G4Media.ro

China îi transmite Ucrainei că nu vinde arme părţilor aflate în conflict:…

Sursa foto: Unsplash / Biyunfei Yang

China îi transmite Ucrainei că nu vinde arme părţilor aflate în conflict: Beijingul nu adaugă „combustibil pe foc”

China nu vinde arme letale părţilor aflate în conflict, i-a spus diplomatul de rang înalt al Chinei omologului său ucrainean la sfârşitul săptămânii trecute, în timpul întâlnirii lor de la Conferinţa de Securitate de la München, transmite CNN, transmite News.ro.

Ministrul chinez de externe, Wang Yi, a declarat că Beijingul nu adaugă „combustibil pe foc” şi va continua să joace un rol constructiv pentru a pune capăt războiului dintre Rusia şi Ucraina, potrivit unui comunicat publicat duminică de Ministerul chinez de Externe.

China pretinde că este imparţială în război, dar a refuzat să condamne invazia ilegală a Moscovei şi a acţionat ca un colac de salvare din ce în ce mai critic pentru economia rusă afectată de sancţiuni. Între timp, oficialii Statelor Unite şi-au exprimat în mod repetat îngrijorarea faţă de China cu privire la dovezile pe care le are, sugerând că firmele chineze au vândut echipamente neletale Rusiei pentru a fi folosite în Ucraina.

Anul trecut, un raport al serviciilor de informaţii americane a afirmat că China furniza Rusiei tehnologie şi echipamente din ce în ce mai importante pentru războiul din Moscova.

În ciuda legăturilor sale strânse cu Moscova, Beijingul a încercat, de asemenea, să se promoveze ca un mediator de pace în conflict – o poziţie reiterată de Wang în remarcile de la conferinţa de sâmbătă. ”

China nu a renunţat niciodată la promovarea păcii şi nici nu şi-a slăbit eforturile de a facilita discuţiile”, a spus el, adăugând că liderul chinez Xi Jinping „a avut schimburi aprofundate cu liderii mondiali, inclusiv cu liderii ruşi şi ucraineni, jucând un rol constructiv în abordarea crizei”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Poate ca nu vinde, dar aproba tacit genocidul din Ucraina, pentru resurse ieftine si pentru subminarea ulterioara atat a rusiei cat si a Occidentului

  2. Nu vinde Rusiei, vinde Coreei de Nord care vinde Rusiei.