G4Media.ro

China și-a închis spațiul aerian pentru aeronavele Boeing și Airbus ale unor…

China și-a închis spațiul aerian pentru aeronavele Boeing și Airbus ale unor companii aeriene ruse / Rușii nu au putut furniza Chinei date privind radierea aeronavelor în străinătate

Autoritățile din China nu au permis unor aeronave ruse Boeing și Airbus să intre în spațiul aerian al său, după ce rușii nu au putut prezenta documente care să confirme că acestea au fost radiate din străinătate, relatează TASS, care citează media din China.

China a cerut în această lună tuturor companiilor aeriene să actualizeze dosarele electronice. Sursa citată de TASS susține că transportatorii ruși au actualizat informațiile, dar nu au putut furniza autorităților din China documente care să confirme scoaterea aeronavelor din înmatricularea în străinătate.

Din acest motiv, autoritățile chineze, în conformitate cu legislația internațională a aviației, au refuzat accesul unor astfel de aeronave, a adăugat sursa.

Uniunea Europeană a interzis vânzarea și furnizarea, inclusiv închirierea de avioane și piese de schimb pentru companiile aeriene ruse, în urma invadării Ucrainei.

În acest context, autoritățile ruse au permis transportatorilor autohtoni să continue să opereze aeronave închiriate de la companii străine și chiar au încurajat companiile să nu le mai returneze.

Sursa foto: Facebook / Aeroflot

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Rușii vor să opereze curse internaționale cu avioane furate. Tupeu de borfaș.

  2. Găsesc ok comentariile de mai sus. Câți însă din alegătorii români pe doi mici și o țuică vor înțelege pe viitor să nu mai aleagă partide-soră cu cel de la „cremlîn” ? doi la sută? nu ajunge! Misiunea celor ce încă trăiesc în România este de a-și convinge seamănul de peste gard că șosocei, simioni, drăgnei și alte spurcăciuni similare nu au ce căuta într-o viață modernă, prosperă.

  3. Lipsa contractului cu fabricantul avionului face avionul nefolosibil la international. Daca vor sa transporte intern, niet problema, rusky zivot niet important.
    Fara piese, up-date-uri, mentenanta, nu se poate zbura.
    Rusky vroiau ca avioanele sa fie inregistrate afara ca sa poate zbura. Sterg radierea de afara si, nu mai pot zbura. Catch-22.