G4Media.ro

O rețetă de succes: Dăncilă a dat banii, primăriile asfaltează, lucrările sunt…

O rețetă de succes: Dăncilă a dat banii, primăriile asfaltează, lucrările sunt făcute de o firmă apropiată baronului PSD de Neamț, Ionel Arsene, și finului său, Ginel / Contracte de aproape 100 de milioane de euro, numai în acest an

Firma Mavgo Holding din comuna Tașca, județul Neamț, a semnat contracte de 97 de milioane de euro, fără TVA, numai în acest an, cu instituții publice conduse în principal de primari sau șefi PSD, potrivit unei analize realizate de G4media.ro pe baza unor surse deschise (SEAP – platforma guvernamentală de transparență în achiziții publice, Registrul Comerțului, pagini de internet ale primăriilor și instituțiilor publice).

Potrivit SEAP, banii au venit în cea mai mare parte de la Guvern, prin Fondul de Dezvoltare și Investiții, în unele cazuri chiar pe ultima sută de metri a Guvernului demis Dăncilă, în toamna anului trecut.

Potrivit presei locale, Mavgo Holding este controlată de Gheorghe Vlasie, zis Ginel, aflat într-o relație de rudenie cu Ionel Arsene, președintele PSD al CJ Neamț, care i-a botezat un copil.

Cert este că firma Mavgo Holding este unul dintre partenerii de afaceri ai companiei Aqua Parc deținută de Vlasie, iar patronul din acte al Mavgo Holding, Florin Dumitru Pavel, a fost acționar la o firmă administrată de Ginel.

Lista contractelor din acest an:

 • 4 iunie 2020: compania Mavgo Holding, în asociere cu firma Routte Construct din Bacău, și-a adjudecat contractul în valoare de peste 1,75 milioane de euro atribuit de Serviciul public județean de drumuri Bacău pentru consolidarea cu ziduri de sprijin a drumului județean 241 A. Serviciul public județean de drumuri Bacău este condus de Lenuța Ardeleanu și se află în subordinea CJ Bacău, condus de Sorin Brașoveanu (PSD).
 • Pe 2 iunie 2020, firma Mavgo Holding a încheiat un contract de aproape 1,3 milioane de euro pentru modernizarea drumurilor comunale din localitatea Colonești, județul Bacău. Contractul a fost atribuit prin procedură simplificată, prin selecție de oferte. Doar Mavgo Holding a depus o ofertă. Comuna Colonești este condusă din 2004 de edilul PSD, Valentin Iancu Mârzac.
 • 24 aprilie 2020: Mavgo semnează un contract de peste 6,5 milioane de euro cu primăria comunei Dămuc, județul Neamț, pentru modernizarea a 18 kilometri de drumuri comunale din localitățile Dămuc și Trei Fântâni. Potrivit SEAP, banii au venit de la Guvern prin Fondul de Dezvoltare și Investiții. Contractul de finanțare a fost semnat pe data de 29 octombrie 2019, pe vremea Guvernului demis Dăncilă. Cabinetul Dăncilă a fost demis de Parlament pe 10 octombrie 2019, dar a asigurat interimatul până când Guvernul PNL, Orban 1, a fost învestit pe 4 noiembrie 2019. Comuna Dămuc este condusă din 2008 de primarul PSD, Anton Covasan.
 • 23 aprilie 2020: Mavgo Holding semnează un contract de peste 500.000 de euro pentru reabilitarea a două străzi din orașul Moinești, județul Bacău. Contractul a fost atribuit tot prin procedură simplificată, prin selecție de oferte, și doar Mavgo Holding a depus o ofertă. Municipul Moinești este condus de primarul Valentin Vieru de la ALDE, foști parteneri de guvernare ai PSD.
 • 7 aprilie 2020: compania Mavgo Holding, controlată de Gheorghe Vlasie zis Ginel, a câștigat licitația organizată de Consiliul județean Neamț, condus de cumătrul său, Ionel Arsene. Contractul de peste 85 de milioane de euro pentru modernizarea mai multor drumuri județene a fost atribuit în condițiile în care firma Mavgo Holding a fost singurul ofertant. Potrivit SEAP, ”sumele necesare realizării proiectului de investiții vor fi asigurate prin Fondul de dezvoltare și investiții, fonduri europene, guvernamentale și buget local”.
 • 9 martie 2020: Mavgo semnează un contract de peste 1 milion de euro cu primăria comunei Filipeni, județul Bacău, pentru modernizarea drumurilor din localitate. Doar firma Mavgo a depus ofertă. Comuna Filipeni este condusă de primărița PSD, Rodica Ambrosie.
 • 27 februarie 2020: Mavgo încheie un contract de aproape 700.000 de euro cu primăria comunei Buhoci, județul Bacău, pentru reabilitarea drumurilor din localitate. A fost, de asemenea, depusă doar oferta firmei Mavgo Holding. Localitatea Buhoci, județul Bacău, este condusă de primarul PNL, Cristian Iștoc.

Vezi mai jos pe larg detalii despre firma Mavgo Holding, Ionel Arsene și Gheorghe Vlasie zis Ginel.

Mavgo Holding este un partener de afaceri, un subcontractor al companiei lui Vlasie, Aqua Parc.

Spre exemplu, potrivit unui document al Corpului de control al Ministerului Transporturilor obținut de Newsweek.ro, în aprilie 2019, Compania de autostrăzi CNAIR, prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași, a atribuit fără licitație o lucrare în valoare de 54 de milioane de euro privind reabilitarea drumului național Bicaz – Poiana Largului asocierii de firme Aqua Parc – Mavgo Holding – Danlin XXL.

În iunie 2019, Consiliul Judeţean Galaţi, condus de Costel Fotea de la PSD, a atribuit un contract de aproape 24 milioane de euro pentru construcția șoselei de centură a orașului către asocierea de firme Aqua Parc din Neamț – Mavgo Holding din Neamț – Hydrostroy AD din Sofia, Bulgaria – Ideal Windows din Galați – Elite Consulting din Iaşi.

Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, firma Mavgo Holding este patronată de Florin Dumitru Pavel. Până în ianuarie 2014, Pavel a fost acționar și la firma Edil Ștef CDP din Săvinești, administrată la acea vreme de Ginel Vlasie.

Firmele controlate de Vlasie, Aqua Parc și Edil Ștef CDP, sunt judecate pentru evaziune și spălare de bani la Tribunalul Neamț. Vlasie este judecat și el pentru aderare la un grup infracţional organizat, evaziune fiscală în formă continuată şi complicitate la spălare de bani. Au termen abia pe 4 septembrie 2020.

În rechizitoriul din 2016 împotriva lui Vlasie, procurorii DIICOT notau că firma Edil Ștef a fost administrată de Vlasie.

„În perioada 2013 – 2014, în calitate de administrator al Aqua Parc şi Ştef Edil CDP, a înregistrat în contabilitatea societăţilor comerciale respective achiziţii cu caracter fictiv de la (…), în sumă totală de 5.335.032,26 lei, fapt ce a condus la crearea unui prejudiciu bugetului de stat în sumă de 1.708.026,48 lei”, se arată în rechizitoriu.

Mavgo Holding este asociată într-un proiect minier cu o companie britanică reprezentată de fiul fostului consul onorific al României în Australia și cu un amic și fost partener de afaceri al ex-premierului, Sorin Grindeanu.

Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, compania Zagra Mining are următorii acționari:

– Vast Resources cu sediul la Londra, administrată de Andrew Richard Prelea
– Mavgo Holding din comuna Tașca, județul Neamț
– Vasile Sebastian Albulescu.

Andrew Richard Prelea este fiul fostului consul onorific al României în Australia, George Prelea. Familia Prelea a dezvoltat mai multe proiecte rezidenţiale în Tunari şi a construit locuinţe pentru angajaţii Ministerului Apărării Naționale. Compania minieră britanică Vast Resources, administrată de Prelea jr., a intrat în România în 2013 și exploateză cupru și zinc la mina Mănăila din Iacobeni, județul Suceava, și mina Băița Plai din Bihor.

Vasile Sebastian Albulescu este fost coleg de școală, prieten vechi și fost asociat al fostului premier, Sorin Grindeanu, potrivit presei bănățene.

Presa a semnalat anul trecut că principalul obiectiv al firmei Zagra Mining ar fi fost exploatarea minei de grafit de la Baia de fier. În acest sens, șeful CJ Neamț, Ionel Arsene, și-ar fi impus oamenii la conducerea ANRM, Agenția de resurse minerale.

Relația lui Arsene cu fostul lider PSD Liviu Dragnea este de notorietate. Dragnea și Arsene și-ar fi petrecut împreună revelionul 2019 la Sinaia, apoi o vacanţă în Maldive, unde ar fi fost și Darius Vâlcov. Arsene este și cel care l-a impus în 2018 la Ministerul Economiei pe Dănuţ Andruşcă, considerat unul dintre cei mai slabi miniștri.

Președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, este judecat pentru corupție la Tribunalul Băcău într-un dosar conexat după ce baronul PSD a fost trimis în judecată de DNA în două cazuri. Procesul se judecă la Tribunalul Bacău și are termen pe 25 iunie.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. Dancila era doar miere si siktir victimizat in public, in privat doar pixul cu care semna avea ceva creier

 2. Asta înseamnă că asasinii cazați la Athenee Palace n-au fost angajați de Soros sau de Statul Paralel, de vreme ce monopolul Teldrum a ajuns în mâinile unor nemțeni de la țară…!?
  PS. Daddy, ce să-ți fac, dacă n-ai știut să îmbini utilul cu plăcutul și ai crezut că dragostea ține și de foame și de sete…!

 3. pacat ca nu mai avem justitie, dar deh, ati votat cu hoti

 4. Șeful deputaților PSD, tânărul PSDist Alfred Simonis, cu 3 mașini de LUX și 5 case, refuză să depună Declarație de avere.
  La 35 de ani, Alfred-Robert Simonis, șeful deputaților PSD, deține Porsche, BMW și Audi, 4 apartamente, 1 casă și peste 1 Milion de Lei în conturi.
  Cel puțin conform Declarației de avere pe 2019, pentru că cea pe 2020 refuză să o depună.
  Ultima declarație de avere depusă de Simonis e cea din 15 iunie 2019. Următoarea trebuia să fie de luni, 15 iunie 2020.
  Dar nu este, după cum se poate vedea pe site-ul Camerei Deputaților.
  Simonis declară două apartamente și o casă pe care le deține în prezent, dar și două „apartamente cu teren” vândute (unul anul trecut, celălalt anul acesta). Pe imobiliare a luat 82.000 de euro și peste 452.000 de lei. În total, cam 180.000 de euro.
  Tot în 2018, deputatul PSD a vândut și un autoturism Audi pentru „doar” 49.600 de lei.
  În paralel, familia lui Simonis a creditat o firmă la care soția deține 30% din acțiuni cu peste 523.000 de lei.
  Iar în conturile soților se găsesc peste 54.000 de lei și aproape 20.000 de euro.
  Toate acestea, numai din salarii care, cumulat, nu depășesc 3 mii de euro/ luna.
  Africa, America de Nord, Noua Zeelandă, Cuba sau Puerto Rico sunt pentru șeful deputaților PSD, Alfred Simonis, destinații banale, în care petrece vacanțe care durează săptămâni întregi. Uneori, chiar în timpul sesiunilor parlamentare.
  Citește și: FOTO Vacanțele exotice ale deputatului cu Porsche din salariu. În Botswana în timpul sesiunii.Simonis are un cv extrem de subțitre așa cum îi stă bine oricărui viitor lider din PSD. El s-a născut în 1985 și a terminat Liceul cu program sportiv. În 2009, a terminat Dreptul la Universitatea Tibiscus din Timisoara.
  ARACIS, care evaluează calitatea academică a universităților din România, a făcut un raport la Universitatea Tibiscus: „După o atentă analiză, Consiliul ARACIS a acordat calificativul – Grad de încredere limitat -, Universității Tibiscus din Timișoara.”

 5. mama ce fata de borfas are nenea din poza…

 6. Cat credeti ca vor extrage pentru buzunarele lor din cei 100 de milioane de euro ?
  Peste 50 de milioane sau peste 60 de milioane ?

 7. Păi ce credeți că patronii dau bani la partide aşa de plăcere?:)). Florin Pavel este pe lista sponsorilor din campania lui Veorica. Banii oficiali, la negru cred că e mult mai mult. Săpați mai adânc cu ancheta
  Lista oficială aici
  https://www.digi24.ro/amphtml/stiri/actualitate/politica/scandal-in-psd-dupa-ce-liderii-au-pierdut-sume-mari-de-bani-date-partidului-raspunsul-lui-dancila-ce-nu-ne-omoara-ne-intareste-1192162

 8. PSD conduce romania. Oamenii lui Dragnetti sunt peste tot si isi umplu conturile.