G4Media.ro

Cină la lumina lumânărilor: Treizeci de restaurante din Lyon trag un semnal…

sursa foto: Pexels

Cină la lumina lumânărilor: Treizeci de restaurante din Lyon trag un semnal de alarmă privind creșterea prețurilor energiei electrice și cer statului francez să le plafoneze

Treizeci de restaurante din Lyon vor participa la acţiunea „cină la lumina lumânărilor”, pentru a alerta statul francez cu privire la creşterea preţurilor energiei electrice şi a cere plafonarea preţurilor, relatează Le Figaro, citată de News.ro.

Marţi, 21 martie, restaurantele îşi vor stinge luminile pentru a trage un semnal de alarmă.

„Vom fi în întuneric pentru a simboliza lipsa perspectivelor pentru noi, dar şi pentru a spune că pentru unele restaurante va fi întuneric complet, pentru că se vor închide”, a declarat Christophe Marguin, preşedintele organizaţiei Les Toques Blanches Lyonnaises. „Suferim şi din cauza creşterii costului materiilor prime. Cu toate acestea, nu putem creşte preţurile la infinit. Aşa că atunci când factura la electricitate vine de cinci ori mai mare, suntem morţi. Şi problema este că nimeni nu ştie cât va plăti luna viitoare”, a adăugat el.

Christophe Marguin spune că i-a văzut pe câţiva colegi gata să cedeze. „Da, este o meserie făcută din pasiune, dar unii vor renunţa la această pasiune. Mulţi plângeau la telefon”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...