G4Media.ro

Cine e Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, cel care a girat…

Sursa Foto: Facebook

Cine e Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, cel care a girat pentru podul prăbuşit de la Luţca: un baron clasic al PSD, condamnat la 8 ani şi 4 luni pentru comisioane din contracte, prieten cu Dragnea cu care mergea în vacanţe, agresiv şi cu limbaj suburban

Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene – cel care a finanţat prin PNDL şi a “garantat” podul de la Luţca, prăbuşit la 7 luni de la inaugurare – este considerat a fi unul dintre baronii locali ai PSD, în sensul devenit clasic: probleme de corupţie, contracte cu dedicaţie, relaţii apropiate cu oameni de afaceri cărora le-a încredințat contracte de zeci de milioane de euro, agresiv şi cu limbaj suburban la adresa celor care l-au criticat precum G4media.ro şi fosta sa colegă de partid, Ana Birchall.

Problemele penale ale lui Ionel Arsene

Pe 8 aprilie, în acest an, baronul PSD a fost condamnat la 8 ani şi 4 luni de detenţie efectivă în dosarul de corupţie de Tribunalul Bacău, însă decizia nu este defintivă. Apelul se va judeca la Curtea de Apel din Braşov, a decis zilele trecute Înalta Curte care i-a admis lui Arsene cererea de strămutare a dosarului de la Curtea de Apel Bacău.

Dosarul lui Ionel Arsene a fost conexat după ce baronul PSD a fost trimis în judecată de DNA în două cazuri.

Într-unul este acuzat de trafic de influență, după ce, în 2013, pe când era parlamentar și liderul PSD Neamț, ar fi primit 100.000 de euro de la Gheorghe Ștefan zis Pinalti, fost primar PDL în Piatra Neamț, ca să își folosească influența pe lângă conducerea ANI astfel încât Agenția Națională de Integritate să constate incompatibilitatea unui adversar politic. Era vorba de Culiță Tărâță, la vremea respectivă președinte PSD al CJ Neamț.

Potrivit unui referat DNA, Arsene a fost denunțat de Pinalti în 2017. Fostul primar le-a mărturisit anchetatorilor că Arsene a fost cel care a venit cu ideea să-l „aranjeze” pe Culiță Tărâță la ANI pentru că avea intrare la președintele din acea vreme, Horia Georgescu. Arsene ar fi avansat și costurile acestui plan: 100.000 de euro. Banii ar fi urmat să ajungă la Horia Georgescu prin intermediul lui Dan Turturică, redactor șef la România liberă în acea perioadă, și a consilierei șefului ANI. În referatul procurorilor DNA se arată și că Pinalti i-ar fi dat alte 15.000 de euro lui Arsene ca să-i dea lui Turturică. În schimbul banilor, ziaristul urma să publice articole denigratoare pentru Culiță Tărâță în România liberă.

Potrivit DNA, în iulie 2015, Arsene ar fi cerut și un comision de 5% din suma de 60 de milioane de lei, adică în jur de 3 milioane de lei, de la reprezentanții firmei Construcții Hidrotehnice SA Iași. Arsene urma să îi determine pe șefii de la Administrația Națională Apele Române să aloce suma respectivă pentru finalizarea contractelor dintre compania din Iași și administrațiile bazinale.

Arsene și-ar fi folosit influența asupa secretarului de stat Iulian Jugan de la Ministerul Apelor astfel încât Apele Române să aloce suma de 60 de milioane de lei pentru contractele cu firma Construcții Hidrotehnice SA din Iași.

Ionel Arsene a fost trimis în judecată pentru trafic de influență și într-un al doilea dosar penal. Potrivit DNA, în iunie 2015, Arsene, pe atunci parlamentar și lider al PSD Neamț, ar fi intervenit pe lângă primarul din comuna Icușești asfel încât firma care construia școala din localitate să subcontracteze lucrările de tâmplărie către o firmă agreată de Arsene. În februarie 2019, Tribunalul Neamț a conexat cele două dosare, apoi a trimis cazul la Tribunalul Bacău.

Relaţii apropiate cu oameni de afaceri şi contracte cu dedicaţie

Ionel Arsene are o relaţie de amiciţie de notorietate cu Gheorghe Vlasie zis Ginel, finul sau cumătrul său. Arsene i-a botezat un copil lui Ginel, potrivit presei locale. Cei doi au fost  suprinși și de paparazzi la un restaurant din București. Cuplul Arsene – Ginel este elocvent privind relația politician – om de afaceri.

Gheorghe Gh. Vlasie zis Ginel controlează Antrepriza de Construcţii pentru Drumuri şi Autostrăzi (fosta Aqua Parc) prin intermediul tatălui său, Gheorghe V. Vlasie, născut în 1948. Ginel a deținut compania direct până în 2013 când a cesionat acțiunile tatălui său, Gheorghe V. Vlasie. Aceasta pe fondul investigaţiei DIICOT care îl viza pe Ginel pentru aderare la grup infracțional organizat, evaziune fiscală și complicitate la spălare de bani la Tribunalul Neamţ.

În iunie 2016, DIICOT Neamţ a trimis în judecată 11 persoane, printre care şi Gheorghe Vlasie. Potrivit procurorilor, în perioada 2012 – 2015, Vlasie „a aderat la gruparea infracţională organizată de către inculpaţii Trifan George şi Trifan Vasile (parteneri de afaceri – n.r.) şi s-a folosit de mecanismele evazioniste controlate de către aceştia, direct sau indirect prin intermediul inculpatului Mihai Stan, în scopul degrevării ilegale a Aqua Parc de la plata sumelor datorate bugetului de stat cu titlu de taxe şi impozite”.

Firma controlată de Vlasie, Aqua Parc (actuala Antrepriză de Construcţii pentru Drumuri şi Autostrăzi), și o altă firmă controlată de el, Edil Ștef, sunt părţi responsabile civilmente în dosar, adică vor achita prejudiciul dacă fostul patron din acte va fi condamnat.

Aceasta nu le-a împiedicat pe aceste firme să obțină contracte de zeci de milioane de euro cu CJ Neamț condus de Arsene, dar și cu alte Consilii județene conduse de pesediști, precum CJ Bacău sau Galați. Contractele lui Ginel cu CJ Neamț au fost câștigate fie prin licitație cu o singură ofertă declarată admisibilă prin caietul de sarcini, fie prin selecție de oferte, fie chiar prin încredințare directă, potrivit unei analize a G4media.ro.

Specializarea lui Arsene și a oamenilor lui este construcția de drumuri, dar și afacerile cu balastiere. Prin interpuși, Arsene ar controla și televiziunea locală Tele M, percheziționată în 2017 de DNA Bacău în urma unor suspiciuni potrivit cărora plățile facute de firmele de construcții către televiziunea locală ar fi reprezentat, în realitate, un parandărăt către Arsene. Vezi o listă a contractelor acordate de CJ Neamţ, condus de Ionel Arsene, companiei controlate de finul lui, Ginel, aici.

G4media.ro a arătat şi că o altă companie din siajul lui Arsene şi Ginel a obţinut contracte de la CJ Neamţ sau de la primării conduse de edili PSD, cu finanţare de la Guvernul PSD condus de Viorica Dăncilă, prin PNDL (Programul Naţional de Dezvoltare Locală). E vorba de Mavgo Holding. Firma este unul dintre partenerii de afaceri ai companiei Aqua Parc (actuala Antrepriză de Construcţii pentru Drumuri şi Autostrăzi),  controlată de Gheorghe Vlasie. Până în ianuarie anul trecut, patronul din acte al Mavgo Holding a fost Florin Dumitru Pavel, un fost acționar la o firmă administrată de Vlasie.

Băgaţi şi în afaceri privind exploatarea resurselor subsolului

Până în aprilie 2020, firma Mavgo Holding a fost asociată în compania Zagra Mining, alături de Vasile-Sebastian Albulescu şi Vast Resources PLC cu sediul la Londra, administrată de Andrew Richard Prelea, fiul fostului consul onorific al României în Australia, George Prelea. Albulescu a cumpărat pachetul de 25% din acțiuni al Mavgo Holding la Zagra Mining și acum deține 50% din companie, alături de Andrew Richard Prelea. Vasile-Sebastian Albulescu este un prieten din copilărie al actualului ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu. Vezi detalii aici.

În 2019, presa semnala faptul că principalul obiectiv al firmei Zagra Mining ar fi fost exploatarea minei de grafit de la Baia de fier. Pe atunci, președinte al Agenției de Resurse Minerale era Gigi Dragomir, considerat omul impus la șefia ANRM de către șeful CJ Neamț, Ionel Arsene. Baronul PSD este și cel care l-a impus în 2018 la Ministerul Economiei pe Dănuţ Andruşcă, considerat unul dintre cei mai slabi miniștri.

Relaţia lui Ionel Arsene cu Liviu Dragnea

Este, iarăși, de notorietate. Potrivit unor surse, Dragnea și Arsene și-au petrecut împreună revelionul 2019 la Sinaia, apoi o vacanţă în Maldive, unde ar fi fost și Darius Vâlcov. O confirmare a faptului că Arsene îşi făcea vacanţele cu fostul lider PSD o găsim şi în motivarea condamnării baronului de la Tribunalul Bacău.

Deci ieri a venit din concediu, c-o fost plecat cu Dragnea”, este o interceptare din dosar, din 2017, a unui discuţii dintre doi subalterni ai baronului Ionel Arsene, potrivit motivării Tribunalului Bacău.

Dragnea şi Arsene au vrut să dea ordonanţă de amnistie şi graţiere

Potrivit motivării Tribunalului Bacău, fiul lui Pinalti, Gabriel Ştefan s-a întâlnit cu Arsene şi au discutat inclusiv despre soluţii astfel încât fostul primar din Piatra Neamţ să scape din penitenciar. În octombrie 2016, Pinalti tocmai fusese condamnat în dosarul Microsoft la 6 ani de detenţie.

Întâlnirea dintre martor (Gabriel Ştefan, fiul lui Gheorghe Ştefan zis Pinalti – n.r.) şi Arsene Ionel a avut loc în biroul acestuia din Consiliul Judeţean Neamţ , la sfârşitul lui ianuarie 2017. După ce a citit biletul, Arsene Ionel a zis că e ok şi tatăl său să stea liniştit întrucât PSD va da o ordonanţă de graţiere în zilele următoare”, se arată în motivarea Tribunalului Bacău privind condamnarea lui Arsene la 8 ani şi 4 luni de detenţie.

Agresivitate şi limbaj suburban

Anul trecut în aprilie, G4media.ro a relatat despre un contract de 85 de milioane de euro atribuit de CJ Neamţ companiei Mavgo Holding. Fostul ministru al Justiţiei, Ana Birchall, a share-uit articolul pe reţelele de socializare şi a cerut investigarea contractelor atribuite de CJ Neamţ. Imediat, a fost sunată de Arsene care a jignit-o şi ameninţat-o. În plus, Arsene a postat pe Facebook un mesaj în care jigneşte G4media.ro şi pe Ana Birchall.

Se pare că postările mele la adresa Guvernului incompetent al României au deranjat și, în consecință, leprele galbene au asmuțit publicații securistice să mă denigreze continuu și să mă acuze că aș fi implicat în fel de fel de afaceri!”, a scris Arsene despre G4media.ro.

Am mai văzut și o curcă securistă și urâtă cu spume că scrie despre mine pe facebook! Acestei javre securiste pot doar să-i recomand cu drag o carte care o reprezintă! Cartea se numește: „Suge-o, Ramona!„, a scris Arsene şi despre Ana Birchall.

Notă: Alex Costache este jurnalist şi la Ştirile TVR. 

Sursa Foto: Facebook

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

29 comentarii

 1. Arsene e si prietenul lui Ciolacu, Firea, Grindeanu sau Dancu, adica actuala conducere PSD.
  Nimeni din PSD nu i-a cerut sa demisioneze din functia de presedinte CJ Neamt dupa condamnarea de peste 8 ani de inchisoare pentru spagi, cica e „nevinovat pana la o condamnare definitiva”.
  De fapt, e acelasi model ca la PNL, care sustine in continuare penali ca „Tabla” Alexe sau Chirica.

 2. Turturică a ciripit ?

  • Păi nu vezi ce casa cu 3 etaje are?

 3. Adevărate valori de lumea a 3a

 4. OARE PRECINSTITA JUSTITIE CE A FACUT DIN 2013?AU TAIAT FRUNZE LA CAINI?DACA AM AVM FI AVUT O JUSTITIE CORECTA ROMANIA ERA DEPARTE.

 5. Un neica nimeni agramat si semi analfabet pe care PSD ul l-a facut om. Comunismul de rit nou produce asemenea specimene pe banda rulanta in Romania si pe unde mai este.

 6. A dat Putin de el, și-l va trimite și în Ucraina să fărâme podurile de pe acolo

 7. O pleavă de om, care nici n-ar trebui să poarte un nume…

 8. Chestiunea e ceva mai complexa.
  Din albia raului s-a extras balast la greu – fara autorizatie sau cu autorizatii date de prieteni (prietenii stiu de ce…) – ceea ce a modificat substantial profilul albiei si evident a slabit rezistenta fundatiei (atat cat o fi fost).
  Expertiza tehnica s-a facut pe bani putini (ca asa le place romanilor: ce-i aia sa dai milioane pe un studiu de fezabilitate? adica niste hartii… „consultanta” suna ca dracu, nu poti plati asa ceva daca esti un patriot adevarat decat unui prieten) si tot pe ochi frumosi. Ca oricum firma care executa lucrarea face tot ce (de fapt nu) se pricepe, dar nu conteaza, fiind selectata tot pe ochi frumosi.
  Un lant al slabiciunilor intretinut de >30 de ani de catre o majoritate care tot spera ca intr-o zi se vor satura astia de furat si ca din ce fura astia le pica si lor niste frimituri.
  Pai decat sa vina astialalti care n-au furat pana acum dar sunt flamanzi, mai bine sa-i lasam pe aia care au furat si pana acum. De la fsn-iliescu asta e ideea fondatoare a capitalismului

 9. O adevarata mafie care sustine nulitățile cum ar fi madam balon Soroceanu rostogolita prin toate funcțiile de conducere, oare cat mai suportam?

 10. Nu inteleg ce mai conteaza. Indiferent ce a facut, PSD tot peste 35% ia. Poporul considera ca este o facatura a ocultei mondiale

 11. De când e lumea,gunoiul se mătură.Deci e foarte simplu,să vină unul cu mătura!

 12. Dar oare votanții PSD chiar mai votează PSD sau votanții PSD sunt doar oameni de partid? Că ei au 1 milion de membrii, mă gândesc că dacă votează prietenii și rudele membrilor PSD, se fac voturile. Mai votează cineva mizeria asta de partid corupt?

  • …plus bugetarii,pomanagii sociali si pensionarii,ajung la 6,7 milioane de votaci bolșevici pnlpsd nelipsiți de la oricare alegere.
   Problema a fost(și este)trezirea celor 12,13 miloane de votanți. Cand a apărut usr au dat speranțe unora si frisoane altora dar in final au produs atâta lehamite că multi votanți au prefererat să nu mai bată drumul degeaba până la secția de votare acum 2 ani.
   Vrem nu vrem aur o sa fie o nouă experientă electorală..

 13. Justitia trebuie sa-i vina de hac acestui individ si acolitilor lui cat mai repede,sa nu apuce sa li se prescrie raspunderea penala.

 14. Prea lunga prezentarea…. pe scurt: un golan.

 15. Adica laturile perfecte pentru psd pnl!

 16. este portretul clasic al membrilor psd ajunsi in varful vrejului. ACESTA ESTE PSD : IMBUIBATI…HOTI…PUTREZI DE BOGATI ca deh! asta este social-democratia pe aici…MIMEAZA GRIJA PENTRU OAMENI…OFERA FIRIMITURI ROMANILOR SI ISI TRAG CARNEA MACRA PENTRU EI SI PENTRU ACOLITII LOR…din pacate modelul este copiat pana la identificare de celelalte partide…

 17. un baiat de la tara impostor. nu il califica nimic pentru functia respectiva. dar trupa locala ii voteaza in draci

 18. daca dai cu artificii in buncar sau pretinzi ca repari un pod, esti nevinovat, pentru ca primarul de sector trebuie sa stie cum sa verifice lucrarea

 19. Un nimeni, sau cum se zice prin Ardeal, un nime-n pod, văr bun cu nime-n drum Eugen!

 20. Acest specimen este un produs tipic PSD :parvenit, hoț, corupt, nesimțit, lingău, mincinos

 21. Romania, tara PSD-ului pentru multi ani de acum inainte.
  In f. multe locuri din tara sunt astfel de personaje, unele chiar mai nocive.
  Scapa cine poate.

 22. Nu i nicio diferență intre un oligarh rus și un baron român. Nici intre politrucul român si proslavnicul rus.Toți ăștia generează sărăcie,mediocritate si analfabestism funcional mujicimii votante

 23. Un analfabet tupeist, ca toți cei din PSD. E ținut in brațe de partid, ca are priza la alți analfabeți, care îl voteaza. Țara ne vrea prosti tocmai pentru asemenea alegeri. Și cu meditații, tot fără judecată și discernământ sunt.

 24. Ceausescu a fost impuscat pt mai putin…