G4Media.ro

Cine e primar când nu e primarul? Viceprimarul și administratorul public din…

Sursa foto: Pixabay

Cine e primar când nu e primarul? Viceprimarul și administratorul public din Brașov vor să fie primar atunci când titularul e în concediu de odihnă

Viceprimarul Braşovului Sebastian Rusu şi administratorul public al municipiului Adriana Miron spun că, fiecare dintre ei, este înlocuitorul primarului Allen Coliban, în aceste zile, în care edilul şef este în concediu de odihnă, relatează Bună Ziua Brașov. Disputa dintre cei doi a ajuns și la Instituția Prefectului.

Viceprimarul Sebastian Rusu invocă o hotărâre de Consiliu Local Braşov din luna noiembrie a anului trecut, prin care este desemnat înlocuitor de drept al primarului, iar administratorul public îşi bazează argumentul pe o dispoziţie de primar.

Joi, într-o conferinţă de presă, Rusu l-a acuzat pe primarul Allen Coliban că i-a delegat atribuţiile administratorului public, încălcând astfel legislaţia în vigoare.

Nemulţumit de această situaţie, Rusu deschis o acţiune în instanţa de Contencios.

Potrivit unui document emis de prefectură se arată că „în conformitate cu prevederile Codului Administrativ, exercitarea temporară a atribuţiilor conferite primarului în situaţiile expres prevăzute de lege, sunt exercitate de către viceprimarul – înlocuitor de drept desemnat de către Consiliul Local prin hotărâre. Cu privire la actul adiţional la contractul de management între primarul municipiului Braşov şi administratorul public, vă facem cunoscut faptul că acest act adiţional trebuie însuşit printr-o dispoziţie de primar, dispoziţie care nu a fost comunicată Instituţiei Prefectului Judeţului Braşov”.

Administratorul public al judeţului, Adriana Miron, a spus, în schimb, că respectiva dispoziţie există.

De asemenea, ea a menţionat că viceprimarul poate prelua, temporar, atribuţiile primarului în cazurile prevăzute de lege.

„Pe durata concediului de odihnă, este de domeniul evidenţei că primarul nu îşi pierde temporar calitatea de primar şi nici nu se află în imposibilitate de exercitare a mandatului astfel încât, de drept, atribuţiile primarului să fie exercitate de înlocuitorul de drept numit de Consiliul Local”.

Sursa foto: Pixabay

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter