G4Media.ro

Cine este judecătorul care l-a salvat de acuzațiile de plagiat pe premierul…

Foto: Facebook/ Marius Iosif

Cine este judecătorul care l-a salvat de acuzațiile de plagiat pe premierul Ciucă. Foști colegi: Un magistrat care a gravitat în jurul politicienilor liberali de la Iași și care a vânat funcții publice întreaga carieră

Judecătorul Marius Iosif, cel care a anulat sesizările de suspiciuni privind plagiatul din teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă, este caracterizat de foștii colegi ca un magistrat care a gravitat în jurul politicienilor liberali de la Iași și care a vânat funcții publice întreaga carieră, scrie jurnalistul Virgil Burlă pentru Radio Europa Liberă.

Foștii colegi își aduc aminte că, în timpul mandatului de șef al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Marius Iosif a fost protagonistul unui scandal după ce a promovat ca ofițer trei tinere în urma unui examen trucat.

„La prima vedere pare un neadaptat. Ne-am mai întâlnit la diverse sindrofii, apropiat de PNL, grupul de la Iași. După scandalul cu examenul trucat a căzut în dizgrație în ANP. Cred că suferea de sindromul omului care ajunge brusc șef și nu știe cu ce se mănâncă funcția. Era perioada când magistrații se înghesuiau la ANP pentru salarii și pensii mai mari”, ne-a declarat un cunoscut al judecătorului Iosif.

Altă persoană care a avut de-a face cu el susține că acesta este un „politruc al justiției” și că nu este surprins de soluția pe care a dat-o în cazul plagiatului premierului Ciucă.

„A venit în minister odată cu Tudor Chiuariu. Era apropiat de Iulia Scântei, actual judecător CCR și de Relu Fenechiu, fost ministru al Transporturilor. Au modificat atunci regulamentul pentru concursul de notari publici și cel al executorilor judecătorești. Apoi a fost numit președinte al Comisiei de Inventariere a arhivei SIPA”, ne-a declarat alt cunoscut al lui Iosif.

„Totul a fost aranjat. Nu mai avea nimic de pierdut știind că pleacă la pensie. Rog să vă aduceți aminte de clasarea dosarului „10 august” dată de procurorul Doru Stoica, sau de soluția pronunțată în cazul avocatului Robert Roșu, căruia i s-a admis o cale extraordinară de atac. După ce au dat soluțiile, Stoica și Pistol s-au pensionat fără probleme”, ne-a mai declarat sursa respectivă.

Potrivit declarației de avere de anul trecut, judecătorul a primit în 2020 de la Tribunalul București un salariu de 168.000 de lei, adică 14.000 de lei net pe lună.

Având în vedere că pensia magistraților reprezintă 80% din venitul brut pe lună, rezultă că acesta va încasa o pensie de cel puțin 16.800 de lei pe lună, adică 3.400 de euro.

L-am contactat pe judecătorul Marius Iosif pentru un punct de vedere privind repartizarea dosarului. „Nu vă cunosc, nu știu cu cine vorbesc, nu știu dacă sunteți cel care v-ați prezentat, e o greșeală”, ne-a declarat judecătorul Iosif, după care a închis telefonul.

Context

G4Media a dezvăluit, luni, că dosarul în care premierul Nicolae Ciucă a solicitat anularea sesizărilor de plagiat din teza sa de doctorat a fost ”direcționat” spre un anumit complet, condus de judecătorul Marius Iosif, după cum au explicat pentru G4Media.ro surse din sistemul judiciar.

Pentru ca judecata să ajungă pe masa lui Iosif și să fie trucat procesul de repartizare aleatorie a dosarului, a fost folosită metoda ”coperta”, cunoscută de mai multă vreme în sistemul judiciar, au mai explicat sursele citate.

În final, magistratul Iosif a luat decizia pe care Ciucă și-a dorit-o, o premieră în jurisprudență. G4Media.ro a dezvăluit, săptămâna trecută, că, în trecut, Iosif a fost promovat în mai multe funcții guvernamentale de PNL, formațiunea al cărei presedinte este, în prezent, chiar Nicolae Ciucă.

La scurt timp după dezvăluirea G4Media.ro, Iosif a depus la Consiliul Superior al Magistraturii o cerere de pensionare, care se află încă pe masa secției de judecători a CSM. Între magistrat și actualul Guvern al premierului Ciucă mai există o legătură, descoperită de G4Media.ro: până anul trecut, Marius Iosif și Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Executivului, numit în funcție de același Ciucă, au fost membri ai aceleiași Loje Masonice.

După ce G4Media.ro a solicitat un punct de vedere de la Curtea de Apel București despre indiciul manipulării repartizării aleatorii din dosarul Ciucă, de pe portalul instanțelor a fost ștearsă dovada în acest sens, iar acest lucru a avut loc sâmbătă, 25 iunie, într-o zi nelucrătoare.

Citește integral

EXCLUSIV Cum a fost direcționat dosarul premierului Nicolae Ciucă prin metoda ”coperta” către judecătorul Marius Iosif, care s-a pensionat imediat după ce a anulat sesizările de plagiat / Plus: Până anul trecut, Iosif și purtătorul de cuvânt al Guvernului au fost colegi în masonerie

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. scoala lui Tudorel

 2. iosife : esti o jartea penala! cu insi ca tine JUSTITIA DIN ROMANIA ESTE O PAPUSICA GONFLABILA!

  • Pentru ,PNTCD este ….,,Ca să facă ce a produs Dejeu ca ministru de interne ce a trimis forța de represiune spre a agresa pe cei ce își cereau drepturile. In orice caz au fost o dezamăgire pentru cele de mai sus dar și pentru recursul la trecut.Am văzut un tânăr pus să poarte pancarte față și spate cu anunțuri ce ii interesau pe țărăniști iar pe fizionomia acestuia de citea o mare jenă.Asa își aminteau domnii țărăniști că era prin anii 1930/1940.Au intrat în desuetudine( adicătelea in contrast cu timpurile )

 3. Aceasta loaza are pensie de mii de euro. O “merita”. Prostii o platesc.
  Robo a reusit sa faca Romania un stat esuat aproape complet. Ce mostenire lasam copiilot nostri? Prostie, neam prostie si taptrap.

 4. El si sistemul care permite merita sa fie scosi in piata publica si cautati la gingii si masele

 5. Nu am probe dar părerea mea este ca acest “om al legii” , este doar un MAGISTRAT PROFUND CORUPT.
  Partea proasta este ca ne mai costa și 3400 de euro pe luna, pensia lui nesimțita și nemeritata.

 6. Agariciu ăsta sigur are un loc asigurat la CCR…

 7. Degeaba are doctorat, Ciuca este un individ lipsit de limbaj, cultură și și mai ales capacitate organizatorică. Nici măcar nu arata ‘ilustra’ pregătire militară. Se comportă gândește și vorbește că un simplu răcan.

 8. Vedeti cum functioneaza sistemul, adus in ANP si pe filiera Chiuariu si Iulia Scantei actual judecator la CCR.