentru copii, doar-doar. Dar si copiii astia – sansa lor e peste hotare sau la privat acasa. Pacat.

 14. Si de bursa de la Stanford ce zice baiatul lu’ tata?
  Ca vad ca povesteste doar de bursele care ii convin. Iar despre acceptarea la doctorat la universitatiile din Romania capusate cu clanuri ca in epoca medievala, in locul unei progenituri a fostei nomenclaturi comuniste eu m-as abtine sa ma laud cu „locul 1”. Cine stie, cineva cu prea mult timp liber ar putea verifica ce se mai ascunde si pe acolo.
  Cat despre burse externe, parca si progeniturile „impuscatului” cu fular au mers pe baza unor burse de la fundatii care erau sponsorizate la randul lor de Voiculescu.
  Iar despre comunist/securistul de Burduja senior am avut „onoarea” sa il cunosc in Raiffeisen. Un comunist decrepit care intr-o meritocratie nu avea ce sa caute pe pozitiile pe care le-a ocupat. Poate ne povesteste cu ce s-a ocupat inainte de ’89, ca sa il admiram mai mult…

  • O mizerie de articol. Omul asta se zbate sa faca ceva. Cel mai frumos este sa vorbesti despre oameni pe care nu i-ai intalnit niciodata.
   De la G4media ma asteptam la profesionalism.
   De azi nu mai citesc G4Media.

  • @Daniel,ai mare dreptate,pe zi ce trece ma dezamageste faptul ca un site care promitea ,a ajuns sa concureze cu scursele latrinelor in ce priveste informatii neverificate suficient,pacat!

 15. Este fiul unui SECURIST! Pentru că numai un nenorocit de SECURIST putea să ajungă vicepreședinte la Bancorex! Acum bineînțeles că-i PNL/FSN.

 16. Daca SB are si caracter pe masura studiilor si experientei , PNL a facut o mutare foarte buna.
  Si asa vorba unui comentator de mai sus , la cite pocnitori sunt in PNL , cred ca SB este ultima grija.
  I-am citit anumite articole , este fara indoiala un baiat foarte inteligent si bine pregatit. Daca este dubios si fara caracter , in mod evident nu exista nimic in articolul G4Media care s-o dovedeasca . Foarte straniu articolul, parca il citeam pe Octavian Andronic , cind ne explica el cum a imprumutat-o Sebastian Ghita pe LCK sa dea avansul la o Skoda. 🙂
  Sunt dezamagit , mai ales ca am incredere in G4Media.

  • @Radu Bogdan este dezamagitor ,am aceeasi senzatie ca si cand ma uit la pescursele lui buble si chirieac si privesc gushabteve si ghitabteve,de latrina3 nu mai vorbesc!Nu mai spun de postacii care se dau usristi si +,nicio diferenta de cultura si caracter fata de postacii psd-alde,argmente iok, lozinca preferata:pnl=psd.

 17. Interviul din viitorulromaniei.ro (sic) in care tanarul Burduja isi destainuia planurile de viitor. In nici 3 ani a reusit sa dea din coate, mai cu o fundatie sprijinita de prietenii lui tata de la FSN, mai cu un partidulet de buzunar absorbit in PNL, iata cum ajunge sef de sector la PNL. Mai urmeaza un esec al PNL in alegerile locale in fata USR si il vedem promovat si la sefia PNL Bucuresti. De aici drumul e deschis in Parlament, pe urmele tatalui, sau de ce nu la urmatoarele alegeri pentru Primaria Bucurestiului.
  Viitorul suna bine…

  “Mă interesa foarte mult procesul de tranziţie al României, nu înţelegeam de ce lucrurile nu mergeau în ţară şi mă gândeam că mergând în America o să găsesc răspunsul la toate frământările mele. La vremea aceea, prin 2003, foarte greu puteai să studiezi în afara ţării. Sora mea mai mare a fost în America la studii şi am avut-o pe ea ca exemplu. Mi-am zis că dacă ea a putut, pot şi eu.

  Totuşi, nu oricine îşi permite să studieze în America, unde taxele sunt exorbitante. Tu cum ai reuşit?

  E un mare efort financiar pentru oricine să studieze în America. Am avut norocul că părinţii şi bunicii mei au făcut acest efort financiar pentru a mă susţine acolo. Tatăl meu lucrează de 20 ani în sectorul bancar, el mi-a oferit o bună parte din resursele financiare, iar mama mea este medic de familie. Sunt conştient că puţini români au acest privilegiu şi pentru asta o să le fiu toată viaţa recunoscător. Nu e simplu pentru niciun părinte să aibă copilul departe de casă, mai ales peste un ocean, dar cred că ei au văzut în asta o şansă care nu se poate rata. În perioada în care am urmat studiile, adică 2004-2008, costurile se ridicau undeva la 30.000 de dolari pe an. Între timp aproape că s-au dublat.“

  Iata ce zicea baiatul lui tata in 2015. Pentru progeniturile unui securist, parte a falimentului Bancorex cot la cot cu restul emanatiilor revolutiei, care au sarit la sotronul vietii cateva trepte pentru ca “taticul” le-a oferit o educatie in SUA am 0 respect.
  Dupa vremea comunistilor se pare ca urmeaza mostenirea tarii catre progeniturile lor. Chiar s-au terminat toti tinerii inteligenti si cinstiti din Romania ca e nevoie sa ne lasam condusi tot de urmasii comunistilor?
  Sa ne spuna Tianu daca taticul a fost membru de partid, de plangea cu lacrimi de crocodil de bucurie la Revolutie in Pietricica.

 18. ”Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) a fost lansată în cadrul unui eveniment public pe 8 ianuarie 2009, cu participarea unor persoane publice. Nici Liga, nici inițiatorii ei, nici miile de voluntari și zecile de mii de membri și alumni nu pot fi răspunzători pentru faptele acelor persoane.”
  Adică a chemat niște securiști și pesediști la lansare, dar nu e responsabil pentru faptele acelor securiști și pesediști :))

 19. Chiar si marele intelectual pro-Basist si analist/istoric al comunismului romanesc Vladimir Tismaneanu a recomandat cu cuvinte calde, pe coperta a patra, opera tanarului politician de la partidul lui Voiculescu! Retelele astea de relatii si cunostinte si…bani! Mare jurnalist si ambasador teuton la Berlin Emil Hurezeanu e de asemenea prezent pe coperta cu cuvinte de lauda, desi parca era in tabara anti-basista/USL-ista pe vremea aia! Trebuie sa fie o carte exrraordinara si un tip extraordinar individul asta, daca asa minti stralucite si antagonice il recomanda..ex-nihil!

 20. Rares, se aude acolo la tine? Il vezi pe omul asta? Uita-te bine la el, ca tinteste pt 2024 aceeasi functie ca tine si ghici ce: m@fi@ cu epoleti are ochi (buni) pt el…..din pacate!

 21. Asta este societatea din Romania, bazata pe relatii de pile. Toate odraslele fostilor comunisti si securisti au profitat de relatiile lui taticu’ si mamica. Sistemul s-a intins ca o panza de paianjen.
  Sistemul se perenizeaza, cei care au fost promovati prin pile vor promova la randul lor tot pilele.
  Din pacate, cel mai mare partid din opozitie, PNL, continua sa practice aceeasi mizerie.

 22. Evident, ”n-a mancat salam cu soia”, asta era sloganul comunist infect prin care in anii ’90 oameni ca Ion Ratiu au fost alungati cu pietre din tara asta. Remarc aici o seama de mizerii care partial s-au spus si impotriva lui Andrei Caramitru. Nu este bun acest om, nici Andrei Caramitru nu este bun, noua ne place fiul dnei Dancila, infipt la Curtea de Conturi, noua ne place fiul dnei Plumb, noua ne plac progeniturile lui mircea cosma din Ploiesti, hot istoric, astia ne plac noua, noua ne place increngatura de copii si neamuri de la Tarom.
  PS. Scrieti in articol ca nu se cunosc detalii despre activitatea tatalui inainte de ’90, insa chiar voi dati referintele prin link-ul catre firma de consultanta, despre care spuneti ca este ”controlata” de tata. Prin folosirea cuvantului ”controlata”, induceti ideea de coruptie si alte prostii. Pai e firma omului, el si-a facut-o si o administreaza, ce ”controlata”? Un om cu doua facultati, una de ASE si alta de drept, facute pe bune, nu la facultati din Balti, n-are voie sa-si faca o firma de consultanta? Stie cineva cum se intra la ASE inainte de ’90? Pai va spun eu, erau 10 pe loc, si tatal lui a intrat la ASE. In ’86 isi incepe ”cariera bancara, ca Inspector al Băncii de Investiții.”, extras din referinte.
  Mai scrieti ca in 2009, cand Sebastian Burduja si-a lansat liga studentilor din strainatate, a invitat la eveniment pe ”Dan Voiculescu, Mircea Geoană, Sebastian Ghiță, Mihai Gâdea”, pai cine erau aceste pers0naje acum 10 ani? Erau politicieni de vaza, antena3 era un post de televiziune normal, nu latrina de azi, Mircea Geoana era candidat la prezidentiale, iar acest Sebastian Burduja era un tanar de 24 de ani, care intreprindea o actiune publica si voia sa aiba vizibilitate media. Personal, mi se pare ca ”dreptul la replica” desfiinteaza destul de mult din expunerea megativa pe care i-o faceti acestui om, G4 Media.

 23. @Gabriela Constantinescu : cand aud de „un om cu doua facultati” cum zici tu acolo imi dau seama din start ca e un impostor si ca nu a facut niciuna cum trebuie ci a vanat niste diplome, numai genul asta de oameni slabi, parveniti si cu pile si relatii de familie reusesc imposibilul asta de a face doua facultati (aproape) simultan, la zi sau chiar la distanta, a conduce organizatii studentesti, crea ONG-uri, protesta civic si bineinteles trai viata de tanar de bani gata totul in timpul scurt a unei zile de 24 de oar la gloriasa varsta de 20 si ceva de ani!….Si asta doar pentru valoarea birocratica a unei hartii care la stat iti asigura CV si prestigiu si functii pd scara ierarhica, cat si acces la niate retele cum e cazul cu ASE si Dreptul! Sunt mai multe exemple, nici macar nu e singurul exemplu de odrasla parvenita, abia acum intra in angrenaj generatia lor si dospeste tara de ele!

 24. Citesc comentariile de aici si raman absolut socat de ignoranta si agresivitatea unei audiente pe care o consideram peste medie. Este (neplacut) impresionant si maniera in care a fost scris articolul si in care s-au ignorat detalii care pot fi gasite foarte usor pe Google.

  Nu termini Stanford si Harvard din intamplare (mai ales printre primii), si nu ajungi sa lucrezi la World Bank si celelalte organizatii mentionate tot din intamplare. Pentru oricine a studiat/lucrat in strainatate o perioada, este clar cat de multa munca trebuie depusa ca sa ajungi la realizarile astea. Si nu cred ca daca el nu era „pe bune” ar fi muncit toata viata (si academic, si profesional) ca sa se intoarca in Romania sa mai fure putin.. Cmon, really? Cu background-ul asta putea sa castige in strainatate cat nu pot astia sa fure in Romania, ganditi putin cu mintea voastra 🙂

  Mi-ar placea sa vad un articol revizuit, mai ales din partea unei publicatii ca G4Media, din partea careia ma asteptam la profesionalism si integritate. Pana sa citesc dreptul la replica, articolul a avut exact tonul site-urilor de propaganda, you’re better than this.
  Btw, am votat cu USR si voi continua sa votez cu ei, dar Sebastian chiar merita o sansa. Vom vedea cand va avea o functie mai mare in PNL.

 25. Aici e treaba de secu si cascaval ,,cumetasilor. Putea sa fie si surdo-mut.
  ..daca tatasu e smecher doar nu il baga la frizerie.Nu ???? BRAVO LUI – NOROCU LUI

 26. In ce timpuri traim ! Din cauza banilor toata lumea a luat-o razna. Nu mai exista omenie ci doar interes. Nu mai exista dragoste…totul e ,,ca la piata”..Nu traieste nimeni vesnic pe pamant. Asta e parerea mea.

 27. Nu toti gandeac ca tine Diana. Sunt oameni care te-ar sfasiia cu zambetul pe buze. Stii ? Nu mai exista suflet, banii le -au luat mintile .

 28. Lumea s-a schimbat foarte tare si asta din cauza banilor. In ziua de astazi nu mai exisra dragoste sincera ci doar INTERES.