G4Media.ro

Cheltuielile militare ale Rusiei au ajuns la 300 de milioane de dolari…

Sursa foto: Kremlin.ru

Cheltuielile militare ale Rusiei au ajuns la 300 de milioane de dolari pe zi, pe fondul războiului din Ucraina

Rusia a cheltuit peste 300 de milioane de dolari pe zi pentru apărare luna trecută, mai mult decât dublu față de perioada anterioară războiului declanșat în Ucraina, potrivit datelor Ministerului rus de Finanțe, citate de The Moscow Times.

Cheltuielile militare au crescut în fiecare lună de când președintele Vladimir Putin a luat decizia de a invada Ucraina, la sfârșitul lunii februarie, în condițiile în care Rusia nu a reușit să obțină o victorie rapidă, așa cum spera inițial.

Dacă în februarie cheltuielile de apărare ale Rusiei au totalizat 369 de miliarde de ruble (5,4 miliarde de dolari), în martie s-a înregistrat o creștere la 450 de miliarde de ruble (6,6 miliarde de dolari), potrivit datelor ministerului.

Aprilie a fost de departe cea mai scumpă lună, cu 628 de miliarde de ruble (9,2 miliarde de dolari) cheltuite pentru apărare.

Cheltuielile de apărare ale Rusiei ajung, astfel, la aproximativ 21 de miliarde de ruble, sau 308 milioane de dolari, pe zi.

Cheltuielile militare ale Rusiei în aprilie au fost mai mult decât duble față de cele din perioada de dinaintea războiului, respectiv 233,7 miliarde de ruble (3,4 miliarde de dolari) în ianuarie 2022. În aprilie 2021, cheltuielile pentru apărare au totalizat 275 de miliarde de ruble.

Între ianuarie și sfârșitul lunii aprilie 2022, 1.681.000 de miliarde de ruble (24,6 miliarde de dolari) din bugetul rusesc au fost alocate pentru cheltuieli militare.

Această cifră este triplă față de suma cheltuită pentru educație, mai mult decât dublă față de suma cheltuită pentru sănătate și de 10 ori mai mare decât suma cheltuită pentru conservarea și gestionarea mediului.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. O mare parte din ele sunt suportate de către occidentali, care prin sancțiunile impuse au mărit prețul la gaze si petrol pe care tot ei le cumpăra de la ruși.
    Inteligent!

    • Si vrei sa taie gazul ca sa se prabujeasca toata economia ?

    • Narativul propagandei pro -sovietice : creșterea prețurilor la energie e din cauza sancțiunilor. Fals: prețurile la energie au crescut încă de anul trecut, ca urmare a manevrelor pe care le-au făcut rușii pe piața. Daca ar fi fost din cauza sancțiunilor, creșterea ar fi început acum.
      Alt narativ de propaganda sovietică: cheltuielile de război sunt susținute din gazul pe care îl cumpără occidentalii acum. Fals: cheltuielile de război se referă la echipamente și tehnologie militară, ceea ce occidentalii nu le furnizează rușilor în prezent Tancurile, avioanele, artileria, bombele nu sunt suportate din banii de luna asta, sunt de mult în arsenalul sovietic. Din contră, sancțiunile Occidentului ii lasă pe ruși fără bani și fără tehnologie, fără resurse pe care sa le folosească în război.

    • Nu, ca nu am tendințe suicidale.

  2. Rezervele statului rus erau de aprox 635 miliarde dolari la declansarea razboiului. Bani stransi timp de cel putin 10 ani, nu pentru ai cheltui pe proiecte de educatie, sanatate sau mediu. Alea sunt la „si altele”. Nu, banii au fost stransi cu un singur scop: Sa asigure o plasa de siguranta in perioada necesara Rusiei sa invadeze Ucraina si sa forteze prin intimidare asorbtia fostelor republici sovietice. Sa aiba bani sa poata ignora orice sanctiuni in timp ce omoara si distrug vecinii care nu cedeaza de bunavoie.
    Trebuie sa impunem un embargo total impotriva Rusiei, cat de repede posibil. Si embargo contra altor state care ajuta Rusia in domenii strategice. Si sa o mentinem pe termen indefinit. E doar o chestiune de timp pana Rusia va face implozie, ca in 1991.

    • Nimeni nu vrea ca Rusia sa facă implozie…. de exemplu: pe mana cui încap focoasele nucleare rusești? La niște ceceni/ afghani nebuni?

  3. Se apropie falimentul pentru benzinaria mafiota.

  4. Banii care le intra acum sovieticilor nu le ajung nici macar pentru iluminatul public si pentru pensiile cecenilor. Ce sa mai vorbim de cheltuielile cu ajutorul de somaj pentru milioanele de rusi ramasi fara serviciu. Arme noi? De unde? La tehnologia pe care o mai au acum pot produce tehnica militara la nivelul anilor ’60. Sau pot importa de la chinezi,dar la preturi serioase ca aia nu sunt proshti ca mujicii,sunt mai capitalisti ca americanii.