G4Media.ro

Cinci automarfare, cu peste 42 de tone de deşeuri, oprite să intre…

sursa foto: Poliția de Frontieră

Cinci automarfare, cu peste 42 de tone de deşeuri, oprite să intre în ţară la Vama Borş / Mărfurile proveneau de la diferite societăţi comerciale din Italia, Finlanda, Elveţia, Norvegia şi Olanda pentru firme din România

Cinci automarfare cu peste 42 de tone de deşeuri au fost oprite să intre în România, prin Punctul de Trecere a Frontierei Borş II în ultimele 24 ore, a informat, sâmbătă, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea, anunță Agerpres.

Potrivit comunicatului de presă, cele cinci automarfare, conduse de cetăţeni români, transportau haine second hand, mobile şi încălţăminte pentru care şoferii nu au putut prezenta documentele prevăzute de lege necesare transferului unor astfel de materiale.

Mărfurile proveneau de la diferite societăţi comerciale din Italia, Finlanda, Elveţia, Norvegia şi Olanda pentru firme din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Bihor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu şi Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Bihor.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau încărcate haine second-hand, cartoane, într-o stare avansată de degradare, fiind de fapt deşeuri, pentru care şoferii nu au prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege. În total, în cele cinci vehicule erau transportate 42.253 de kilograme de deşeuri.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

17 comentarii

 1. Este timpul ca aceste adevarate ”atentate” la sanatatea mediului din România să fie incriminate mai drastic. Se aduc deseurile in România sunt depozitate in depozite si apoi apare din ”senin” un incendiu, astfel se incinerează poluând aerul. Se poate vorbi deja despre o mafie a deseurilor !!!

  • Nu va mai place ue? Ia cu pâine ba cetățean de mâna a doua… ia și o m ue din Olanda

  • Nu e ma nici-o mafie, rommªni de-ai nostri aduc marfa „proaspata” si o vand prin oboare la oferta pentru conationalii nostri

  • Parfum din occident, pentru votanți din capitala🤣

 2. Confiscată marfa si masina,soferul fara carnet de conducere pe viata,amenda 50000 de euro,atentionata tara de unde vine!cine mai vine?

  • Adica, in acest caz, confiscam 42 tone de deseuri. Si ce facem cu ele? Le depozitam in Romania. Adica, fix ce aveau ei de gand sa faca… Nici masina nu o poti confisca, raman deseurile in vama. Dar poti amenda firma care organizeaza transportul. Cred…

  • Ce vina are șoferul?

 3. Confiscată marfa si masina,soferul fara carnet de conducere pe viata,amenda 50000 de euro,atentionata tara de unde vine!cine mai vine?care mai vreti?

  • Ce vină are șoferul? Permisul de conducere poate fi suspendat/ reținut/ anulat doar pentru încălcarea legilor care reglementează circulația pe drumurile publice sau din motive medicale.

 4. Nici nu vreau să-mi imaginez ce va fi după ce vom intra în Schengen…

  • Daca suntem în Schengen atunci toți migranți vor rămâne la noi și dintre cei care vin prin Italia, Grecia vor fi repartizați o cotă stabilită de Schengen și în România. Mai bine fara Schengen. Faceți controale și la naiba cu Schengen și cu Austriecii. Cei care emigrează prin România trebuie lăsați să meargă mai departe și să ne bucurăm că nu trebuie să rămână la noi deoarece nu facem parte din Schengen.

 5. O să ajungem ca India

 6. E plin de GOAZE…. peste tot… bugetari …(mance si gura lor!)…

 7. Groapă de gunoi

 8. Ne norocitii care importă deșeuri ar trebui sa înfunde pușcăria cu ani grei!

 9. Eh, intra 100 prin Contanta…