G4Media.ro

China avertizează UE că investigarea vehiculelor electrice chineze va prejudicia legăturile economice:…

sursa foto: AFP Photo/Thierry Charlier

China avertizează UE că investigarea vehiculelor electrice chineze va prejudicia legăturile economice: „Este protecţionism autentic, care va distorsiona şi va perturba serios industria auto globală”

Investigaţia Comisiei Europene, care nutreşte temeri că vehiculele electrice chineze ar fi beneficiat de subvenţii de stat, va avea un impact negativ asupra legăturilor economice şi comerciale, a avertizat joi Ministerul Comerţului de la Beijing, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Investigaţia anunţată miercuri de Comisia Europeană va stabili dacă sunt necesare tarife punitive pentru protejarea producătorilor auto din UE de importurile mai ieftine de vehicule electrice chineze.

„China crede că măsurile propuse de Uniunea Europeană sunt menite în realitate să protejeze propria sa industrie în numele ‘concurenţei echitabile’. Este protecţionism autentic, care va distorsiona şi va perturba serios industria auto globală şi lanţul de aprovizionare, inclusiv în UE, şi va va avea un impact negativ asupra legăturilor economice şi comerciale dintre China şi UE”, se arată în comunicatul Ministerului Comerţului de la Beijing.

În 2022, exporturile Chinei către blocul comunitar au urcat cu 8,6%, la 562 miliarde de dolari, dar importurile din UE au scăzut cu 7,9%, la 285 miliarde de dolari.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...