G4Media.ro

Chile a anunțat că extinde vaccinarea anti-COVID cu serul chinezesc Coronavac până…

Chile a anunțat că extinde vaccinarea anti-COVID cu serul chinezesc Coronavac până la copiii care au împlinit 3 ani/ Aproape 84% din locuitorii țării sud-americane sunt vaccinați complet

Chile a anunţat joi extinderea programului său de vaccinare împotriva COVID-19 şi administrarea vaccinului Coronavac al laboratorului chinez Sinovac la copiii care au împlinit trei ani, a indicat Institutul de Sănătate Publică (ISP) într-un comunicat, notează AFP.

Din septembrie, ISP a autorizat administrarea aceluiaşi vaccin copiilor cu vârste cuprinse între şase şi 15 ani. Pentru grupa de vârstă 16-18 ani este preferat vaccinul PfizerBioNtech.

Autorizarea ISP este consecutivă studiilor efectuate de Sinovac în China, care „au arătat că vaccinul a avut cel mai mare număr de reacţii adverse la copiii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 17 ani şi că nu au apărut efecte secundare grave la grupa de vârstă 3-5 ani. Acest lucru este extrem de important”, a declarat directorul institutului, Heriberto Garcia.

Chile se aliniază astfel cu alte ţări din regiune, ca Argentina, Columbia sau Venezuela, care au aprobat vaccinarea copiilor de la vârsta de trei ani. Cuba şi Nicaragua au coborât această vârstă la doi ani.

Autoritatea de reglementare europeană a autorizat joi administrarea la copii între cinci şi 11 ani a vaccinului anti-COVID-19 de la PfizerBioNtech, primul ser aprobat în Europa pentru această grupă de vârstă.

În afara continentului european, vaccinul Pfizer a fost deja aprobat pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani în unele ţări, printre care Statele Unite, Israel şi Canada.

Chile se numără printre ţările cu cea mai largă acoperire de vaccinare din lume: aproximativ 16 din cei 19 milioane de locuitori au un program complet de vaccinare (83,6%) şi au fost injectate peste 42 de milioane de doze, majoritatea vaccinuri Sinovac (24 milioane), PfizerBioNtech ( 13 milioane) şi Astrazeneca (4 milioane).

Potrivit datelor oficiale, din martie 2020, au fost depistate 1.751.769 de cazuri şi s-au înregistrat 38.218 decese.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. chiar la o rata de vaccinare de 84%(dublu fata de Romania) numarul de morti este foarte mare…38mii – o tara comparabila cu Romania, cu o populatie aproape la fel, numar de cazuri covid infectati/vindecati/morti aproape la fel

 2. Vaccinul chinezesc, a treia parte a aceleiași monede dacă pui și cantul, Bill Porți și cu ursulețul de pluș Winnie și de asemenea și Puțin, au creat vaccinuri care sa decimeze populația globală. Evident că fiecare vrea să fie cât mai eficient în a-și decima propria populație întâi. Guvernele globale care sunt inamice și la cuțite, s-au unit ca să extermine populațiile globului și fiecare încearca să fie cât mai eficient în a decima omenirea. Feriți-vă cei mai viteji dintre traco-geți și daci, cum zicea Herodot. Nu vă lăsați manipulați de mascarada globalist-chinezo-puținistă, or fi ei inamici, dar populația globului, tot vor să o decimieze împreună. Lupul Draco, fie cu voi și Zamolxe să vă calăuzească pașii spre Kogaion, frații mei jumate punjab. Apropo, cum se numea noul hit Țancă?

 3. Saracii copii…

 4. Meanwhile in Romania : u u u aaa a uu ! Me think therefore me right ! U u aa !

  • Te referi la medicii de facebook nu ?

  • D‘ohh normal ! Am iphone, conduc cu pilot automat, fumez tigara electronica , mananc kfc dar NU ma vaccinez :)))

   Uuu aaa uu ! Monkey sounds !

 5. GLOBALIZAREA INCEPE SA DEA „CHICS „?!?