G4Media.ro

Cine e Radu Mihaiu, surprinzătorul primar al Sectorului 2: Un tânăr IT-ist…

Cine e Radu Mihaiu, surprinzătorul primar al Sectorului 2: Un tânăr IT-ist care vrea să facă spații verzi, parcări și piste de biciclete, plus un mare parc de business

Radu Mihaiu este noul primar al Sectorului 2 din București, potrivit exit-poll-ului CURS Avangarde. Are 43 de ani și este un apropiat al lui Dan Barna. Antreprenor în IT din 2006, firma sa dezvoltând aplicaţii în educație, jocuri video, de monitorizare a prezenţei la grădiniţă, magazine online. În guvernul Cioloș, a fost secretar de la stat la Ministerul Fondurilor Europene, făcând echipă cu Cristian Ghinea.

A contribuit la dezvoltarea sistemului IT critic pentru absorbţia de fonduri europene și s-a implicat în Comisia de Tăiat Hârtii a USR, care a generat proiecte de lege pentru de debirocratizare şi digitalizare. A publicat în format deschis toată arhiva de contracte pe fonduri europene și a pus bazele acreditării autorităților de management din Ministerul Fondurilor Europene.

A concurat cu Neculai Onțanu (Partidul ADER, fost primar trei mandate în sector) și Dan Cristian Popescu (ex-PNL, susținut de PSD).

Este președinte al USR Sector 2.

Principalele proiecte ale lui Radu Mihaiu în campania electorală:

– renunțarea la taxa de habitat și revenirea la un tarif rezonabil pentru serviciul de salubrizare pentru cetățeni și pentru agenții economici

– Revizuirea de urgență a contractului cu operatorul de salubritate Supercom

– relocarea Uzinei de Reparații Atelierele Centrale STB și lansarea unui concurs de revitalizare a zonei într-un cartier de business

– Măsuri pentru eliberarea trotuarelor: eliberarea în zonele intens circulate pietonal, refacerea/repararea trotuarelor deteriorate.

– Crearea unui portal unde cetățenii pot vedea lista locurilor de parcare, starea lor (liber/ocupat), pot depune cerere online și pot achita online taxa de închiriere. Licitație publică transparentă pentru locurile de parcare de la primărie, pentru a se evita orice suspiciune privind relații clientelare în acest domeniu.

– Sensuri unice pe străzile sectorului, în urma unui studiu de trafic realizat împreună cu Direcția Rutieră a Poliției.

– Bulevardul Dimitrie Pompeiu va fi transformat în bulevard cu sens unic, o banda fiind alocată navetelor, autobuzelor și mașinilor speciale.

– Parcări securizate pentru biciclete în zonele rezidentiale

– parcări de tip Park & Ride la intersecția autostrăzii A3 cu Petricani + pasaj pietonal subteran sub Petricani pentru a ajunge la tramvai, spre Dimitrie Pompeiu + navete speciale ce fac legatura dintre aceasta parcare, metrou Pipera, Gara Herăstrău, Fabrica de Glucoza, Park & Ride

– piste de biciclete integrate în circuitul de mobilitate urbană (ex: Obor – Șoseaua Colentina – Doamna Ghica – integrare cu pista de pe Șoseaua Petricani; Ștefan cel Mare – Barbu Văcărescu cu ramificație pe bulevardul Lacul Tei) pentru a permite locuitorilor să se deplaseze cu bicicleta de acasă la serviciu, dar și către zonele de agrement (Parcul Circului, Tei, Plumbuita);

– parcări de tip Park & Ride pentru cei care fac vin să muncească în București, ca alternativă la tranzitarea orașului cu mașina, în zonele: Cora Pantelimon (finalizată lucrarea începută deja), ieșirea autostrăzii A3 spre Colentina (str Gherghiței, str Mihai Tudor), ieșirea autostrăzii A3 spre Petricani, intrarea în Colentina din Voluntari (Colentina 459).

– construcția liniei de tramvai Titan – Piața Delfinului – Doamna Ghica – Petricani – Pipera, care va uni cele 3 mari cartiere: Pantelimon, Colentina și Tei

– reamenajarea malurilor salbei de lacuri din Estul Sectorului 2: Fundeni (inclusiv Insula Fundeni), Dobroești, Plumbuita (inclusiv Insula Plumbuita) și malul nordic al lacului Tei. Propunerile de reamenajare includ: promenadă și pistă de biciclete pe pornind din Parcul Pantelimon pe întreaga lungime a malurilor până la Palatul Ghica Tei, unde se face joncțiunea cu pista de biciclete de pe Șoseaua Petricani, respectiv secțiune de promenadă și spațiu de picnic/mese în aer liber și spațiu verde pe malul nordic al Lacului Tei, care să deservească și zona de business Pipera.

– identificarea și revitalizarea spațiilor publice abandonate de mici dimensiuni (în parteneriat cu asociații profesionale / ONG-uri active în domeniu/ grupuri civice de inițiativă). Se încurajează crearea unei rețele de asociații comunitare pentru implicarea activă a cetățenilor

– identificarea și revitalizarea spațiilor private abandonate si vom încuraja plantarea de copaci pe aceste terenuri

Foto: Radu Mihaiu (InquamPhotos / George Călin)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

11 comentarii

  1. Nimic despre leagea achizitiilor publice?
    Primarul doar semneaza, fara sa-i pese de suma, cine-i opreste pe cei care receptioneaza sa confirme ca suma cheltuita e conforma?

  2. Bravo, Radu Mihaiu, bravo USR !

  3. Gadea la A3 are un nod in gat si Pieleanu iar le-a nimerit in sondajele lui. 😤😤😭😭🤑🤑😂😂😂.S-a prezentat si Ciocolax proaspăt bărbierit. Iti vine sa râzi de ceea ce debiteaza.

  4. Sa stearga pistele de biciclete de pe trotuarele de la mine de pe Stefan cel Mare
    Sa le puna pe carosabil sau sa faca unele reale

  5. Tanar pomanagiu ce nu plateste impozitul pe venit de 10 %.

    • Da ma, noi care aducem bani in tara si lasam pentru sanatate si somaj sume cu 4 cifre lunar suntem pomanagii si voi care va uitati sa mai mareasca guvernul cate ceva sunteti adevaratii contribuitori.

  6. Dupa ce PSD s-a fript cu promisiunile lor din care nu s-a realizat nimic, ceilalti vin cu ‘jucărele”(portal, verdeată, piste de biciclete). „Jucărelele” nu sunt (neaparat) priorităti, priorităti sunt spitalele, scoli si mijloace pt educatia online, modernizarea pietelor pt a indeplini standardele de igienă si alte obiective si masuri importante de care este nevoie in multe regiuni ale tării.

    • Totusi jucarelele astea de care vorbesti sunt lucruri de care te lovesti zi de zi. Faptul ca nu sunt trotuare pe care sa poti circula e o problema zilnica, la fel si toata mizeria de care te lovesti pe strazi. La piata poate ma duc o data pe saptamana dar la birou trebuie sa ajung zilnic. Toate sunt importante, omul a vazut niste probleme si a gasit niste solutii pe termen mediu. Hai sa nu ne mai asteptam la promisiuni nerealiste pentru absolut tot ce nu merge si sa ne concentram pe lucruri palpabile care se pot realiza si pe care le putem urmari si verifica si noi ca se intampla.

    • Am văzut la alţii cam aceleasi oferte: verdeaţă si piste de biciclete, probabil devine o modă, asa cum a fost mai demult moda inlocuirii bordurilor. Intr-un fel, e ca si cum, la ora de matematica, vine careva si spune:”dom’ profesor, nu am rezolvat exerciţiile pt acasa, dar am facut un covoraș de hartie, sau o lucrare de traforaj”.

  7. Am fost socat sa vad recent ca bd. Dimitrie Pompeiu a ramas neschimbat timp de 9 ani de cand nu mai trecusem prin zona… Acelasi trotuar mizerabil, linia de tramvai neintretinuta, oribil pentru o zona unde multe firme de IT isi desfasoara activitatea, care contribuie la buget prin taxe si impozite.
    Sper sa arate altfel zona cand o sa mai trec acolo, succes domnului primar.