G4Media.ro

Cinci senatori republicani îi cer lui Biden să impună o interdicție de…

Sursa foto: Official White House Photo by Adam Schultz

Cinci senatori republicani îi cer lui Biden să impună o interdicție de călătorie în China după înmulțirea cazurilor de boli respiratorii

Cinci senatori republicani au cerut vineri administrației președintelui Joe Biden să interzică călătoriile între Statele Unite și China, după o creștere a numărului de cazuri de boli respiratorii în China, scrie Reuters.

„Ar trebui să restricționăm imediat călătoriile între Statele Unite și China până când vom ști mai multe despre pericolele reprezentate de această nouă boală”, se arată în scrisoarea semnată de Marco Rubio, senator republican.

Creșterea numărului de cazuri a devenit o problemă globală săptămâna trecută, când Organizația Mondială a Sănătății a cerut Chinei mai multe informații, citând un raport privind grupuri de pneumonie nediagnosticată la copii realizat de Programul de monitorizare a bolilor emergente.

Cu două zile în urmă, ministrul chinez de externe Wang Yi a declarat că o creștere recentă a bolilor respiratorii în China este o problemă comună cu care se confruntă că toate țările și autoritățile chineze o au sub control.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a cerut săptămâna trecută Chinei să furnizeze informații detaliate privind o creștere a bolilor respiratorii și a cazurilor raportate de pneumonie la copii.

Însă un oficial al OMS a declarat luni că sporul de îmbolnăviri din China nu este la fel de mare ca înainte de pandemia COVID-19 și a reiterat că nu au fost descoperiți agenți patogeni noi sau neobișnuiți în cazurile recente.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează