G4Media.ro

China nu se opune ca peninsula Crimeea să fie restituită Kievului, sugerează…

Sursa foto: Federal Road Agency of the Russian Federation (Rosavtodor) via Wikimedia Commons

China nu se opune ca peninsula Crimeea să fie restituită Kievului, sugerează ambasadorul chinez la UE / Diplomatul „nu vede de ce” Beijingul nu ar susține dorința Ucrainei de a reveni la granițele obținute în 1991, după ruperea de URSS

Şeful misiunii chineze la Uniunea Europeană (UE), Fu Cong, sugerează marţi că Beijingul ar putea susţine Kievul, care vrea să-şi redobândească integritatea teritorială în frontierele de la declararea independenţei, în 1991, care includ Peninsula Crimeea, anexată de către Rusia în 2014, relatează Al Jazeera, citată de News.ro.

Într-un interviu acordat mai multor publicaţii, între care şi Al Jazeera, Fu Cong a fost întrebat dacă China susţine sau nu obiectivele Kievului în războiul cu Moscova, din februarie 2022.

Şeful misiunii chineze la UE sugerează că Beijingul ar putea susţine Kievul în dorinţa sa de a reveni la teritoriul din 1991.

Întrebat despre recucerirea altor regiuni, în prezent ocupate de către Rusia, oficialul chinez de rang înalt a răspuns că ”nu vede de ce” Beijingul n-ar susţine Kievul.

”Noi respectăm integritatea teritorială a tuturor ţărilor”, declară Fu Cong.

”Atunci când China a stabilit relaţii cu fosta Uniune Sovietică, este ceea ce am convenit”, spune el.

”Dar, aşa cum am spus, este vorba despre probleme istorice care trebuie să fie negociate şi rezolvate de către Rusia şi Ucraina şi acesta este lucrul pe care-l apărăm”, declară Fu Cong.

Beijingul, care refuză să condamne Moscova, îşi afirmă ”neutralitatea” în conflictul din Ucraina.

China a prezentat în februarie un ”plan de pace” privind ”rezolvarea politică a crizei ucrainene”, în care prevede respectarea ”suveranităţii tuturor ţărilor”, critică ”expansiunea sau consolidarea blocurilor militare” şi cere ”sfârşitul sancţiunilor unilaterale”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Hopa,se strică calimèra și Rusia trece în spatele scenei mondiale.

    • N-a fost niciodata pe scena mondiala. Ne-am inchipuit noi ca ar fi o mare putere pentru ca Putin a cultivat imaginea asta dar in spate Rusia e o catastrofa economica si militara.