G4Media.ro

Cine a exercitat controlul asupra șefilor procuraturii în România: de la Marea…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. In Germania, AUSTRIA, DANEMARCA si OLANDA, procurorul nu este magristrat. din cate am inteles Olanda vrea sa l faca magistrat, deoarece fiind doar avocatul statului tine pre mult cu persoana vatamata si nu administreaza probe si in favoarea altor parti, ci doar in favoarea persoanei vatamte

  2. De ce nu ati scris in1992? De ce a trebuit sa asteptati pana acum?

  3. Un om pe care îl duce capul și pe care chiar îl interesează binele acestei tari,sunt convinsă ca citește,înțelege lucrurile exact așa cum sunt și nu cade prade nici unei manipulari,indiferent de unde vine aceasta.V-asi întreba,evident retoric,in țările pe care le-ați menționat in articol,unde este competentă președintelui?Vad ca ministrul justiției apare in unele dintre ele.Si mai văd ca dați exemple de legi,articole,dar nu spuneti și despre cele in care se vorbește despre protocoale.Si spuneti-ne și despre tarile unde sunt legale protocoale,ca in România,țara in pericol sa se prăbușească statul de drept și procurorii sa nu mai fie independenți.

  4. Regresul este vizibil, in sensul Restauratiei. Cit priveste comparatia cu alte state, nu tine! Romania are un lung istoric de coruptie, incepind de la baza si desavirsindu-se la virfurile Puterii. Cred ca nu trebuie sa va spun, poate ati aflat deja, desi s-au marit bine salariile medicilor, unii pacienti continua sa le dea bani, inainte sau dupa, iar in administratie, dosarele isi asteapta rezolvarea pina umbli la buzunar…..Legile date de acest Parlament, au relaxat pina la limita accesul discretionar la banii publici. Deci, pentru a limita „marea coruptie”, procurorii trebuie sa ramina in afara controlului politic exercitat de Ministrul Justitiei, oricum s-ar numi acesta, iar CSM. trebuie sa primeasca un rol esential (nu consultativ) in numirea procurorilor sefi.

  5. Articol pentru tembeli,fireste ca acest control a fost exercitat de binom imediat dupa 2005 alaturi de chior mai intai iar apoi dupa plecarea lui pazvante de cei doi coreifei Luluta si Coldica(zis si damblagiul)