G4Media.ro

Cifrele ascunse de Ministerul Educației acum 5 ani, când elevii care au…

Cifrele ascunse de Ministerul Educației acum 5 ani, când elevii care au dat testele PISA 2018 erau clasa a IV-a – Cronica dezastrului

Peste 30% dintre elevii români de clasa a IV-a nu știau, în 2014, să răspundă la cele mai ușoare întrebări din testele aplicate pentru prima dată la nivel național de Ministerul Educației. Era vorba despre întrebări la care răspunsul presupunea doar identificarea de date. La itemii care cereau aplicarea cunoștințelor – aproape 60% dintre elevi erau pierduți (nu răspundeau corect), iar la analiza și interpretarea informației știintifice, procentul copiilor care nu răspundeau corect era de 77. Patru ani mai târziu, acești elevi au dat testele PISA 2018, cu următorul rezultat: 44% dintre ei nu au știut să răspundă nici măcar la întrebările de nivelul 2, cele mai simple.

Procentele de mai sus au fost ascunse, însă, de Ministerul Educației, care a publicat după Evaluarea Națională de la finalul clasei a IV-a din 2014 un raport de peste 200 de pagini și o anexă de 350 de pagini, pline de date statistice, dar fără nicio analiză din care părinții, profesorii, specialiștii din educație și publicul larg să poată înțelege care este gravitatea situației din învățământ.

Analiza datelor de la Evaluarea Națională aplicată în 2014 de Minister la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a a fost realizată atunci, la solicitarea HotNews.ro, de cercetătorul Mircea Miclea, fost ministru al Educației și președinte al comisiei prezidențiale de educație care a introdus în legea educației din 2011 aceste evaluări intermediare.

Care era nivelul elevilor de clasa a IV-a în 2014?

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Ati vrut PSD, ati avut PSD, acum suferiti, natie de dobitoci.

 2. Ce motive să înveţe are elevul, când vede că ajungi foarte sus fără carte şi că, jucând necinstit, rişti cel mult sancţiuni suportabile?

 3. O altă viitoare generație de asistați, ușor de manevrat/manipulat de partide politice naționalist-socialiste.
  Acum 100 de ani, li se spunea carne de tun…
  Hitler și Stalin, cu viețile acestor oameni și-au purtat războaiele.
  Vor fi generație, precum o turmă de oi. Nu că acum nu am avea deja pături sociale de oi… Te uiți la tv și vezi ce își doresc aceștia…
  E rezultatul unui declin al politicilor tuturor miniștrilor PSD-iști din ultimii 30 de ani, gen Ambramburica sau boul ‘ălalt Pop Liviu, care din 2 in 2 ani mai bulversau sistemul educațional din Romania.
  27 de miniștri ai educației am avut în 30 de ani. Și asta spune totul !

 4. Deh… Suntem un popor prostănac.
  Avem nevoie sa vina diasporenii sa conducă prostimea, în alianță cu Iohannis și cu guvernul lui.

  • Ești vreo oaie d’alu Daia rătăcită pe pajiștile de pe câmpiile G4?
   Nu mai bate câmpii aiurea, deschide și Citește o carte. Apasă off de pe butonul telecomenzii tv blocat pe canalul LatrinaTV.

 5. Efortul e cheia, nu corectitudinea poltica!

 6. Din păcate calitatea profesorilor și a învățătorilor este extrem de slaba. Învățătoarele multe dintre ele sunt bătrâne nu mai sunt in pas cu ce se cere au rămas cu aceeași mentalitate comunista. Cei tineri nu au loc de ele. Mergeți în scoli și o sa vedeți ca directorii acoperă mizeriile sub preș. La diferite competiții ca să iasă bine doamnele învățătoare le dictează răspunsurile.
  Ar trebui începută curățenia cu acești directori de scoli care sunt la vârsta pensionarii dar care se agata de funcții, apoi cu învățătoarele care la fel se agata de scaun pt ca se considera ele cele mai bune și altfel școală fără ele s-ar duce de râpă.

  Vedeți școală 197 din sectorul 6 școală cu pretenții doar și cu aere de superioritate. Atât în rest este praf!!!!!!!

 7. Galeata are o poveste cu video porn de last week.

 8. Am plecat cu Longoria dina spatarului

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.