G4Media.ro

China îl felicită pe Joe Biden pentru victoria în alegeri

China îl felicită pe Joe Biden pentru victoria în alegeri

Ministerul Afacerilor Externe al Chinei i-a felicitat vineri pe preşedintele şi vicepreşedintele aleşi ai SUA, Joe Biden şi Kamala Harris, la aproape o săptămână de la anunţul victoriei celor doi politicieni ai Partidului Democrat la scrutinul prezidenţial din 3 noiembrie şi pe care preşedintele Donald Trump refuză să o recunoască, informează Reuters şi AFP, preluate de Agerpres.

„Respectăm alegerea poporului american. Îi felicităm pe Joe Biden şi pe Kamala Harris”, a declarat în timpul conferinţei de presă zilnice purtătorul de cuvânt al ministerului chinez Wang Wenbin. „Înţelegem că rezultatele alegerilor SUA vor fi stabilite în conformitate cu legile şi procedurile SUA”, a adăugat el.

În timp ce numeroşi lideri din lumea întreagă l-au felicitat pe Joe Biden, fostul vicepreşedinte al lui Barack Obama, de sâmbătă 7 noiembrie, China a întârziat să-i recunoască victoria, afirmând că vrea să aştepte rezultatele definitive ale scrutinului.

Lentoarea reacţiei chineze ar putea însemna că Beijingul miza pe realegerea lui Donald Trump, perceput de mulţi în China ca cineva care a slăbit SUA şi Occidentul, chiar dacă el a contribuit major la deteriorarea relaţiilor sino-americane, declanşând un război comercial transpacific, notează AFP.

De asemenea, regimul comunist chinez s-ar putea aştepta din partea lui Joe Biden la presiuni crescânde asupra problemelor ce ţin de drepturile omului, potrivit unor experţi.

În timpul campaniei electorale, Joe Biden l-a criticat în termeni duri pe preşedintele chinez Xi Jinping. „Este un tip care nu are niciun os democratic în scheletul său”, a spus Biden, potrivit AFP.

Deocamdată, Xi Jinping nu l-a felicitat personal pe democrat.

Foto: Purtătorul de cuvânt al ministerului chinez al Afacerilor Externe, Wang Wenbin / Sursa: Facebook

Citește și:

Rusia ”denunţă” un sistem electoral american „arhaic”: „O tradiţie care deformează considerabil voinţa poporului”

Statele unde Trump contestă rezultatele alegerilor. Lista proceselor declanșate de avocații președintelui în funcție

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

  1. Teoria conspiratiei: nu cumva China a stagnat intentionat carantinarea zonei Wuhan spre SUA si Europa pentru a eroda cressterea economica a SUA si politica lui Trump : ,,Sa facem America din nou mare”?

    • Ceea ce știm este că a intrerupt transportul intern al persoanelor, dar nu și pe cel extern și a întârziat investigarea situației de către specialiști externi, cu ajutorul OMS. Și ca să fie și mai și, face parte din Consiliul pt. Drepturile Omului

    • Sa nu uitam de lagarele din Xinjiang folosite pentru exterminate etnica si munca fortata pentru foarte multe marci vestice. @G4Media @Tapalaga sper ca nu mi stergeti comentariul pentru ca sunt prea „insensibil” fata de nevoiele CCP(China’s Comunist Party). Pe intern G4Media sunt ok dar am impresia ca sunt prea indiferenti fata de atrocitaticile comunistilor chinezi (recoltarea de organe de la pacienti vii, exterminatea etnica si sclavie).

    • Stiam eu ca chinezii sunt de vina. Dulapul si Lucovid voiau sa ne apere, dar chinezii au actionat miseleste. In fata ticalosiei chineze, chiar si cel mai apucator-de-pisica presedinte nu poate #rezista.

  2. Bideu=Make China Great Again :)) De-abia asteptam deblocarea serviciilor google sa cumparam iar Huawei!

  3. Ironici, băieții.Doar ei l-au ales, era achiziția lor de demult…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.